Live: Vi følger Mjøndalen-Viking

Viking jakter sin femte strake seier, og Mjøndalen er motstander. Kampen starter søndag klokken 18.00, og vi følger den direkte her.

Bilde 1 av 3

Mjøndalen-Viking 1-2

Andre omgang:

94. min.: Kampen er over, resultatet blir 1-2. Viking slår Mjøndalen og tar sin femte strake seier i Eliteserien.

94. min.: Sondre Auklend kommer inn for Ylldren Ibrahimaj.

92. min.: Viking bruker lang tid nå, på alt. Seieren skal sikres!

91. min.: Det er lagt til tre minutter, og Viking tar en kort corner.

90. min.: Viking spiller seg inn i feltet, med Sebulonsen som legger ballen til Ibrahimaj. Sistnevnte skyter mot gamleklubben, og får hjørnespark.

90. min.: Høiland i duell med Nakkim, ender med kast til Viking.

89. min.: Det blir offside i Vikings 16-meter.

88. min.: Heggheim får gult kort og lager frispark rundt 35 meter fra mål.

86. min.: Viking står fint mot det høyre presset til Mjøndalen, som spiller med mye høyere risiko nå.

83. min.: Tommy Høiland serveres fra Even Østensen i 16-meteren, og skyter ballen i stolpen! Stor Viking-sjanse.

82. min.: Det kommer et innlegg fra hjemmelaget, men Axel Oskar Andrésson header den unna fra streken!

80. min.: Nå har Mjøndalen presset høyt, og med stopp i spillet kommer Mathias Fredriksen og Andreas Hellum inn for hjemmelaget.

76. min.: Mjøndalen starter en kontring, og setter fart. Henrik Heggheim løper hjem og sparker ballen ut til kast.

75. min.: Hjørnespark til Viking.

74. min.: Østensen får avsluttet, men Mjøndalen-keeperen har kontroll.

74. min.: Frispark til Mjøndalen, kjører en kort variant som Bytyqi plukker opp! Rask overgang for Viking.

71. min.: Viking bryter spillet.

70. min.: Hjørnespark til Mjøndalen.

69. min.: Mååål 1-2 Tommy Høiland sender Viking i ledelsen! Sebulonsen kommer rett fra benken, og legger inn til Høiland, som flikker den i mål med innsiden av høyrefoten. Nydelig scoring.

69. min.: Sebastian Sebulonsen kommer inn for Bjørshol.

67. min.: Gauseth kommer inn for Mjøndalen på et veldig offensivt kast.

67. min.: Nå står Viking mot et ekstremt press! Redninger på streken fra Torsteinbø og Vevatne.

65. min.: Innlegg fra Vevatne, Ibrahimaj header den like over mål!

65. min.: Joe Bell får frispark på midten.

63. min.: Bjørshol deler ut en liten smell på høyresiden.

62. min.: Bytyqi løper ned venstresiden for Viking, kort tid etter smellen. Legger inn, men Mjøndalen-keeperen plukker ned ballen. Bruker mer tid tilbake.

61. min.: Ibrahimaj sparker den rett til utspark.

61. min.: Frispark til Viking på høyresiden av 16-meteren.

60. min.: Bytyqi er fortsatt på banen. Det kommer trolig snart et bytte.

58. min.: Corneren tas, og heades til utspark fra Austbø.

57. min.: Hjørnespark til Mjøndalen.

55. min.: Bytyqi halter litt, må også sette seg.

54. min.: Austbø har en lengre diskusjon med dommeren, så kommer utsparket fra Viking-keeperen.

52. min.: Mjøndalen presser litt høyere i åpningen av andre omgang. Det ender med frispark til Bjørshol.

50. min.: Østensen markerer seg i kampen, innleggsforsøket ender med innkast.

47. min.: Skuddet går utenfor målet til Iven Austbø.

46. min.: Mjøndalen får frispark fra 25 meter, og går for skudd.

46. min.: Andre omgang spilles nå.

46. min.: Veton Berisha og Jefferson de Souza går av for Viking, inn kommer Tommy Høiland og Even Østensen. Berisha hadde smerter i leggen.

Første omgang:

48. min.: Det er pause, på stillingen 1-1. Viking havnet tidlig bakpå, men kom tilbake da Zymer Bytyqi utlignet.

47. min.: Viking er det førende laget nå, og har vært det de siste 20 minuttene.

46. min.: Det er lagt til to minutter, og Viking legger et innlegg på Sondre Bjørshol, som header over.

44. min.: Bell legger frisparket rett i Mjøndalen-forsvaret.

43. min.: Kommer seg på føttene igjen, Viking skal ta frispark.

42. min.: Viking presser godt, og Bjørshol takles på hjørnet av 16-meteren. Blir liggende i sin første kamp etter et langt skadeopphold.

39. min.: Mjøndalen er farlig frampå, men blir avblåst for offside.

37. min.: Bell legger den litt for langt, men Viking klarer å stå mot en kontring denne gangen.

37. min.: Hjørnespark til Viking!

35. min.: Mååål 1-1 Zymer Bytyqi setter utligningen for Viking! Bjørshol legger inn, og ballen ender hos Bytyqi. Arkitekten bak scoringen er bursdagsbarnet de Souza.

34. min.: 19-åringen Heggheim har hatt ballen mye så langt. Framstår veldig sikker i det han foretar seg. Viking sliter med å spille seg inn i 16-meteren.

32. min.: Heggheim sparker ballen langt, Bytyqi legger inn. Ender med skudd fra Bjørshol, som skyter ballen langt over målet til Mjøndalen.

30. min.: Veton Berisha har vært relativt anonym så langt. Løper mye, som vanlig, men har ennå ikke fått noen store sjanser.

27. min.: Vevatne setter en takling, og vinner ballen. Sekundet etter kommer det en hevntakling, Viking-kapteinen får frispark.

25. min.: Bjørshol leder et Mjøndalen-innlegg til å havne i føttene på Heggheim, som klarerer. Godt defensivt spill fra Viking!

24. min.: Lars Olden Larsen kommer inn for Ibrahim. Austbø setter i gang spillet igjen.

23. min.: Det ser ut å gå fint med Austbø, mens Ibrahim får hjelp av medisinsk personell.

21. min.: Mjøndalen scorer, men den blir annullert for offside. Ibrahim blir liggende etter en kollisjon, det samme gjør Austbø.

21. min.: Får ikke noe ut av corneren, og Mjøndalen kontrer.

20. min.: Torsteinbø header ballen til Bell, som smeller til med et skudd fra 20 meter. Det blir hjørnespark, etter en retningsforandring.

18. min.: Twum skyter fra distanse for Mjøndalen, men Austbø slenger seg og redder!

16. min.: Vevatne står opp på venstresiden og takler en Mjøndalen-spiller. Frispark.

15. min.: Hjørnespark til Viking.

14. min.: Viking er veldig upresise i pasningsspillet.

11. min.: Jefferson de Souza sender ballen til Bjørshol, som legger inn fra høyresiden. Der står Torsteinbø, som skyter. Mjøndalen vinner ballen og kontrer.

10. min.: Bytyqi legger inn til Ibrahimaj, som header den rett i hendene til Makani.

7. min.: Ballen går ut, Viking ønsker nytt hjørnespark. Dommeren peker på femmeteren og det blir utspark.

6. min.: Corner til Viking.

5. min.: Etter scoringen stormer Viking i angrep, men får ikke noe ut av det. Mjøndalen klarerer, og Iven Austbø setter i gang spillet igjen.

4. min.: Mål 1-0 Mjøndalen header inn hjørnesparket. Tidligere Viking-spiller Markus Nakiim header ballen til Sondre Liseth, som sender hjemmelaget i ledelsen.

3. min.: Nytt hjørnespark til hjemmelaget.

2. min.: Det blir farlig for Viking, men Joe Bell får ballen unna.

1. min.: Hjørnespark til Mjøndalen.

1. min.: Kampen er i gang, Viking tar avspark.

Før kampen:

Viking jakter sin femte strake seier i Eliteserien. De mørkeblå er inne i en god periode, og nå venter Mjøndalen. Hjemmelaget har havnet på nedrykksplass, mens Viking har klatret opp til sjuendeplass etter en svak sesongåpning.

Ylldren Ibrahimaj kom til Viking fra Mjøndalen. Nå ser han fram til å møte gamle lagkamerater igjen.

Mjøndalens Markus Nakkim spilte for Viking under opprykksesongen 2018. Han var på lån fra Vålerenga.

Veton Berisha er Vikings toppscorer, og har Peter Ijehs målrekord i sikte.

Kristoffer Løkberg, Johnny Furdal og Runar Hove er ute med skader, mens Rolf Daniel Vikstøl må stå over kampen med karantene etter sitt fjerde gule kort for sesongen. Det er første gang Vikstøl er utilgjengelig etter Adrian Pereiras overgang til greske PAOK.

Sondre Bjørshol spiller sin første kamp fra start i seriesammenheng siden 2019. Han har vært ute med skade. Jefferson de Souza feirer 25-årsdagen med fornyet tillit på topp.

Viking (4-3-3): Iven Austbø-Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Axel Oskar Andrésson, Viljar Vevatne-Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Ylldren Ibrahimaj-Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Jefferson de Souza.

Benken: Michael Crowe, Sebastian Sebulonsen, Tommy Høiland, Even Østensen, Sondre Auklend, Kristoffer Forgaard Paulsen.