Sport

Legendens barnebarn fikk sjansen

2003-modellen Simon Kvia fikk for aller første gang prøve seg på A-lagstrening i Viking onsdag. Han er bare en av flere unge i klubben med sterke slektsbindinger til klubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Midtbanespilleren Simon Kvia er sønn av det tidligere FK-styremedlemmet Anette Kvia – datter av den avdøde klubblegenden Svein Kvia.

Han imponerte Bjarne Berntsen på juniorlaget på slutten av sesongen i fjor. Med alle skadene måtte Berntsen ty til juniorer for å kunne spille på full bane og da var det Kvias tur nå.

– En veldig spennende spiller med et kjempegodt fotbalhode og overblikk. Han er veldig god med ballen, sier Bjarne Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Maks uflaks for Even Østensen

Ligner på morfaren

Ikke helt ulikt sin høyst legendariske morfar med andre ord.

– Det er definitivt noen likheter i stilen, erkjenner Berntsen.

Han peker på at Kvia har gått litt under radaren på kretslag og landslag til nå.

– Det er nok også på grunn av at han har manglet til fysisk, men nå var det på tide å la ham få smake litt på nivået, sier treneren.

Han har alldede gitt kontrakt til flere unge i år, men det blir neppe flere i denne omgang. Muligheten i framtiden vil likevel ligge der om utviklingen fortsetter.

Flere med bindinger

Kvia er for øvrig ikke den eneste unge med "blodsbånd" til klubben som er på vei opp.

Adrian Pereira på venstrebacken til A-laget sier seg selv med tanke på pappa Thomas sin stolte historikk i klubben.

Navnebror Adrian Bergersen har hatt pappa Tommy på A-laget, men Anders Hiims pappa Svein Arne fikk 145 kamper for Vikings A-lag i sin tid.

– Sønnen til Odd Arne Espevoll mener jeg også er i akademiet vår nå, sier daglig leder Eirik Henningsen.

På toppen av det er selvsagt Vikings materialforvalter Stian Refvik sønn av sin far. Isak Arne Refvik er definitivt i kategorien Viking-legende.

Mer fra Dagsavisen