Live: Sandnes Ulf åpner Øster Hus Arena mot Viking

Sandnes Ulfs nye stadion, Øster Hus Arena, skal innvies. Første motstander er Viking. Vi følger kampen direkte fra kampstart klokken 18.00, fra Sandnes.

Bilde 1 av 4

Andre omgang:

90. min.: Kampen er slutt. Viking vinner åpningskampen på Øster Hus Arena. Storskjermen viser 1-3, og alle Vikings scoringer kom på hodet.

90. min.: Pål Heigre får et spark i hodet, og blir liggende. Dommeren velger å blåse av kampen. Medisinsk personell er på banen for å hjelpe.

88. min.: Formasjonen til de lyseblå minner mer om en 2-5-3 for øyeblikket. Her skal det jages til kampen er slutt.

86. min.: 15-åringen til Sandnes Ulf, Artam Memedov, har blitt byttet inn for André Sødlund.

85. min.: Sandnes Ulf jakter redusering. Halgunset prøver på et innlegg, men ingen klarer å plukke den opp.

82. min.: Berntsen er av banen resten av kampen. Jasmin Bogdanovic har kommet inn for Ulf. Halgunset er flyttet opp til venstrevingen.

80. min.: 1-3 Sebastian Sebulonsen header inn sin andre scoring! Det er Vikings tredje mål, og alle er scoret med hodet.

78. min.: Nok en gang er det Grødem som havner i sentrum. Slår et innlegg mot Østbø i Viking-målet, som ville havnet i mål om ikke Østbø var våken.

77. min.: Sandnes Ulfs nyervervelse, Magnus Retsius Grødem, viser seg fram. Bryne-gutten skyter fra distanse..

75. min.: Duell mellom den storvokste stopperen Jablinski og Vikings Nilsen Tangen. Ulfs forsvarsspiller vinner den, og Heigre kan sparke ballen ut.

72. min.: 1-2 Sebastian Sebulonsen header Viking i ledelsen! Innlegg fra den defensive bautaen Rolf Daniel Vikstøl.

71. min.: Det ble en lang stopp i spillet. Berntsen får hjelp av medisinsk apparat.

69. min.: Adrian Berntsen skyter, og ser ut til å få krampe i foten. Blir liggende i Vikings 16-meter.

67.min.: Ulfs André Sødlund feier ned Tommy Høiland, den ser ikke god ut! Får gult kort.

67. min.: De lyseblå bytter ut Effiom og Ekeland. Inn kommer Sanel Kapidzic og Simon Colina.

65. min.: Sandnes Ulf har lagt seg kompakt bak. Mulig at trener Steffen Landro ønsker kontringer. Eriksen ligger klar for lange spurter på topp.

64. min.: Nå er virkelig Bytyqi på jobb! Løper ned høyresiden og slår et fint innlegg mot Østensen. Hadde ikke Heigre vært våken ville det ført til en pen assist fra Sandnes-gutten.

62. min.: Bytter på Viking. Berisha og Pereira går av. Inn kommer Rolf Daniel Vikstøl og Even Østensen.

61. min.: Sandnes Ulf slår en lang ball mot Kent Håvard Eriksen, som prøver på en lekker variant videre til spisskollega Effiom. Vevatne stopper ballen elegant.

60. min.: De mørkeblå holder trykket oppe.

60. min.: Viking får ikke noe ut av den.

59. min.: Langskudd fra tidligere Sandnes Ulf-spiller, og Sandnes-gutt, Zymer Bytyqi! Heigre slår den ut til corner.

57. min.: Ulf kommer i angrep, og får hjørnespark.

56. min.: Viking presser Sandnes Ulf dypt.

54. min.: Eriksen hopper over ballen, Halgunset lader kanonen. Skyter over.

53. min.: Også andre omgang har Sandnes Ulf åpnet friskt. Får frispark fra 20 meter. Halgunset og Eriksen stiller opp.

51. min.: Ulfs Halgunset sender en lang ball opp mot Effiom på topp. Hove og Viking-keeper Østbø havner i duell med Ulf-spissen utenfor 16-meteren, og Østbø sparker den ut til kast.

50. min.: Berisha står klar til å springe mye mellom forsvartreeren til Sandnes Ulf. Kan skape mye rom for Høiland om han åpner opp.

47. min.: Vevatne stopper Ekeland. Gult kort.

46. min.: Mange bytter i pausen. For Viking kommer Harald Nilsen Tangen, Sebastian Sebulonsen, Joe Bell og Zymer Bytyqi inn. Ut går Furdal, de Souza, Løkberg og Ibrahimaj. For Sandnes Ulf har Magnus Grødem og Kaloyan Kostadinov kommet inn, Sander Ringberg og Christian Landu Landu går av.

Første omgang:

45. min.: Det er pause, stillingen er 1-1. Sandnes Ulf åpnet kampen friskt, før Viking overtok fullstendig. Adrian Berntsen scoret på det som kanskje var Sandnes Ulfs første skikkelige sjanse i løpet av kampen. Dermed er Berntsen i historiebøkene, som første målscorer på Øster Hus Arena i Sandnes. Viking fikk betalt for å ha dominert store deler av omgangen da Ylldren Ibrahimaj stupte inn et innlegg fra Fredrik Torsteinbø.

42. min.: Nå leker Vikings Torsteinbø. Spiller foran Ulfs 16-meter, helt til Effiom stopper ham. Får frispark.

40. min.: Mål 1-1 Ylldren Ibrahimaj stupheader inn et innlegg fra eks-Sandnes Ulf Fredrik Torsteinbø, og utligner for Viking!

36. min.: Ringberg blir for aggressiv i en duell med Løkberg. Gult kort til Harstad-gutten.

34. min.: Mål 1-0 Adrian Berntsen scorer mot onkel Bjarnes Viking, og setter den første scoringen på Øster Hus Arena i historien! Skrur et skudd i 16-meteren med venstrefoten.

33.min.: Ulf får ikke noe ut av corneren, men Halguset holder spillet i gang.

32. min.: Nydelig sjanse fra Sandnes Ulf! Kommer i angrep for første gang på lenge. Får hjørnespark.

29. min.: Ulf-stopper Jablinski mister ballen i egen 16-meter. Viking klarer ikke å utnytte det.

28. min.: Berisha skyter i tverrliggeren! Nå har Viking vært nær scoring.

26. min.: Sandnes Ulf åpnet kampen best, men Viking har tatt over banespillet utover i omgangen.

25. min.: Ut fra Vikings hjørnespark kommer Berisha til skudd! Går ut via en Ulf-spiller til ny corner.

21. min.: Høiland går i bakken og vil ha straffe! Får det ikke.

20. min.: Ulfs høyreving Sander Ringberg er kanskje blant banensmest løpsterke. Demonstrerer det med å vinne ballen fra kombinasjonen de Souza og Pereira.

16. min.: Det blir ikke noe ut av det hjørnesparket for de lyseblå. Viking setter i gang oppspillet.

15. min.: Duellen mellom Effiom og Hove fortsetter. Denne gangen vinner Ulf-spiss Effiom. Får hjørnespark.

13. min.: Pereira og de Souza prøver på en leken variant langs Vikings venstreside. Ballen går ut til kast.

12. min.: Ulf får ballen ut.

11. min.: Johnny Furdal tar frisparket, sender en pasning inn mot Veton Berisha! Det blir hjørnespark.

10. min.: Pereira blir tatt rett utenfor Sandnes Ulfs 16-meter, på høyresiden. Får frispark.

9. min.: Effiom får ballen ofte, men Vikings Runar Hove er på jobb!

5. min.: Furdal leker seg på venstresiden av 16-meteren, ballen går inn mot Heigre. Han får ikke kontroll på den, og Jablinski forhindrer at Høiland får åpningsmålet.

3. min.: Den samme Effiom er litt for aggressiv i feltet, frispark til Viking.

2. min.: Effiom er i Vikings 16-meter, får et hjørnespark.

1. min.: Sandnes Ulfs kaptein, Kent Håvard Eriksen, tar det første avsparket på Øster Hus Arena. Kampen er i gang!

Før kampen:

Det er klart for åpningskampen på Øster Hus Arena.

Både Sandnes Ulf og Viking skal spille sine første treningskamper mot andre lag siden treningsleiren i Marbella.

LES KOMMENTAR: Kommer nærmere nedrykk enn medalje

Øster Hus Arena skulle egentlig åpnet 13. mars, dagen etter Norge ble stengt ned. Åpningskampen var mot Viking, og nå skal den spilles.

Det blir ikke noen publikumsfest i forbindelse med staidonåpningen. På grunn av de strenge restriksjonene for arrangementer vil kampen spilles for tomme tribuner.

Vikings Tommy Høiland uttalte til RA at han håpet å senke naborivalen. Han har tidligere spilt for Sandnes Ulf.

Sandnes Ulfs Jostein Ekeland kom til klubben fra Viking i vinter. For den tidligere mørkeblå spilleren blir det en spesiell treningskamp.

Sandnes Ulfs lag (3-5-2):  Pål Heigre-Espen Berger, Kevin Jablinski, Ingvald Halgunset-Sander Ringberg, André Sødlund, Christian Landu Landu, Jostein Ekeland, Adrian Berntsen-Kent Håvard Eriksen, Maxwell Effiom.

Vikings lag: Arild Østbø-Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne, Adrian Nilsen Pereira-Kristoffer Løkberg, Ylldren Ibrahimaj, Jefferson de Souza, Johnny Furdal-Veton Berisha, Tommy Høiland.