Live: Oilers fortsetter jakten på seriegull

Oilers er kun fem seirer fra seriemesterskapet. Det første hinderet på innspurten mot gullet er Sparta. Vi følger kampen direkte. Kampstart er klokken 18.00.

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over, Oilers vinner 4-3 mot Sparta! Skuddstatistikken vinner Oilers 40-37. Oilers er nå et steg nærmere seriegull. Nolan Zajac kåres til kampens beste Oilers-spiller. Nilsson blir Spartas beste.

60. min.: Brassart vinner droppen, Zajac får pucken ut!

60. min.: Med 13 sekunder igjen er det tatt timeout. Mauldin slo pucken til icing.

59. min.: Sparta har tatt ut målvakten og spiller seks mot fem.

59. min.: Oilers er fullt lag.

59. min.: Mål 3-4 Grönberg reduserer for Sparta med 1.52 igjen på kampuret. Overtallet til Sparta gikk utrolig tregt. Grönberg fikk pucken på venstresiden og fikk skutt den forbi Wikstøl.

58. min.: Forsberg og Mauldin gjør en solid innsats i undertall sammen med Ulriksen. Sparta jobber ned bak målet for å styre spillet.

57. min.: Etter elleve sekunder av undertallet får Bryhnisveen to minutter for farefullt spill med høy kølle. Fem mot tre for Sparta nå.

57. min.: Sveum får to minutter for slashing. Nå må Oilers spille godt i undertall for å sikre seieren.

57. min.: Magnus Nilsen skyter for Sparta.

56. min.: Sparta ser ut til å ha mindre energi nå. Kan ha vært en taktisk genistrek av Bjorkstrand å la Sparta skøyte mye gjennom andre periode.

55. min.: Mauldin med kampens energiskift! Leker i Spartas sone. Med god hjelp fra Vikingstad kommer han seg fri fra rundvantet og skyter.

53. min.: Oilers har virkelig tatt over initiativet her. Vikingstad kjører rundt fra mållinjen og skyter.

52. min.: Ikke lenge etter målet er Trettenes kun centimetere fra scoring! Leker seg i slottet og skyter i stolpen.

51. min.: Mååål 2-4 Magnus Hoff sklir nærmest inn pucken! Brassart skyter pucken inn på mål fra høyresiden, og Hoff kommer inn mot mål i full fart. Pucken ender forbi Gran.

50. min.: Bjorkstrand prøver Vikingstad sammen med Søberg og Kissel. 20-åringen har hatt en god kamp så langt. Bidrar godt i alle faser av spillet.

50. min.: Det går mye fram og tilbake. Lite etablert spill. Mauldin skyter, Oilers får dropp i offensiv sone.

49. min.: Spartas Grönberg kommer inn i offensiv sone. Han skyter, Wikstøl har full kontroll.

48. min.: Sparta avbryter Oilers-oppspillet i midtsonen. Et tøft lag å møte.

47. min.: Østby skyter for Sparta. Klavestad er på sine tidligere lagkamerater etter at Wikstøl har blokkert den.

46. min.: Mååål 2-3 Nicolai Bryhnisveen sender Oilers i ledelsen! Backen skyter, og Oilers har god trafikk foran Gran i Sparta-målet, som er sjanseløs. Greg Mauldin får assist. Har gjort mye smart uten pucken i dag.

45. min.: I offensiv sone vinner Trettenes tilbake pucken og spiller opp Søberg. Han skyter på direkten, men Sparta har full kontroll.

45. min.: Klavestad prøver å spille Kissel alene med keeper, men det blir blåst av. To Sparta-spillere blir oppmerksomme på Kissel.

44. min.: Strandborg klarer seg bra mot et fysisk Sparta. 17-åringen har ikke den største fysikken, men klarer fint å tilpasse seg.

42. min.: Mååål 2-2 Markus Søberg styrer inn utligningen for Oilers! Rokseth får pucken fra Kissel, skyter og Søberg styrer pucken forbi Gran.

42. min.: Brassart er tilbake på isen. Sonet en personlig ti minutter etter at tominutteren var ferdig.

41. min.: Oilers starter med det første angrepet, før Henriksen sender Sparta på kontring. Går i offside, blir avblåst.

41. min.: Pucken er droppet i Sparta Amfi, og den tredje perioden spilles nå.

Andre periode:

40. min.: Perioden er over. Sparta leder 2-1 mot Oilers. Sparta vinner skuddstatistikken 16-11 i andre periode. Totalt står det 28-27 etter to perioder. Ingenting er avgjort i Sparta Amfi. Alt er klart for en spennende tredjeperiode!

40. min.: Kissel kommer raskt inn i offensiv sone, velger å holde på pucken. Venter på en Zajac, som kommer i full fart. Spiller opp Zajac, som skyter.

39. min.: Hoff er tilbake på isen for Oilers.

39. min.: Pen styringsmulighet fra Sparta, men den går langt over mål.

38. min.: Oilers starter bra i undertall. Lar ikke Sparta etablere seg i offensiv sone.

37. min.: Det blir to minutter på Magnus Hoff for tripping. Hykker en Sparta-spiller i midtsonen.

37. min.: Søberg får servert det som er periodens største mulighet så langt. Får pucken i slottet, og skyter. Den vil ikke inn!

36. min.: Nok en gang er Vikingstad sentral i overgangene! Oilers kommer seg raskt inn i offensiv sone, hvor Bryhnisveen får avsluttet.

34. min.: Oilers sliter med å etablere seg i offensiv sone.

33. min.: Utrolig å se Sveum på isen, for anledningen med nyoperert ansikt etter de to bruddene han fikk på Hamar for nesten to uker siden. Stor idrettsmann!

32. min.: Brassart soner sin timinutter. Det gjør at Vikingstad spiller mellom Hoff-brødrene.

31. min.: Vikingstad og Strandborg på en farlig overgang for Oilers. Gran står i veien.

30. min.: Oilers er fullt lag.

29. min.: Med en gang Oilers er fulltallige igjen må de strukturere seg igjen. Har ikke den samme kontrollen på kampen som de hadde i starten av første periode.

28. min.: Det spilles nå fem mot fire.

28. min.: Sparta fortsetter å presse Oilers. Bryhnisveen får to minutter for hekting. Det skal spilles fire mot tre for Sparta.

27. min.: Mål 2-1 Østby sender Sparta i ledelsen. Etter et minutt av fire mot fire får Østby pucken på høyre backposisjon.

26. min.: Brady Brassart får to pluss ti minutter etter en takling mot Didrik Nøkleby Svendsen, også Svendsen får utvisning. Brassart for takling mot hodet, og Svendsen for å forsinke spillet.

24. min.: Østby skyter fra distanse mot Wikstøl. Hadde mye tid på seg, men gjorde jobben enkel for Oilers-målvakten.

23. min.: På de to første minuttene ble det skutt syv skudd, fire av de kom fra Oilers. Ludvig Hoff skyter, og det blir byttet rekker.

22. min.: Sparta presser voldsomt, men Oilers klarer å stå imot.

21. min.: Pucken er droppet. Andre periode spilles nå.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. Det står 1-1 i Sparta Amfi. Oilers vinner skuddstatistikken i første periode med sine 16 skudd. Sparta har tolv.

20. min.: Zajac skyter, blir blokkert av en Sparta-spiller.

19. min.: Oilers slår pucken til icing. Tror ikke det finnes offisielle statistikker på det, men Oilers er nok et av lagene med minst icingpucker i ligaen.

19. min.: Rokseth blir taklet på offensiv blålinje, i det han skal plukke pucken ned med hansken. Dommerne blåser for håndpasning.

18. min.: Hoff får skutt pucken, men den går over vantet, via Sparta.

16. min.: Sparta skyter, Wikstøl gir retur. Sparta klarer ikke få følge opp, Oilers bryter spillet.

15. min.: Ludvig Hoff kjører en fin variant for å vinne pucken i offensiv sone. Går mellom to Sparta-spillere og bruker kroppen på en smart måte.

14. min.: For en overgang! Zajac bryter opp i egen sone og transporterer pucken. Sammen med Vikingstad spiller han opp Haglund Mathisen, som skyter på direkten. Slik blir det mål av.

12. min.: Overtallet er over, Ellingsen er tilbake på isen. Oilers klarte ikke å få pucken forbi Gran, men spilte seg opp til flere skudd. Farligst var kanskje Mauldins retur, som raskt kunne vært ledermålet.

11. min.: Zajac spiller opp Søberg, som skyter. Mauldin kriger på returen, men Sparta-målvakten Gran blokkerer pucken.

10. min.: Spartas Ellingsen får to minutter for hekting mot Patrick Ulriksen. Nå skal Oilers spille overtall.

9. min.: Oilers tvinger Sparta til å gå mye på skøyter. Det kan være et bevisst valg fra Bjorkstrands menn.

8. min.: Mål 1-1 Öhman utligner for Sparta. De vinner droppen, og skyter pucken forbi Wikstøl. Det er bamsekamp i Sparta Amfi, så nå kastes det bamser på isen.

8. min.: Sparta produserer bra med sjanser i overtall.

7. min.: Mathias Trettenes får to minutter for hekting.

6. min.: Oilers har startet kampen med å ta kontroll. Lar ikke Sparta slippe til noe særlig.

4. min.: Mååål 0-1 Daniel Bøen Rokseth sender Oilers i ledelsen! Skyter fra blålinjen i overtall, og Brassart gjør en god jobb foran keeper.

3. min.: Didrik Nøkleby Svendsen får to minutter for sen takling. Overtall for Oilers.

2. min.: Rekken med Talge, Forsberg og Mauldin viser godt igjen i offensiv sone. Talge setter kampens første takling, så smeller Mauldin til.

1. min.: Søberg skyter Oilers sitt første skudd for kampen.

1. min.: Storhamar tapte sin kamp, så Oilers er et steg nærmere seriegull allerede ved kampstart.

1. min.: Pucken er droppet. Kampen er i gang.

Før kampen:

Avstanden ned til Storhamar er på 18 poeng for serieleder Oilers, som har spilt en kamp mindre enn serietoeren.

Skadestatus før kveldens kamp i Sparta Amfi er endret. Dan Kissel og Dennis Sveum er tilbake for serielederne. David Morley er fortsatt ute med brudd i ankelen, og er forventet å være ute i fire til seks uker til.

I Morleys fravær er det Oilers-backen Nolan Zajac som bærer gullhjelmen. Den canadiske 27-åringen har 47 poeng på 33 kamper, og leder ligaen i assistpoeng.

Treningsuken til Oilers har vært relativt kort. Etter den jevne søndagskampen mot Stjernen fikk spillerne fri mandag og tirsdag. Onsdag var laget samlet igjen, og da med Dan Kissel tilbake på isen.

I tillegg til David Morleys forfall er Jeppe Meyer er ute med skade. Thomas Berg-Paulsen har blitt syk. Tommy Kristiansen soner karantene under kveldens kamp.

Sparta tar imot sine gjester med høy selvtillit etter tirsdagens 6-0 seier over Lillehammer. Den store seieren kom etter tap mot Vålerenga, Frisk Asker og Narvik.

Anders Tangen Henriksen fra Stavanger spiller for Sparta. 24-åringen har flere sesonger bak seg i Oilers. Han signerte nylig en forlengelse med Sparta som strekker seg ut 2020/21-sesongen.