Oilers tar imot Grüner, i jakten på sin sjette strake seier.

Bilde 1 av 6

Oilers-Grüner 7-2

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over. Oilers vinner 7-2. Skuddstatistikken ender 44-26.

60. min.: Bryhnisveen jakter hattrick, har spilt alt de siste minuttene.

60. min.: Grüner er fullt lag.

60. min.: Bjorkstrand gir flere av de unge spillerne tillit i overtall. Jeppe Meyer og Sander Hurrød får logget spilletid.

58. min.: Morley spiller opp Kissel på åpent mål. Han blir holdt av Eliesen, som må i fryseboksen.

57. min.: Får Bryhnisveen eller Costello hattrick? Begge har godt med sjanser. Nå skyter Bryhnisveen igjen. Har nok av selvtillit.

54. min.: Kissel får en pasning fra Balcers og skyter. Ekeberg blokkerer.

53. min.: Grüner ser ut til å ha gitt opp. Har en mann som jager på Østby og Meyer, men følger ikke opp i presset.

51. min.: Costello skyter i stolpen! Har to mål allerede i dag.

49. min.: Oilers er fullt lag igjen. Grüner er grusomme i etablert spill.

48. min.: Kissel er tilbake, fem mot fire nå.

47. min.: Balcers får to minutter for slashing rett etter målet. Fem mot tre for Grüner.

47. min.: Mååål 7-2 Rudolfs Balcers får pucken i egen sone, i undertall. Tar med seg pucken til mål og scorer. Det ser så sinnssykt enkelt ut når Balcers gjør det. Den NHL-utlånte spilleren ser ikke ut til å svette engang når han leker på isen.

46. min.: Kissel får to minutter for tripping i offensiv sone. Nytt undertall for Oilers.

45. min.: Grüner er farlig frampå. Naturligvis på overgang.

45. min.: Kristiansen gjør jobben foran mål.

44. min.: Arkitekt Costello spiller pucken til Hoff, som er nær å sende den forbi Ekeberg. Grüner-målvakten får seg en liten trøkk.

43. min.: Jeppe Meyer er på isen. Har vært ute av laget siden Rokseth kom tilbake fra skade. Spilt på U21-laget, og gjort jobben bra. Belønnes med spill på A-laget igjen nå som Rumble er skadet.

42. min.: Grüner er fullt lag.

41. min.: Fortsatt overtall for Oilers.

41. min.: Kristiansen sklir inn i Ekeberg.

41. min.: Pucken er droppet, Oilers stormer rett i angrep.

Andre periode:

40. min.: Perioden er over. Oilers har færre skudd enn Grüner i andre periode, 10-12. Leder komfortabelt 6-2. Reservekeeper Theo Rooseboom de Vries er i oppvarming, får spille i tredje periode?

40. min.: Selvfølgelig går Costello på mål, keeperen blokkerer. Det går raskt. Oilers evner å få mye ut av droppene som vinnes.

40. min.: Feilbytte hos Grüner, to minutter lagstraff. Overtall for Oilers. Blir det mer enn noen sekunder denne gangen? 42,1 sekunder igjen av perioden.

39. min.: Brassart er tilbake på isen.

39. min.: Så langt i Grüners overtall er det Oilers som skaper mest.

37. min.: To minutter til Brady Brassart, som tripper en Grüner-spiller i offensiv sone.

36. min.: Keeperbytte hos Grüner, inn kommer Jesper Ekeberg.

36. min.: Mååål 6-2 David Morley drar ut Wiik, som er utspilt og ferdigspilt.

36. min.: Den første sjansen kommer raskt i overtallet. Kissel legger pucken inn i slottet, der er Balcers. Wiik blokkerer.

36. min.: Grüners Kristiansen får to minutter for hekting. Kampens første overtall for Oilers.

35. min.: 5-2 Chad Costello gjør det igjen. Blir servert av Dan Kissel og får en enkel jobb med å øke ledelsen. Martin får også assist på den.

35. min.: Klavestad er tilbake, Oilers er fullt lag.

34. min.: Der kommer Kristiansen tilbake på isen. Grüner er definitivt bedre i fem mot fem. Nå har de overtall i et minutt til.

33. min.: Klavestad utvises for slashing. Fem mot tre for Grüner.

32. min.: Kristiansen får to minutter for interference.

31. min.: Søberg smelles i vantet, med hodet først. Får hjelp av isen

30. min.: Kissel er tilbake på isen.

29. min.: Det blir dropp i midtsonen. Det er lite fare for Oilers nå, Grüner sliter skikkelig med spillet i etablert angrep.

29. min.: En av Grüners spillere blir liggende i offensiv sone. Har tydelige smerter, og dommeren stopper spillet.

28. min.: To minutter i fryseboksen for Dan Kissel. Hekting i offensiv sone. Undertall for Oilers.

26. min.: Mååål 4-2 Chad Costello viser fram det enorme skuddet sitt! For et skudd fra amerikaneren, som trekker seg opp langs venstresiden og skyter. Nydelig. Der gjør han opp for straffebommen.

25. min.: Oilers må være våkne på kontringene til Grüner.  Det er der gjestene skaper sjanser. I etablert spill har de ikke ferdigheter til å skape farligheter mot et strukturert Oilers.

22. min.: Mål 3-2 Björn Sunnqvist får pucken forbi Holm, og reduserer for Grüner.

22. min.: Costello tar straffen. Skyter utenfor.

22. min.: Regissøren Costello setter opp et nydelig spill i offensiv sone. Ender med straffeslag til Oilers, etter at Costello blir trippet foran keeper.

22. min.: Balcers spiller pucken til Morley. Han skyter, etter å ha dratt seg forbi en av Grüner-backene. Wiik redder.

21. min.: Pucken er droppet i DNB Arena. Andre periode er i gang.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. Oilers leder 3-1, og alle målene er scoret av backer.

20. min.: Mååål 3-1 Nicolai Bryhnisveen gjør det igjen! Skyter fra blålinjen i det tiden går ut. Det er Bryhnisveens andre scoring i dag. Pucken droppes ikke, det er pause. Sveum får assist, som gir ham sesongens første målpoeng.

20. min.: Oilers kommer seg ut av egen sone og setter fart framover.

19. min.: Grüner får presse Oilers enda mer.

17. min.: Morley er tilbake, og den grusomme overtallsstatistikken til Grüner er ytterligere forverret.

16. min.: Grüner er ligaens desidert svakeste lag i overtall. De har faktisk kun scoret på 6,7 prosent av situasjonene med ekstra spiller(e) på isen.

15. min.: Morley drar på seg en tominutter på vei inn i offensiv sone. Slashing. Undertall for Oilers i inntil to minutter.

15. min.: Mål 2-1 Christoffer Berger har redusert for Grüner. Kommer på kontring mot Holm og sender pucken i mål.

14. min.: Oilers skaper mye, men slipper også Grüner til sjanser.

12. min.: Klavestad er nær Oilers' tredje scoring, men setter den like utenfor. Pent spill fra førsterekken som fører til muligheten for backen fra Sarpsborg.

9. min.: Mååål 2-0 Nicolai Bryhnisveen vil ikke være dårligere enn backkollega Østby, og scorer fra blålinjen. Pasningen kom fra Markus Vikingstad, selvsagt.

8. min.: Mååål 1-0 Kristian Østby sender Oilers i ledelsen! Blir servert av Morley og Balcers. Fikk nesten hele buret åpent da han trakk ned på høyresiden.

8. min.: Fjerderekken blir presset, men får pucken ut av egen sone. God defensiv jobb av Hurrød.

6. min.: Søberg serveres pucken på sølvfat fra Costello, men skyter midt på keeper Wiik.

5. min.: Oilers blir presset, men Holm står imot. Hansen skyter to ganger, men har dårlig vinkel.

4. min.: Førsterekken leker litt, men Morley bruker for lang tid. Omsider tar Kissel pucken og skyter.

3. min.: Grüner kommer raskt på en kontring mot Holm, men han redder.

2. min.: Costello entrer offensiv sone med en elegant pasning til Brassart. Han prøver å spille opp Søberg, men de er ikke i takt.

1. min.: Tommy Kristiansen graver fram kampens første skudd på mål. Skyterfra siden, og Martin prøver å jage returen. Grüner-keeperen blokkerer.

1. min.: Joey Martin taper kampens første dropp, men det betyr lite når Tommy Kristiansen og Sander Hurrød jager pucken. Høyt press og godt tempo i åpningsskiftet.

1. min.: Pucken er droppet. Kampen er i gang. Det er kun små endringer i rekkene etter kampen mot Narvik tirsdag.

Før kampen:

Oilers har fem strake seiere før hjemmekampen mot Grüner. Etter landslagspausen har Todd Bjorkstrands menn framstått som et helt nytt lag.

Den beste poengplukkeren så langt i 2020/21-sesongen er Dan Kissel. Med 17 poeng på 13 kamper har han en solid statistikk å vise til. De siste fem kampene har Chad Costello vært den mest produktive, med ni poeng.

NHL-utlånte Rudolfs Balcers har også vært strålende, og står med 13 poeng på sine ni kamper for Oilers denne sesongen. Ottawa Senators-spilleren har vist mye av nivået han har inne, og spilte definitivt på seg selvtillit mot Narvik tirsdag. Da stoppet produksjonen på fire målpoeng, fordelt på to scoringer og to assister.

Chris Rumble, Simen Talge, Jonas Wikstøl og Ludvig Hoff er ute med skader for Oilers.