Oilers tar imot Storhamar i DNB Arena. Vi følger kampen direkte.

Bilde 1 av 4

Oilers-Storhamar 5-1

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over, Oilers slår Storhamar 5-1 i DNB Arena etter en kaotisk avslutning på kampen. Vikingstad kåres til Oilers' beste, og det er fortjent. Har vokst seg inn i førsterekken. En fysisk kamp er over, og det ble en hektisk avslutning for dommerne som delte ut 42 utvsiningsminutter bare i tredje periode.

60. min.: Jimmy Andersson får to minutter for slashing.

59. min.: Løvlie er tilbake, og det er omsider spill fem mot fem.

59. min.: Oilers er fullt lag, og spiller overtall i et halvt minutt.

58. min.: Mål 5-1 Zettergren reduserer for Storhamar. Får hull på Henrik Holm fra høyre skytterplass i overtall.

57. min.: Nok en utvisning. Denne gangen er det Storhamars Løvlie. To minutter for holding mot Ulriksen for den tidligere Oilers-spilleren.

57. min.: Morley går etter Salsten. To minutter hver for roughing, i tillegg får Morley for slashing.

57. min.: Salsten takler hodet på Morley. Ingenting ifølge dommerne.

56. min.: Brassart får to minutter for krysstakling mot Thoresen. Dahlstrøm går etter Vikingstad. Talge får to minutter for å sende en Storhamar-kølle bort. Kaos på isen, og hos dommerne. Dahlstrøm får to minutter for roughing.

56. min.: Oilers er fullt lag.

55. min.: Wetteland får pucken ut.

55. min.: Oilers er fire på isen nå.

54. min.: Østby står i veien og hindrer åpent mål for Storhamar, Ulriksen klarerer sonen i neste trekk.

54. min.: Brassart vinner droppen, på undertallsmåten. Sender pucken rett ut av sonen fra dropp.

54. min.: Oielrs-kaptein Dennis Sveum sendes i dusjen. Har avventende utvisning mot seg for slashing, og når dommeren blåser kaster han køllen på en Storhamar-spiller. Det resulterer i ti minutter for dårlig oppførsel. Fem mot tre i over et minutt.

53. min.: Bryhnisveen og Andersen får to minutter hver for slashing.

53. min.: Østby og Klavestad  finner seg hver sin dansepartner. Edvardsen og Salsten er med på dansen. Kun Klavestad og Edvardsen må ut. Oilers-backen Klavestad får to minutter ekstra for krysstakling i forkant av knuffingen. Undertall for Oilers.

52. min.: Oilers holder trykket oppe, selv om de leder med fem mål mot Storhamar.

49. min.: Mååål 5-0 Dan Kissel, Dan Kissel, Dan Kissel, Dan Kissel, Dan Kissel! Klikk-klakk-hockey på høyt nivå. Nydelig pasning fra David Morley. Setter opp Kissel på åpent mål, på motsatt side av Storhamars Kokman. Det er overtallspill det. Nydelig scoring av Kissel.

49. min.: Dahlstrøm skøyter ned Holm. To minutter og overtall til Oilers.

48. min.: Hurrød er inne med Brassart og Søberg. Talge står på sidelinjen.

48. min.: Overtallet til Oilers var ikke bra. Fikk ikke etablert seg skikkelig.

47. min.: Storhamar er fullt lag.

47. min.: Et halvt minutt igjen av Thoresens utvisning, Oilers får byttet.

46. min.: Entrer sonen, men mister pucken igjen.

46. min.: Oilers blir tvunget ut til midtsonen, og sliter med å spille seg fram igjen.

45. min.: Farefullt spill med høy kølle fra Patrick Thoresen. To minutter i fryseboksen, og overtall for Oilers.

45. min.: Storhamar prøver seg. Tidligere Oilers-back Mats Mostue skyter på Holm, som blokkerer pucken.

43. min.: Nok et nydelig angrep fra førsterekken. Vikingstad tar pucken med seg, med Thoresen på slep. I midtsonen går den videre til Morley og Kissel, som prøver på noen fine kombinasjoner.

41. min.: Mååål 4-0 Markus Vikingstad kriger pucken i mål! For et svar på tilliten i førsterekken for 21-åringen. Scorer sitt andre mål på to kamper. Kissel med assisten.

41. min.: Kamphanene er tilbake på isen.

41. min.: Pucken er droppet. Fire mot fire i 37 sekunder.

Andre periode:

40. min.: Perioden er over. Oilers leder 3-0, og skuddstatistikken for perioden var 10-9. Perioden ble avsluttet med et stolpeskudd fra David Morley.

40. min.: Thoresen kommer mot Holm, har Ulriksen i ryggen. Holm redder, Ulriksen sender Thoresen i isen.

39. min.: Bjerke går rett i bryteduell med Brassart. Begge sendes ut i to minutter. Brassart for holding og Bjerke for roughing. Fire mot fire.

39. min.: Storhamar er fullt lag igjen.

39. min.: Bryhnisveen skyter, Hurrød er inne og irriterer Kokman.

38. min.: Det blir litt mye pasninger og for lite skudd når Oilers spiller fem mot tre. Førsteoppsettet går og bytter.

37. min.: Tommy Kristiansen og Martin Rønnild sendes i dusjen. Er ferdigspilte for kvelden. Hadde holdt lenge med tominuttere for roughing. Rønnild får en ekstra tominutter for det, riktignok. Bjerke får også to minutter. Fem mot tre for Oilers nå.

37. min.: Gladiatorene slippes løs. Hurrød får en smell, og viser at han ikke finner seg i det. Tar tak i Bjerke. Det neste som skjer? Tungvektskamp mellom Tommy Kristiansen og Martin Rønnild. Mange knuffer, og dommerne diskuterer hvordan de skal løse dette. Har lagt seg på en fin linje så langt. Har tillatt fysisk spill og litt knuffing.

36. min.: Oilers-spillerne ofrer seg bra fysisk. Spiller tungt i dag.

35. min.: Søberg spilles opp til en fin mulighet.

33. min.: Ingen hockey uten litt sirkus. Tommy Kristiansen tar tak i Patrick Thoresen. Dommerne blander sg inn, og det blir ingen utvisninger.

33. min.: Det er utrolig hva Oilers presterer denne kampen. Syv spillere på skadelisten, hvor flere er helt sentrale i laget. Storhamar mangler kun to spillere.

31. min.: Morley får en god mulighet, men venter for lenge med å skyte.

29. min.: Mååål 3-0 Dan Kissel scorer på backhand! Vikingstad sender en lekker pasning til Morley, som sender pucken gjennom slottet til Kissel. Der var ikke Storhamar våkne i egen sone.

28. min.: Storhamar leverer sitt lengste angrep så langt, og det skjer mot ungguttene til Oilers. Holder strukturen, og Wetteland får avvæpnet Thoresen. Oilers får pucken ut.

25. min.: Oilers spilte sesongens beste defensive periode i første. Etter pause har det ikke dabbet av. Spiller bunnsolid.

24. min.: Mååål 2-0 Joey Martin kriger pucken i mål. Har litt flaks med Kokmans uheldige involvering. Kissel får assist.

24. min.: Martin med en nydelig pasning på backhand til Morley. Ahlholm stjeler pucken og stikker, har med seg Thoresen. Rokseth rydder opp.

23. min.: Storhamar-keeper Kokman har Vikingstad på seg, tvinges til å sende pucken over vantet. To minutters utvisning til Storhamar, og kampens første overtall for Oilers. Det er faktisk også kampens første utvisning.

22. min.: Godt skift fra førsterekken. Vikingstad holder på pucken, Morley og Kissel kombinerer bra. Mye positivt, ligger et mål i luften fra topprekken til Oilers.

21. min.: Andre periode er i gang. Bakke Olsen vinner den første droppen.

Første periode:

20. min.: Det er pause. Oilers leder 1-0 etter en solid åpningsperiode. Skuddstatistikken endte 17-5, og det beskriver mye av kampen så langt. Oilers er absolutt på høyde med Storhamar fysisk.

19. min.: Litt overraskende, men Oilers spiller med fire rekker. Ingen av rekkene har gjort seg bort.

18. min.: Zettergren dekker et Storhamar-skudd.

16. min.: Greit nivå på det fysiske, og dommerne ødelegger ikke intensiteten. Smeller godt med Tommy Kristiansens rekke på isen mot Patrick Thoresens femmer.

14. min.: Rokseth skyter, Rønnild slenger seg og dekker.

13. min.: Greit, Vikingstad er ikke Balcers, men han tilfører noe til førsterekken med fysikken sin.

11. min.: Mååål 1-0 Brady Brassart sender Oilers i ledelsen mot Storhamar! Søberg skyter, Kokman gir retur, det graves og Brassart får betalt for å gå på målet.

11. min.: Wetteland gir full gass og hindrer en icing. Legger pucken på mål, og Kokman holder på å rote den inn. Gir garantert energi for ungguttene i tredjerekken. Husebø har spilt sine første minutter med elitehockey og Hurrød har dekket skudd. God innsats så langt.

10. min.: Patrick Thoresen legger om til høyresiden mot backparet Ulriksen/Østby. Ønsker ikke å møte den 201 centimeter lange Østby.

8. min.: Nok en stor sjanse for Kissel. Sveum får pucken ut av egen sone, og Morley vinner  duellen mot Storhamar-backen på fart. Legger pucken bak til Kissel, som skyter.

7. min.: Rokseth mister pucken til Thoresen, i egen sone. Oilers-backen vinner den raskt tilbake, og får den videre til backkollegaen.

7. min.: Hurrød gjør jobben i egen sone. Dekker et skudd og sender pucken framover. Tydelig at det gjør vondt for Fredrikstad-gutten, men han kriger videre.

5. min.: Vikingstad tar seg pent inn i offensiv sone med pucken, runder sonen og legger pucken til Klavestad som skyter. Fint spill. Skuddet blokkeres av en Storhamar kølle. Oilers vinner pucken tilbake og Morley spiller opp Kissel, som er nær å sende Oilers i føringen.

4. min.: Kristiansen dekker et skudd fra Edvardsen. Oilers har vært aggressive fra første dropp.

3. min.: Talge og Søberg spilles gjennom. Kommer to mot null, men sistnevnte bommer.

2. min.: Pucken legges på mål, Vikingstad er farlig på returen.

2. min.: Østby vinner den første duellen mot Patrick Thoresen. Skal Oilers ha sjanse til å vinne må Thoresen tas ut av kampen.

1. min.: Bryhnisveen spiller naturligvis med gitter. Var på sykehus og sydde noen sting i ansiktet under kampen mot MS på torsdag.

1. min.: Pucken er droppet i DNB Arena. Kampen er i gang.

Før kampen:

Oilers er inne i en god periode. Etter landslagspausen har Todd Bjorkstrands menn syv seiere på like mange kamper. Sist laget tapte var 31. oktober mot Frisk Asker i DNB Arena. Etter det har Oilers vært tilbake på vinnesporet, og spilt en stadig mer gjenkjennelig ishockey.

Torsdag ble det seier 1-4 borte mot Manglerud Star i Oslo. Nå er Oilers tilbake i Stavanger og DNB Arena for å ta imot en av klubbens store rivaler, Storhamar.

Lagene har en lang historikk med sluttspillserier mot hverandre, men etter NM-finalene i 2015 og semifinalene i 2016 har det tilspisset seg. Begge finaleseriene ble avgjort i kamp syv.

To av ligaens tre beste poengplukkere er involvert i denne kampen. Oilers´ Dan Kissel er på tredjeplass med 21 poeng på 15 kamper. Storhamars Patrick Thoresen har andreplassen med 25 poeng på 15 kamper. De bærer den nye poenghjelmen i Fjordkraft-ligaen.

Stavanger-karen Anders Gjøse er trener for Storhamar. Han har tidligere spilt for Oilers, og kom til Hamar før sesongen etter å ha vært Sjur Robert Nilsens assistent i Sparta.

André Bjelland Strandborg, Chad Costello og Nicolai Bryhnisveen gikk av med skader mot MS torsdag. Kun Bryhnisveen er med av dem i lørdagens kamp.

Til kampen mot MS var Rudolfs Balcers, Chris Rumble, Ludvig Hoff og Jonas Wikstøl også ute. Ingen av dem spiller mot Storhamar.

Én som får spille er Sander Husebø. Det er fetteren til Simen Talge, og han får debuten sin i Fjordkraft-ligaen. Noah Bergesen er også med i kamptroppen.

For Storhamar er Jacob Lundell Noer og Christian Larrivee ute i lørdagens oppgjør.

Oilers stiller følgende rekker, med Henrik Holm i mål:

1. rekke: Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth-David Morley, Markus Vikingstad, Dan Kissel.

2. rekke: Nicolai Bryhnisveen, Dennis Sveum-Markus Søberg, Brady Brassart, Simen Talge.

3. rekke: Kristian Østby, Patrick Ulriksen-Christian Wetteland, Sander Hurrød, Sander Husebø.

4. rekke: Jeppe Meyer, Noah Bergesen Aarthun-Tommy Kristiansen, Joey Martin, Magnus Hoff.