Sport

Landro vil snu historikken mot Jerv

På de fire siste se­rie­kam­pe­ne mot Jerv har Sand­nes Ulf ikke vun­net én enes­te kamp. Det øns­ker Ulf-tre­ner Steffen Land­ro å gjø­re noe med.

Følg RA Sporten på Facebook!

Et­ter 4–3 mot gam­le­klub­ben Øy­gar­den i se­rie­åp­nin­gen er Land­ro op­ti­mis­tisk før kam­pen mot Jerv. Den dår­li­ge sta­tis­tik­ken til Sand­nes Ulf mot sør­len­din­ge­ne skrem­mer ikke treneren, som selv had­de dår­li­ge tall å vise til mot sørlendingene.

– Jeg had­de selv en dår­lig sta­tis­tikk mot dem. Jeg had­de to stra­ke tap før jeg snud­de til sei­er i fjor. All sta­tis­tikk er til for å snus til noe po­si­tivt. Jeg sy­nes Jerv før i ti­den med 4-3-3 var van­ske­li­ge­re å spille mot. I år spil­ler de 3-4-3. Vi har mu­lig­he­ter til å snu den sta­tis­tik­ken. Det er en kamp vi de­fi­ni­tivt gle­der oss til å spille, sier Land­ro til RA.

LES OGSÅ: Grødem dyttet bort lagkameraten og scoret

Fire Ulf-sco­rin­ger

Med fire sco­rin­ger i se­rie­pre­mi­eren var det et helt an­net Sand­nes Ulf som stil­te til start for årets se­song. Kam­pen mot Grimstad-laget vil i stor grad de­fi­ne­re hvor­dan Sand­nes Ulf er den­ne se­son­gen.

– Vi er et nytt lag, med nye spil­le­re og tre­ne­re. Det blir spen­nen­de å se om vi blir et lag som slip­per oss ned­på et­ter en sei­er, el­ler om vi jak­ter vi­de­re. Vi er i start­fa­sen med å finne en iden­ti­tet. Det blir vik­tig å se re­spon­sen et­ter en sei­er. Det lig­ger man­ge vik­ti­ge po­eng i kam­pen, som blir vik­tig for vår ut­vik­ling, sier tre­ne­ren.

LES KOMMENTAR: Opprykksfesten utsettes trolig for Sandnes Ulf

Spille på styr­ker

– Hvor­dan skal dere gjen­ska­pe det of­fen­si­ve fra kam­pen mot Øy­gar­den?

– Vi skal fort­set­te å pirke på de rik­ti­ge knap­pe­ne. Vi har noen ting i spil­let som gjør oss van­ske­li­ge å spille mot. Det må spil­ler­ne ta lær­dom av, slik at vi har det med oss hele ti­den. Vi har spil­ler­ty­per som kom­ple­men­te­rer hver­and­re. Spil­ler vi på våre styr­ker vil Jerv, og man­ge and­re, få trøb­bel, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Styrelederen om åpningskampen

I serieåpningen ble Magnus Retsius Grødem den store helten for de lyseblå. Med to scoringer var Bryne-gutten helt avgjørende offensivt for Sandnes Ulf.

LES OGSÅ: Nå er Ulf-spilleren på vei tilbake

Mer fra Dagsavisen