Sport

Landro før Tromsø: – Det blir gøy å revansjere oss

Mandag tar Sandnes Ulf imot Tromsø på Øster Hus Arena. Ulf-trener Steffen Landro har oppskriften klar på hvordan de lyseblå skal reise seg mot den suverene serielederen.

Bilde 1 av 2

Følg RA Sporten på Facebook!

Da lagene møttes i Tromsø 10. august prøvde Sandnes Ulf å stå mot Tromsø med ekstremt høyt press. Det resulterte i at TIL vant 5-0, og feide Sandnes Ulf av banen.

Nå har Sandnes Ulf mulighet å revansjere seg etter det sure bortetapet. Det gir nok også ekstra poengsult etter tapet mot Stjørdals-Blink mandag. Der ledet Sandnes Ulf store deler av kampen, og scoret fire mål på bortebane. Likevel endte kampen 5–4.

– Det blir gøy å revansjere oss etter bortetapet. Vi er veldig motivert for å vise oss fram fra en mye bedre side, sier Landro til RA.

Han vet de lyseblå får en vanskelig oppgave på Øster Hus Arena.

– Det er, uten tvil, årets tøffeste hjemmekamp for oss, sier Landro.

LES OGSÅ: Landro måtte ikke dra langt for å finne ny midtbanespiller

– Tydeligere i presset

Sist ble det tap mot Tromsø på grunn av det høye presset. Treneren tror de er mer forberedt på å gjøre noe lignende nå.

– Hadde vi gjort det samme en gang til ville vi klart det mye bedre. Vi må uansett være mye tydeligere i presset. Vi lærte mye av forrige kamp, sier Landro.

LES OGSÅ: Er nå blitt Sandnes-spiller

Siden forrige gang lagene spilte mot hverandre har Sandnes Ulf vært aktive på overgangsmarkedet.

Adnan Hadzic, som har vært på lån fra Start, er blitt Ulf-spiller på permanent basis. Han kan bekle flere posisjoner på banen.

Torsdag signerte EIKs kaptein, Chris Sleveland, for Sandnes Ulf. Den 23 år gamle midtbanespilleren er spilleklar mot Tromsø.

I mål er Hundvåg-mannen Aslak Falch blitt hentet hjem, til klubben han spilte for fra 2012 til 2014.

LES OGSÅ: Dette er Landro opptatt av med nye spillere

Tilbake i Sandnes

Falch fikk debuten sin unnagjort mot Stjørdals-Blink. På tross av fem mål mot ble han langt fra klandret for tapet av trener Landro. Selv synes han det er fint å spille i Sandnes igjen. Kontrastene er store fra forrige gang han spilte for klubben. Sandnes idrettspark er byttet ut med et moderne anlegg, med Øster Hus Arena.

– Det er godt å være i gang. Det er virkelig en fin gjeng, og profesjonell klubb. Her er det gode muligheter for å ta steg, både som utøver og lag, sier Falch.

LES OGSÅ: Falch følte seg ønsket og kom hjem

Selv om det ble tap i debuten gleder han seg til Tromsø-kampen. Oppgjøret mot serielederen ser han fram til.

– Jeg føler alle kampene i OBOS-ligaen er tøffe. Vi var ikke nok defensivt sist, men jeg gleder meg til å møte Tromsø, sier Falch.

Før lagene møttes denne sesongen må man helt tilbake til 2013. Da spilte begge lagene i eliteserien. Sandnes Ulf vant begge kampene det året.

LES OGSÅ: Ferdig i Sandnes Ulf

Tromsø topper OBOS-ligaen etter 15 spilte kamper. De har kun tapt tre kamper før oppgjøret mot Sandnes Ulf.

De lyseblå er fortsatt på kvalikplass etter tapet mot Stjørdals-Blink, men har gått ned fra fjerdeplass til sjetteplass. Det er to poeng ned til Stjørdals-Blink, og kun to poeng opp til Lillestrøm på fjerdeplass.

Mer fra Dagsavisen