Live: Viking gjester Sarpsborg 08

Nå er Viking tilbake etter landslagsoppholdet, og Veton Berisha er klar for Viking-kamp igjen. Vi følger kampen direkte.

Bilde 1 av 3

Følg RA Sporten på

Sarpsborg 08-Viking 1-2

Andre omgang:

98. min.: Kampen er over. Viking vinner 1-2. Det er Vikings første seier i Sarpsborg siden 2015.

97. min.: Austbø stopper et angrep og får god tid.

97. min.: Overtid av overtiden. Ingenting dramatisk i det. Har vært flere bytter og skadeavbrekk i spillet.

96. min.: Ibrahimaj får gult kort, og spiller ikke neste kamp. Den er mot Start førstkommende lørdag.

95. min.: Berntsen har sitt trekk klart. Sender Axel Oskar Andrésson inn for Bjørshol.

95. min.: Bjørshol ender opp med krampe etter returløpet.

95. min.: Bjørshol bommer på et innlegg, og Sarpsborg setter fart framover.

94. min.: Kommer til innlegg, ballen ender hos Vetti som skyter utenfor.

93. min.: Sarpsborg er på vei framover. Jakter utligning nå.

93. min.: Byttet til Viking tar tid.

92. min.: Trippeltbytte hos Viking. Bytyqi, de Lanlay og Torsteinbø er ferdigspilte for dagen. Sebulonsen, Østensen og Høiland kommer inn.

91. min.: Det legges til fem minutter.

90. min.: Austbø plukker ned corneren, men blir liggende i feltet med smerter i hoftepartiet.

89. min.: Det blir hjørnespark til Sarpsborg, som jakter utligning. Austbø er misfornøyd med avgjørelsen.

89. min.: Spillet er i gang igjen.

88. min.: Vikstøl reiser seg, og det bues mot ham fra Sarpsborg-supporterne. Det er dårlig sportsånd.

87. min.: Backen får hjelp av Vikings medisinske apparat.

86. min.: Vikstøl får ballen i hodet og blir liggende.

85. min.: Bytte hos S08. Ødegård går av banen, inn kommer Bojang.

84. min.: Det ser ikke lyst ut for Sarpsborg 08. Start leder borte mot Odd.

83. min.: Veton Berisha spilte en blytung landskamp onsdag, og holder det fortsatt gående på banen i Sarpsborg. Det er imponerende av Berisha.

80. min.: Rolf Daniel Vikstøl går i bakken, får frispark mot seg og gult kort. Reagerer tydelig, er ikke enig med dommeren. Det er Vikstøls sjette gule kort denne sesongen, og gir ham karantene neste kamp.

79. min.: Sarpsborg får ballen bort.

79. min.: Ny overgang for Viking. Bytyqi skaffer corner.

77. min.: Dobbeltbytte hos Sarpsborg. Thomassen og Lindseth går av for dagen. Soltvedt og Ofkir kommer inn.

75. min.: Bjørshol har spilt en god kamp. Gjort det bra i situasjonene han har vært involvert i. Framstår sikker med ballen.

72. min.: Mååål 1-2 Ylldren Ibrahimaj sender Viking i ledelsen! Kommer med en suser fra 17 meter. Nilsson er sjanseløs.

71. min.: Vevatne er strålende defensivt, igjen.

70. min.: Med dagens scoring går Ylldren Ibrahimaj opp til fem mål denne sesongen. Det er tredje best i Viking. Kun Veton Berisha med tolv mål og Zymer Bytyqis ni går foran.

68. min.: Ibrahimaj blir med Berisha på høyt press. Er nær å få fram feil hos hjemmelaget.

68. min.: Målscorer Ibrahimaj går over ende i 16-meteren og vil ha straffe. Blir servert på nydelig vis fra Bytyqi. Dommeren vinker spillet videre.

65. min.: Bytyqi sparker ballen inn mot 16-meteren, men den blokkeres. Bell henger på i presset. Dommeren blåser frispark til Sarpsborg. Mener Bell var litt for hard i duellen.

62. min.: Tenner uten tvil en ny gnist for Viking. Spilte godt i minuttene før scoringen.

60. min.: Mååål 1-1 Ylldren Ibrahimaj setter returen etter skudd fra de Lanlay, og utligner for Viking!

59. min.: Etter hjørnesparket kommer de Lanlay til skudd. Får den forbi alle utenom Nilsson, som slår ut til ny corner.

59. min.: Joe Bell kommer inn for Viking. Ut går Kristoffer Løkberg.

58. min.: Bjørshol kommer til innlegg, får hjørnespark.

57. min.: Corneren ender med distanseskudd. Langt utenfor og helt ufarlig.

56. min.: Sarpsborg sikrer ny corner. Austbø sklir mot ballen for å få den bort. Den var ute.

55. min.: Før spillet går i gang får Løkberg gult kort. Det går hett for seg.

53. min.: Mål 1-0 Bjørn Inge Utvik sender hjemmelaget i ledelsen mot Viking. Saletros legger corneren inn i feltet, og Utvik bruker kneet til å krige den i mål.

52. min.: Bytyqi får ballen til Torsteinbø, og de stormer fram på Vikings venstreside. Ballen går til Berisha, som sender den til en Sarpsborg-forsvarer. Ble det for tett på landskampen?

50. min.: Den påfølgende corneren plukker Austbø opp. Han setter fart i ballen, får den framover.

50. min.: Hjørnesparket slår Austbø ut til nytt.

49. min.: Halvorsen skyter fra 25 meter. Iven Austbø slenger seg og bruker rekkevidden til å få ballen ut til corner.

48. min.: Berisha blir dyttet ned på midtbanen, får ikke frispark.

47. min.: Ibrahimaj prøver å spille gjennom Berisha, mens Bytyqi kommer helt ledig på motsatt side. Ender i ingenting.

46. min.: Da er andre omgang sparket i gang. Veton Berisha tar avspark.

Første omgang:

45. min.: Det er pause. Stillingen er 0-0. Det er ikke usannsynlig at Bjarne Berntsen nå skal snakke om hvordan Viking skal bryte forsvarsmuren til Sarpsborg.

45. min.: Berisha er aggressiv i presset. Får frispark mot seg.

44. min.: Godt arbeid fra Viking-backen Sondre Bjørshol. Kombinasjonsspill på høyresiden fører til innlegg fra Berisha. Ballen blir headet utenfor.

40. min.: Det blir litt rot for Viking i oppspillsfasen. Vikings største muligheter for å skape sjanser har kommet på kontringer denne kampen.

37. min.: Viljar Vevatne redder Viking! Heintz skyter fra rundt ti meter, og Vevatne er den eneste som er mellom ham og målet. Viking-kapteinen tar ballen med hodet. Solid forsvarsarbeid.

35. min.: Innlegg fra venstre for Sarpsborg. Vikstøl header den ut til kast før Halvorsen får prøvd seg.

32. min.: Vikstøl stiller seg foran Halvorsen, som skal ta frispark. Ender med dommerprat for Vikings venstreback.

31. min.: Hjørnesparket har Viking full kontroll på.

30. min.: Så kommer den store sjansen for hjemmelaget! Thomassen spiller seg inn og sender ballen til Saletros, men Viking får den ut til corner.

29. min.: Sarpsborg kommer til nytt innlegg. Heller ikke hjemmelaget klarer å treffe godt. Lite store sjanser så langt.

26. min.: Sarpsborg sparker ballen inn mot 16-meteren, men treffer hodet til Løkberg. Han får den unna.

26. min.: Frispark til Lindseth 30 meter fra målet. Bytyqi stiller seg i mur.

24. min.: Viking blir presset etter Vevatne vinner ballen på egen dødlinje. Løkberg sender ballen rett i føttene på en Sarpsborg-spiller. Omsider kommer Viking seg framover igjen.

21. min.: God mulighet når de Lanlay legger hjørnesparket på hodet til Fredrik Torsteinbø. Ballen heades utenfor.

21. min.: Bjørshol er frampå og skaffer Viking corner.

19. min.: De mørkeblå får ikke noe ut av hjørnesparket.

19. min.: Stor sjanse for Veton Berisha! Spilles fram av Viljar Vevatne, entrer 16-meteren på høyresiden og skyter. Nilsson får slått den ut til corner.

17. min.: De mørkeblå får ikke noe ut av corneren. Prøver en kort variant, men får ikke til noe innlegg direkte. Beholder ballen, men tvinges til å spille hjemover mot Henrik Heggheim.

16. min.: Bytyqi skaffer Viking et hjørnespark.

15. min.: Kampen er viktig for Sarpsborg 08, og det viser de med innsatsen. Ligger kun seks poeng foran Start, som er på kvalikplass. Vikings luke er på elleve poeng.

12. min.: Kaptein Viljar Vevatne er litt for hard i en duell med Tobias Heintz på midtbanen. Frispark til Sarpsborg.

10. min.: Viking prøver seg på en kontring, men Berisha får ikke ballen med seg forbi Sarpsborg-forsvaret.

8. min.: Bytyqi kommer i fart ned på Vikings venstreside. Trekker seg inn mot målet, legger inn. Sarpsborg får kontroll, men det er Vikings beste spill på langt i kampen.

5. min.: Vevatne presses til å sparke ballen ut til kast.

3. min.: Spillet går i gang igjen. Berisha rister det av seg og fortsetter.

3. min.: Veton Berisha får seg en smell i hodet.

1. min.: Avsparket er tatt. Kampen er i gang i Sarpsborg.

Før kampen:

Det er klart for ny kamp i eliteserien for Viking, og for et spesielt landslagsopphold det har vært. Etter smitteutbruddet på landslaget ble Veton Berisha innkalt til kampen mot Østerrike. Der var også tidligere Viking-spillere som Anders Kristiansen, Julian Ryerson og Kristian Thorstvedt.

Fire dager senere er Vikings toppscorer, Berisha, på plass i Sarpsborg. Før pausen avsluttet de mørkeblå med en kruttsterk 3-0-seier på SR-Bank Arena mot Rosenborg.

Til kampen er Runar Hove og Johnny Furdal framdeles ute med skader. Sebastian Sørlie Henriksen har ikke trent med A-laget etter returen fra et låneopphold. Han fikk en hjernerystelse da han spilte for Fram.

Bjarne Berntsen har valgt å ikke forandre noe på lagoppstillingen etter kampen mot Rosenborg.

Viking (4-3-3): Iven Austbø-Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl-Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg, Fredrik Torsteinbø-Yann-Erik de Lanlay, Veton Berisha, Zymer Bytyqi.

Benken: Arild Østbø, Axel Oskar Andrésson, Joe Bell, Tommy Høiland, Even Østensen, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Jefferson de Souza, Samuel Kari Fridjónsson.