Live: Sandnes Ulf tar imot Kongsvinger

Sandnes Ulf er tilbake etter landslagspausen, og Kongsvinger er gjester på Øster Hus Arena. Vi følger kampen direkte. Kampstart er klokken 18.00.

Bilde 1 av 2

Andre omgang:

96. min.: Kampen er over, Sandnes Ulf vinner 1-0 mot Kongsvinger.

94. min.: Kongsvinger prøver å spille seg opp med en lang pasning. Det blir offside. Ennå ingen bytter.

93. min.: Sandnes Ulf vinner et hjørnespark! Sødlund tar det, og Ulf samles rundt hjørneflagget for å trekke ut tiden.

93. min.: Kronberg bruker lang tid på et kast, helt oppe med hjørneflagget.

91. min.: Ulf avventer byttene, hvem som skal inn. Alt avhenger av hva som skjer før neste stopp i spillet. Stillingen er 1-0 til Sandnes Ulf.

90. min.: Det er lagt til fem minutter.

89. min.: Fire Sandnes Ulf-spillere har tatt på drakten for bytte. Matheo Vallotto, Jasmin Bogdanovic, Kevin Jablinski og Adrian Berntsen er klar på sidelinjen. Kun tre spillere kan benyttes, siden Ulf har gjort to bytter.

87. min.: Gult kort til Tord Salte. Bruker fryktelig lang tid på å sette i gang spillet. Nå skal Sandnes Ulf sikre tre poeng.

86. min.: Hadzic prøver å legge bak til 16-meteren, der står Grødem klar. Kongsvinger bryter av og stikker.

84. min.: Hammer Berger og Adem Güven blir liggende. Dommeren stopper opp, der skulle kanskje Kongsvinger hatt et straffespark? Det blir stoppet på grunn av Hammer Bergers tegn om at han har smerter i hoderegionen.

82. min.: Grødem kommer inn i 16-meteren, drar en skuddfinte og skyter! Kongsvinger får kontroll.

82. min.: Grodås går av for KIL, Tobias Wangerud kommer inn.

81. min.: Hjørnespark til KIL, men Grødem header unna. Til slutt er det Heigre som får tak i ballen, og får spilt Ulf framover.

79. min.: Der kommer byttet! Ringberg blir tatt av, og Landu Landu byttes inn. Da trekkes Hadzic ut som indreløper, mens Landu Landu kan bidra defensivt. Smart bytte fra Landro.

78. min.: Det er lite nytt å melde i Sandnes. Med Ringberg som indreløper er Ulf kontringssterke. Det bør nok gjøres et bytte snart.

74. min.: Nå er det kjedelig på Øster Hus Arena. Ulf leder 1-0, og har full kontroll på kampen. Kongsvinger får spille litt rundt på offensiv halvdel, men stoppes i det de skal skape noe.

72. min.: Ringberg er flyttet inn som indreløper, Jonsson tar venstre vingback.

70. min.: Johannes Hummelvoll-Nunez er ferdig for dagen. Inn kommer Ari Mohr Jonsson. Det er Sandnes Ulfs første bytte for kvelden.

69. min.: Kongsvinger får trille litt ball, men evner ikke å skape noe skikkelig.

67. min.: Grødem blir felt, rett foran fjerdedommeren. Blir frispark til Ulf.

65. min.: Hjørnesparket legges på bakerste stolpe, og heades utenfor!

64. min.: Corner til gjestene, på stillingen 1-0 til Sandnes Ulf.

63. min.: Ny situasjon, denne gangen får Kongsvingers Harald Holter gult kort.  En smule kompensasjonsdømming der.

62. min.: Ulf vinner ballen etter corneren, og Ringberg setter fart. Han tas igjen, og det blir ikke gult kort denne gangen heller. Det er femte gang nordlendingen kappes ned.

61. min.: Hjørnespark til Kongsvinger.

61. min.: Sødlund legger en lang ball mot Grødem, men Smedplass plukker opp.

58. min.: Det har ikke vært mye aggressivitet i Kongsvinger etter Ulfs scoring. Ulf har vært best, også etter egen scoring.

57. min.: Essaeh og Vinjor går av for KIL, inn kommer Fredrik Pålerud og Bo Simen Penny Marklund. Blir det mer fart i Kongsvinger nå?

54. min.: Nytt frispark til Ulf, men fra litt avstand. Hadzic prøver på innlegg, den går ut.

51. min.: Mååål 1-0 Magnus Retsius Grødem spilles fri av Kent Håvard Eriksen og skyter Sandnes Ulf i ledelsen! Nydelig spill fra de lyseblå.

50. min.: Frisparkspesialist Grødem tar det selv, og skyter like utenfor fra 22 meter.

49. min.: Grødem blir felt på vei til 16-meteren. Frispark, og gult kort til Skagestad.

48. min.: Frispark til Kongsvinger fra 40 meter. Luftens baron, Reppesgård Hansen, sikrer utspark fra Heigre.

47. min.: Grødem og Eriksen setter fart framover. Førstnevnte mister ballen på vei gjennom Kongsvinger-forsvaret.

46. min.: Da var siste halvdel i gang! Kongsvinger sparker i gang omgangen på stillingen 0-0.

Første omgang:

45. min.: Det er pause. Dommeren blåser av, og lagene på til pause på stillingen 0-0.

45. min.: Nok en kjempesjanse for de lyseblå! Hummelvoll-Nunez smeller avgårde, men den går utenfor. Sandnes Ulf med sjansebonanza før pause.

45. min.: Det er lagt til ett minutt.

45. min.: For en sjanse fra Sandnes Ulf! Hummelvoll-Nunez spiller fri Ringberg, som skyter den ut via Eriksen med åpent mål. Rart at den ikke havnet i mål, kampens klart største sjanse!

43. min.: Det går vesentlig seinere nå, enn da kampen startet. Fortsatt 0-0.

40. min.: Der kommer Kongsvinger til en sjanse, dagens andre. Går utenfor, helt ufarlig.

37. min.: Kampens første gule kort deles ut til Adnan Hadzic. Merkelig vurdering fra dommeren, i og med at det ikke er delt ut kort for taklingene mot Ringberg.

36. min.: Sandnes Ulf er litt mer aggressive i presset igjen.

34. min.: Frispark til Kongsvinger fra 35 meter. Går for innlegg, og header utenfor.

32. min.: Fint innlegg fra Hadzic, men det blir ikke noe ut av det.

31. min.: På motsatt side løper Ringberg ned Kongsvinger, i kjent stil. KIL-backen må kompensere med en grisetakling. Frispark på hjørnet av 16-meteren.

31. min.: Hadzic jager den mislykkede corneren fra Kongsvinger, og takles.

30. min.: Hjørnespark til gjestene, stillingen er fortsatt 0-0.

29. min.: Ulf-kaptein Hammer Berger vender av seg en KIL-spiller på elegant vis! Sender pasningen til Reppesgård Hansen og får applaus fra de 200 tilskuerne på Øster Hus Arena.

26. min.: Ulf får frispark fra 30 meter, går for innlegg fra Hadzic. Blokkeres, og ballen ender hos Hummelvoll-Nunez. Han prøver på et innlegg mot bakerste stolpe, men ballen går forbi Eriksen.

23. min.: Kongsvinger kommer til innlegg, men den går ut. Heigre får satt i gang spillet.

21. min.: Grødem løper etter ballen mot dødlinjen. Kongsvinger får den til utspark. Fortsatt målløst på Øster Hus Arena.

19. min.: Stor sjanse for Kongsvinger. Heigre gir retur, og KIL plukker opp. Ulf setter fart framover!

17. min.: Etter en veldig offensiv start fra Ulf har de lagt seg litt lavere i presset. Sender ballen mellom spillerne i forsvarsleddet. Det er ikke rett fram.

14. min.: Kommer seg raskt opp igjen, og på stillingen 0-0 gis den til Ulf i god fair play-ånd.

13. min.: En Kongsvinger-spiller blir liggende, og ballen trilles ut til kast.

9. min.: Presset blir litt lavere fra Sandnes Ulf, men Ringberg bryter av. Setter fart framover, og vinner etter hvert et kast.

7. min.: Litt aggressivt fra Sandnes Ulf i feltet, og det blir frispark til Kongsvinger.

6. min.: Ringberg drar seg ned langs venstresiden og blir klippet ned. Frispark rett utenfor 16-meteren, på venstre.

5. min.: En litt for lang ball fra Salte til Grødem gjør at Kongsvinger for første gang får kontroll på ballen.

4. min.: Ulf får ikke noe ut av corneren, men beholder ballen. Offensiv angrepsfotball fra Sandnes. En god start.

3. min.: Det er de lyseblå som styrer kampen fra start! Vinner hjørnespark etter et innlegg, som uten en våken KIL-keeper ville blitt mål.

1. min.: Ulf stormer rett i angrep, og Kent Håvard Eriksen skyter! Det blir blokkert av en Kongsvinger-spiller, og Eriksen roper på straffe. Mener det var hands. Ble Sandnes Ulf snytt for straffe?

1. min.: Kampen er i gang på Øster Hus Arena! Grødem tar avspark for Ulf.

Før kampen:

Det var vært pause i OBOS-ligaen siden 30. august. Da var Sandnes Ulf i Oslo og møtte Grorud til kamp. Den endte 1-1, og det ble dermed poengdeling. Det skjedde kun dager etter Sandnes Ulfs hjemmeseier mot Raufoss.

Etter en solid start på sesongen er Ulf på fjerdeplass i OBOS-ligaen. Før kveldens kamp har de lyseblå bare ett tap på Øster Hus Arena i serien.

Siden forrige kamp har Horenus Tadesse og Sanel Kapidzic forlatt klubben. Tadesse har returnert til eliteserieklubben Kristiansund etter et låneopphold, mens Kapidzics korttidskontrakt er utgått. Med et åpent overgangsmarked er Landro, i kjent stil, tydelig på hva han ser etter.

Mye ligger til rette for at Magnus Retsius Grødem er tilbake som Kent Håvard Eriksens spissmakker. Den unge Bryne-gutten har scoret nest flest mål for Sandnes Ulf denne sesongen, med sine fem. Kun Eriksen har flere med sine seks scoringer.

Kongsvinger kommer til oppgjøret med samme form som Sandnes Ulf. I sine siste to kamper har laget seier mot Ullensaker/Kisa og uavgjort mot Sogndal.

Sandnes Ulf (3-5-2): Pål Vestly Heigre-Tord Salte, Espen Hammer Berger, Christer Reppesgård Hansen-Claes Kronberg, André Sødlund, Adnan Hadzic, Magnus Retsius Grødem, Sander Ringberg-Johannes Hummelvoll-Nunez, Kent Håvard Eriksen.

Benken: Ari Mohr Jonsson, Kevin Jablinski, Christian Landu-Landu, Simon Colina, Matteo Vallotto, Adrian Berntsen, Jasmin Bogdanovic.