Live: Viking gjester Brann til vestlandsderby

Det er duket for en av klassikerne i norsk fotball. Viking har dratt til Bergen for å møte Brann til vestlandsderby. Vi følger kampen direkte. Kampstart er klokken 20.30.

Bilde 1 av 4

Andre omgang:

90. min.: Kampen er over, Viking taper 3-0 mot Brann på bortebane.

90. min.: Mål 3-0 Hustad kontrer inn scoringen, som mest sannsynlig blir kampens punktum. Bell var sjanseløs i duell med ham, og Autsbø var for langt ute til å ha kontroll. Der var kampen punktert, om den ikke var det tidligere.

90. min.: Alle mann i angrep! Austbø står over midtstreken og legger ballen framover.

90. min.: Viking spiller rundt Brann-forsvaret, men kommer ikke gjennom. To minutter igjen av overtiden.

90. min.: Austbø er ivrig på å få spillet i gang. Viking jakter fortsatt redusering.

90. min.: Det er lagt til fem minutter på Brann stadion.

90. min.: Sebulonsen bruker kroppen på offensiv 16-meter. Får frispark mot seg.

89. min.: Tiden renner ut for Viking. Sjansen for poeng blir mindre for hvert sekund som går. Brann presser høyt, og lar ikke Viking komme i angrep.

88. min.: Tommy Høiland fullfører en takling inn i leggen på Branns Pedersen. Får gult kort.

87. min.: Branns Robert Taylor går av, inn kommer Marcus Mehnert.

86. min.: Pereira blokkerer et innlegg ut til corner.

85. min.: Fine takter fra de Souza. Drar seg ned på venstre, og setter opp Høiland på nydelig vis. Høiland sender ballen rett i Brann-kaptein Pedersen.

84. min.: Nilsen Tangen kommer til innlegg fra høyre, men Acosta får den unna.

83. min.: Brann med sitt åttende frispark for kvelden. Haugen legger ballen inn, Hustad styrer ballen noen centimetere utenfor stolpen til venstre for Austbø.

81. min.: Viking tar av Løkberg og Ibrahimaj. Inn kommer Joe Bell og Jefferson de Souza.

79. min.: Straffespark: Høiland sender ballen litt mot venstre, men Ahamada redder den. Det er virkelig ikke Vikings aften i Bergen.

79. min.: Ahamada feller Høiland, som får straffe!

78. min.: Et pent Viking-angrep! Vevatne sender ballen opp på venstresiden. Der leker Pereira og Berisha seg. Ender opp med hjørnespark.

75. min.: Viking jakter redusering, selv om Brann ikke gir store rom for muligheter.

74. min.: Nytt Brann-bytte. Kolskogen går av, inn kommer Rismark.

73. min.: Ibrahimaj slår frisparket inn, men Brann header ballen ut.

72. min.: Sebulonsen blir taklet, og Brann-kaptein Pedersen får gult kort. Frispark til venstre for 16-meteren for Viking, kanskje 30 meter fra mål.

70. min.: Bamba, Barmen og Koomson går av banen for Brann. Inn kommer Hustad, Haugen og Rölantsson.

69. min.: Vevatne takler en Brann-spiller, og blir belønnet med gult kort.

68. min.: Østensen og Furdal går av. Inn kommer Sebastian Sebulonsen og Harald Nilsen Tangen.

68. min.: Vevatne bommer på en takling mot Ordagic, som løper videre ned til venstre for Austbø. Vevatne tar igjen den rødkledde spilleren, og det blir hjørnespark.

66. min.: Brann virker å ha kontroll på Viking. Pereira havner i en konfrontasjon med Koomson.

63. min.: Pereira tar et langt innkast. Brann-keeper Ahamada er veldig aktiv i feltet, sender en av sine midtstoppere inn til streken. Snapper opp ballen før den treffer noe annet.

61. min.: Mål 2-0 Gilbert Koomson setter et innlegg fra Ruben Kristiansen rett i mål. Løkberg mister markeringen på Koomson, som får stå ledig i feltet.

61. min.: Ibrahimaj starter en spurt, rett inn mot mål. Løkberg sender ballen inn, men Brann-keeperen får kontroll.

60. min.: Viking jobber seg framover, men Brann er solide defensivt.

59. min.: Berisha er flyttet ut til venstresiden, Østensen har tatt plass til høyre for midtspiss Tommy Høiland.

57. min.: Zymer Bytyqi forlater banen, inn kommer Tommy Høiland.

56. min.: Østensen blir liggende i 16-meteren, igjen. Skulle det vært straffe? Blir felt av Bismar Acosta.

53. min.: Austbø mister kontroll på ballen, men rekker å hente den før målstreken. Farlig!

52. min.: Mål 1-0 Daouda Bamba løper fra Hove og lobber ballen over Austbø, inn i mål.

51. min.: Brann skriker på straffespark. Koomson faller i feltet, ved siden av Pereira. Blir ingenting.

50. min.: Austbø bokser ut et innlegg fra Brann, men støter med en Brann-spiss. Blir liggende, men kommer seg på beina igjen.

47. min.: Viking prøver å spille seg opp på venstresiden, men den går ut til kast.

46. min.: Brann sparker i gang kampen igjen. I pausen var Berntsen tydelig til Eurosport på hva han synes om den potensielle straffestiuasjonen:

– Han ble slått i hodet av keeperen, sier Berntsen til Eurosport.

Første omgang:

45. min.: Det er pause. Etter to tilleggsminutter blåses det av, og stillingen er 0-0 i Bergen. Viking har vært det førende laget, men Brann fikk mer innpass i kampen mot slutten av omgangen.

45. min.: Veton Berisha løper, og vil mye. Har ennå ikke fått noen stor sjanse denne kampen, men presser Brann-forsvaret godt.

44. min.: Med kort tid til pause har Viking spilt best. Brann har kommet mer inn i kampen, men Runar Hove og Viking har holdt dem på en armlengdes avstand.

43. min.: På motsatt halvdel vinner Bytyqi en corner til Viking. Pereira går til høyresiden for å ta hjørnesparket.

42. min.: Kaptein Pedersen på Brann legger inn i 16-meteren, der er Bamba nær scoring for hjemmelaget! Austbø står i veien.

40. min.: Frispark til Viking fra 40 meter. Ibrahimaj slår inn, men den går for langt. Ahamada får kontroll på ballen og setter spillet raskt i gang.

38. min.: Brann har hatt mer av initiativet de siste minuttene. Vevatne hindrer et innlegg fra Brann, i 16-meteren.

34. min.: Berisha ønskes velkommen tilbake i Bergen, blir slengt i bakken.

33. min.: Branns Koomson kommer alene med Autsbø, men han redder. Hove header ballen unna, i kjent stil.

31. min.: Torsteinbø mister ballen, men Viking får raskt kontroll.

30. min.: Østensen havner rett i begivenhetenes sentrum. Klarerer ballen ut.

30. min.: Der får Østensen lov å entre banen igjen. Hjørnespark til Brann.

29. min.: Det blir utspark fra mål, og Brann kommer opp på offensiv halvdel.

27. min.: Even Østensen får et bokseslag i bakhodet fra Brann-keeper Ali Ahamada. Dommeren reagerer ikke, mens Vikings fysioterapeut må ut på banen for å hjelpe den liggende spissen fra Hjelmeland. Der kan Viking være snytt for et straffespark.

26. min.: Nå har Viking tatt mer over kampen igjen. Har samlet sett vært det beste laget så langt, kun avbrutt av en liten periode med Brann-angrep.

22. min.: Brann presser Viking. Holder på ballen, men kommer seg ikke inn foran mål til noen farlige sjanser.

19. min.: Even Østensen drar med seg ballen langs forsvarsrekken til Brann, og skyter! Den går utenfor.

19. min.: Stor sjanse for Viking! Furdal spiller gjennom Berisha, som legger inn. Han blåses av for offside.

18. min.: Runar Hove fortsetter å rydde bakover. Viking-stopperen har stoppet noen overganger fra Brann.

16. min.: Nå har Brann overtatt mer av banespillet.

14. min.: Brann prøver å spille seg inn, men Hove rydder opp.

14. min.: Austbø har vært mye involvert i spillet så langt. Har vært aktiv som målspiller.

12. min.: Brann får frispark på 30 meter. Skyter, men Austbø har full kontroll.

11. min.: Løkberg blir utsatt for en knetakling. Kommer seg på beina igjen. Den så ikke god ut!

10. min.: Det har vært en god start for Viking.

8. min.: Nytt hjørnespark. Runar Hove er høyest i feltet når ballen kommer inn i feltet. Header ballen ut.

7. min.: Brann får ballen ut til kast.

6. min.: En Brann-spiller vinner duellen mot Runar Hove. Det ender i nok et hjørnespark.

6. min.: Viking er sterke i feltet på hjørnesparket. Får et nytt hjørnespark.

5. min.: Pereira sikrer et hjørnespark til Viking. God start på kampen.

4. min.: Berisha presser høyt. Nå også med resten av laget med seg. Så langt er ikke strekket for stort i Viking.

3. min.: Bytyqi får frispark mot seg på offensiv 16-meter.

1. min.: Viking er på vei til å spille seg opp, men Pereira slår en feilpasning. Ballen ender hos Iven Austbø som setter spillet i gang igjen.

1. min.: Kampen er i gang på Brann stadion. Viking spiller i dag i sine lysegrå bortedrakter. Løkberg tar avsparket.

Før kampen:

Viking møtte et offensivt Bodø/Glimt til serieåpning tirsdag. Selv om Viking scoret to mål holdt det ikke til poeng. Gjestene fra Nordland scoret fire ganger, og tok med seg alle poengene hjem.

Det defensive er blitt jobbet med gjennom treningsuken.

I januar ble Veton Berisha hentet tilbake til Viking. Han kom fra dagens motstander, Brann. Han har ennå ikke scoret sitt første mål, men håper det kan skje i kveld.

Denne uken har det skjedd mye i Viking. Sesongen har for alvor startet, og to dager etter seriestart inviterte Viking til pressekonferanse. Eirik W. Henningsen hadde sagt opp sin stilling som klubbdirektør, og Eirik Bjørnø er blitt ansatt.

Viking-trener Bjarne Berntsen håper på en reprise fra fjorårets kamp på Brann stadion. Det var i siste serierunde, og kalenderen viste desember. Viking vant kampen 5-1, kun én uke før cupgullet ble sikret.

Brann åpnet sesongen mot Haugesund. De vant kampen 2-1 etter scoringer fra Robert Taylor og Daniel Pedersen. Scoringen fra Brann-kaptein Pedersen kom seks minutter på overtid.

Yann-Erik de Lanlay ble hentet hjem til Viking før sesongen. Han skulle vært skadefri til den kommende ukens kamper, men det blir han ikke. Torsdag måtte han forlate gresset på Randaberg stadion med is rundt låret.

Keeper Arild Østbø er fortsatt ute med skade. Han pådro seg en skade i siden uken før seriestart. 19 år gamle Trym Ur er hentet opp i A-lagstroppen.

Oppkjøringen mot kampen har i all hovedsak skjedd på Randaberg. Der er det naturgress, som på Brann stadion.

Bjarne Berntsen har valgt ut samme oppstilling som tirsdagens kamp mot Bodø/Glimt. Viking stiller i 4-3-3, noe som burde være godt kjent for laget.

LES KOMMENTAR: Derfør bør Berntsen velge 4-3-3

Vikings lag (4-3-3): Iven Austbø-Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Vevatne, Adrian Pereira-Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg, Johnny Furdal-Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Even Østensen.