Live: Stavanger Oilers-Sparta i DNB Arena

Oilers tar imot Sparta til kamp i DNB Arena. Vi følger kampen direkte her. Kampstart er klokken 18.00.

Bilde 1 av 4

Oilers-Sparta 5-4

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over, Oilers vinner 5-4 mot Sparta. Oilers taper skuddstatistikken 27-39.

60. min.: Bryhnisveen slenger seg elegant for å hindre en pasning.

59. min.: Sparta har tatt ut målvakten for å spille seks mot fem.

58. min.: Der er Roest tilbake på isen.

58. min.: Spartas Thoresen skaper den største sjansen under Roests utvisning, for Sparta!

57. min.: Balcers siger inn mot mål og får pucken. Skyter, men har for lite område å jobbe på.

57. min.: Kristiansen skyter, og Martin får returen. Sender den på mål, men Lillegrend redder på mesterlig vis!

56. min.: Niklas Roest får to minutter etter tripping mot Chad Costello. Nå kan Oilers får flyten litt tilbake i overtall.

55. min.: Morley med noen nydelige dragninger, men får sendt pucken fra seg litt for seint.

54. min.: Tangen Henriksen spiller opp Meisingset, men Østby blokkerer skuddet. Oilers kommer seg i angrep.

54. min.: Nå har Sparta overtatt momentumet i kampen. Skaper to store farligheter på få sekunder i offensiv sone.

53. min.: Mål 5-4 Christoffer Karlsen styrer inn en redusering for Sparta.

52. min.: Bryhnisveen dumper pucken, men Oilers klarer ikke å vinne den i motsatt rundvant.

50. min.: Ny Markus-sjanse, denne gangen er det Vikingstad. Spillerne mener pucken er i mål, men dommerne ønsker ikke å se på video. Kaptein Sveum prøver å overtale dommerne.

50. min.: Mååål 5-3 Markus Søberg kriger pucken i mål! Det flyter godt i den andre overtallsrekken. Meyer spiller pucken til Costello, som styrer pucken inn på mål. Der jobber Brassart, Balcers og Søberg mot pcuken, og sistnevnte får den i mål.

49. min.: Den første overtallsrekken med Rumble, Kissel, Morley, Martin og Kristiansen får ikke til noe særlig, og det byttes.

48. min.: Kissel kommer gjennom, men blir tatt. To minutter til Spartas Meisingset for hekting. Overtall for Oilers

47. min.: I slottet foran Holm får Jakobsson stå helt alene, får pucken og skyter. Stor sjanse for Sparta, men Holm redder.

47. min.: Sparta skyter, og Balcers blokkerer den. Pucken havner over vantet.

46. min.: Nok en gang dekker Joey Martin skudd.

46. min.: Spartas Soudsky skyter i det han entrer offensiv sone, Holm plukker opp pucken.

45. min.: Berg-Paulsen er inne mellom Kristiansen og Søberg nå.

44. min.: En helt annen intensitet fra Oilers etter pausen.

42. min.: Mååål 4-3 Dan Kissel sender Oilers i ledelsen! Styrer inn et skudd fra Brassart, og sikrer sin andre scoring for kampen. For en åpning på perioden for Oilers. Pen pasning fra Morley til Brassart etter droppen.

41. min.: Oilers starter perioden med et fyrverkeri! Costello og Balcers stikker rett i angrep, Martin går på mål. Blir ikke scoring, men for en åpning.

Andre periode:

40. min.: Pause i DNB Arena. Er like langt som etter den målløse førsteperioden. Periodevis er Oilers påskrudd og fungerer bra, men Sparta slipper til alt for store muligheter på overganger. Ni sekunder igjen på kuben i DNB Arena.

40. min.: Mål 3-3 Eirik Børresen utligner for Sparta.

40. min.: Klavestad er tilbake på isen, og Oilers er fullt lag.

39. min.: For andre gang avslutter Balcers et Sparta-angrep.

39. min.: Balcers gjør jobben i undertall. Oilers får pucken ut, og får byttet mannskap.

38. min.: Nok en gang kommer Sparta gjennom. Blir ikke mål denne gangen, men Klavestad må i fryseboksen i to minutter.

37. min.: Mååål 3-2 Rudolfs Balcers styrer pucken i mål! Ulriksen skyter, etter pasning fra Costello, og NHL-spilleren har styrer den pent forbi Lillegrend.

35. min.: Mål 2-2 Martin Grönberg utligner for Sparta. Det er absolutt ikke ufortjent, selv om Oilers har vørt gode siden den første scoringen.

35. min.: Bjorkstrand har endret noe på rekkene. Brassart er mellom Morley og Kissel nå. Balcers og Costello spiller med Martin i midten.

35. min.: Balcers skyter, Lillegrend blokkerer.

33. min.: Mååål 2-1 Chad Costello sender Oilers i ledelsen! Klikk-klakk i overtall. Meyer og Balcers assisterer på nydelig vis. Sparta ble utspilt!

33. min.: Meyer, Søberg, Costello, Balcers og Brassart sammen i overtall.

33. min.: Momentum for Oilers nå. Emil Lilleberg får to minutter for holding, og Oilers får prøvd seg i overtall.

32. min.: Mååål 1-1 Dan Kissel gjør som han pleier, og scorer for Oilers! Spilles gjennom av Jeppe Meyer og utligner.

32. min.: Balcers spilles gjennom av Rumble. Det blir dagens beste Oilers-angrep til nå. Nydelig spill fra Balcers, men det blir ikke noe farlig.

31. min.: Sparta kommer to mot en, og Henrik Holm holder virkelig Oilers inne i kampen! Feberredning fra Oilers-keeperen.

30. min.: Sveum legger pucken på mål, Brassart jobber på returen.

29. min.: Oilers er fullt lag igjen, og Ulriksen blir med på direkten.

29. min.: Med litt under et halvt minutt igjen av undertallet for Oilers sender Klavestad pucken ut i Sparta-boksen. Sparta leder skuddstatistikken 23-6.

28. min.: Henrik Holm klarerer pucken ut av sonen. Må gjøre mye i dag.

27. min.: Ulriksen får to minutter for hekting etter at Oilers blir rundspilt i egen sone. Litt flaks, og en god dose Henrik Holm, gjør at Oilers kun ligger under med ett mål..

27. min.: Brassart taper en dropp i offensiv sone, og Sparta setter fart framover. Selv jobber han helt hjem og tar ut Roest. God defensiv innsats fra den canadiske centeren.

27. min.: Klavestad skyter, Grönberg blokkerer. Balcers drar pucken greit med seg i offensiv sone, men nok en gang er det svakt duellspill fra David Morley. Han har virkelig ikke hatt en god sesong, så langt.

26. min.: Joey Martin tar pucken med seg inn i offensiv sone, men Balcers er i offside.

25. min.: Tredjerekken, nå med Markus Vikingstad som center, er slitne. Ulriksen prøver å sende en puck mot Søberg, for å spille seg ut. Ender med icing.

24. min.: Sparta spiller rundt Oilers! Stor sjanse på backhand fra Tangen Henriksen.

24. min.: Oilers går rett i angrep, men Klavestad somler bort pucken på blålinjen. Bruker alt for lang tid på å dumpe pucken ned mot rundvantet.

23. min.: Mål 0-1 Håkon Løken Pedersen sender Sparta i ledelsen, assistert av Niklas Roest. Spartas Tangen Henriksen får pucken inn i offensiv sone. De setter opp overtallet sitt, og skyter pucken forbi Henrik Holm.

22. min.: Thomas Berg-Paulsen havner i klinsj med Spartas Christoffer Karlsen. Begge blir sendt i fryseboksen i to minutter.

22. min.: Brassart er våken opp mot blålinjen, får pucken ut. Rumble får sjansen og skyter.

21. min.: Joey Martin gjør en grusom pasning på backhand, i egen sone. Går rett til en Sparta-spiller, som får skutt på Henrik Holm. Oilers-keeperen er våken, men Østby får to minutter for interference. Undertall for Oilers!

21. min.: Oilers er fullt lag før Sparta får entret offensiv sone. Godt jobbet av Ulriksen i midtsonen.

21. min.: Kampen er i gang igjen etter første pause. Det har nok ikke vært god stemning i Oilers-garderoben etter første periode. Sparta starter med overtall i 14 sekunder, før Tommy Kristiansen er tilbake på isen.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. 0-0 i DNB Arena. Fire skudd for Oilers i løpet av perioden, 16 for Sparta.

20. min.: Ulriksen prøver å klarere sonen, men pucken havner hos Sparta-backen som holder spillet i gang.

19. min.: Joey Martin ofrer seg virkelig! Dekker skudd, men står videre i smerten. Godt skift fra centeren i undertall.

19. min.: Tommy Kristiansen får to minutter for farefullt spill med høy kølle. Undertall for Oilers.

19. min.: Ludvig Hoff går i garderoben. Så ut til å har problemer med foten.

18. min.: Klavestad stenger av en Sparta-spiller, men dommeren blåser. Ludvig Hoff ligger nede. Får hjelp ut av Søberg og fysioterapeut Arild Vaula.

18. min.: Rekken med Balcers prøver å spille seg til målsjanser, men klarer det ikke.

17. min.: Bryhnisveen spiller igjen etter smellen tidligere i kampen.

16. min.: Costello er tilbake på isen, Oilers er fullt lag.

16. min.: Med 20 sekunder igjen av Costellos utvisning blokkerer Holm pucken. Østby holder screeneren unna.

14. min.: Brødrene Hoff er på isen sammen i undertall, og får pucken ut av sonen.

14. min.: Costello får to minutter for charging, i egen sone.

14. min.: Rekken med Kissel, Costello  og Brassart kommer i angrep, men mister pucken.

12. min.: Rumble er smart og får mye rom på høyresiden i offensiv sone. Ender med et skudd, men Sparta snur.

11. min.: Sparta har ti skudd på mål så langt. Holm er våken og redder det som kommer, men det bør snart være mulig for Oilers å spille noe etablert angrep.

10. min.: Bryhnisveen kommer seg av isen etter å ha dekket skudd, ser ikke godt ut.

10. min.: Sparta får komme til tre sjanser på et skift. Noe stemmer ikke helt i egen sone for Oilers.

9. min.: Sparta setter fart framover, og Knold skyter etter å ha entret sonen. Holm har full kontroll.

8. min.: Østby med en hodeløs pasning i egen sone, ender hos Sparta, men Oilers bryter.

8. min.: Anders Tangen Henriksen viser fram håndleddskuddet sitt, men Holm tar den med snapphansken.

7. min.: Oilers har kommet seg noe etter en litt seig åpning. Det står 2-4 i skudd, men Oilers har tatt kontroll på spillet.

7. min.: Fjerderekken kommer på, og gjør jobben. Legger pucken på mål og skaper energi.

7. min.: Balcers snur spillet, sender en rask pasning til Morley.

6. min.: Sparta-keeper Lillegrend blokkerer pucken, og Tommy Kristiansen knuffer med Lilleberg.

4. min.: Martin sender en pasning mot Balcers, som nærmest er umulig å ta imot. NHL-spilleren klarer å sparke den mot mål med høyre skøyte, men keeper blokkerer før han når fram.

3. min.: Berg-Paulsen sender en pen pasning mot Talge, som kommer inn i slottet. Treffer ikke pucken.

3. min.: Ludvig Hoff spiller center i dag, mellom Tommy Kristiansen og Markus Søberg. Ikke uventet er det høyt press og taklinger fra den kanten.

2. min.: Costello, med den enormt lange ishockeykøllen, gjør seg kjent på isen. Sender pucken ut av egen sone og opp til Dan Kissel. Det første skiftet til Oilers var noe rotete.

1. min.: Anders Tangen Henriksen er tilbake i DNB Arena, og hilser på Dennis Sveum med å sende ham i isen.

1. min.: Pucken er droppet i DNB Arena. Rudolfs Balcers og førsterekken starter kampen.

Før kampen:

Det har vært en enormt innholdsrike uke så langt for Oilers. Etter helgens tap mot Vålerenga, som var det tredje tapet på fire kamper denne sesongen i Fjordkraft-ligaen, har det kommet flere gode nyheter for Oilers-fansen.

Mandag trente Chad Costello i DNB Arena for første gang. Amerikaneren viste da det enorme skuddet sitt for første gang.

Senere på ettermiddagen ble det klart at Rudolfs Balcers returnerer til Oilers på en korttidskontrakt. Fredag signerte han NHL-kontrakt med Ottawa Senators, som besluttet å låne ham ut til Oilers inntil videre. Det er ennå uklart når han vil returnere til Nord-Amerika. Det er første gang en aktiv NHL-spiller kommer til Stavanger siden Eric Nystrom ble hentet under lockouten i 2012/13-sesongen. Balcers er bosatt i Stavanger når han ikke er i Nord-Amerika.

Til kveldens kamp i DNB Arena kommer Stavanger-guttene Anders Tangen Henriksen og Even Myreng Kjellesvik. Begge er nå i Sparta, og møter Oilers for første gang i seriespill denne sesongen. Trønderen Svein-Petter Falk-Larssen har også vært flere sesonger i Oilers, og spiller nå for Sarpsborg-kluben. Faktisk tok Tangen Henriksen og Myreng Kjellesvik NM-sølv på U20-nivå med Rudolfs Balcers.

Henrik Holm starter i mål, og Bjorkstrand har valgt følgende rekker:

1. rekke: Kristian Østby, Dennis Sveum-David Morley, Joey Martin, Rudolfs Balcers.

2. rekke: Andreas Klavestad, Chris Rumble-Chad Costello, Brady Brassart, Dan Kissel.

3. rekke: Nicolai Bryhnisveen, Patrick Ulriksen-Tommy Kristiansen, Ludvig Hoff, Markus Søberg.

4. rekke: Jeppe Meyer, Markus Vikingstad (løper)-Magnus Hoff, Thomas Berg-Paulsen, Simen Talge.