Sport

Landro ble historisk med Sandnes Ulf

Sandnes Ulf er kun én kamp unna å sikre seg kvalik til eliteserien 2021. Mot Jerv ble Steffen Landro og laget hans historiske.

Følg RA Sporten på Facebook!

For første gang i historien har Sandnes Ulf slått Jerv i en offisiell kamp, da de lyseblå kontrollerte inn 3-1 i årets siste hjemmekamp i OBOS-ligane.

– Ja, det hørte jeg. Det er mange barrierer vi har brutt. Nå er statistikken snudd. De har aldri tatt poeng på Øster Hus Arena, sier Landro til RA.

Han var fornøyd med det spillerne presterte i lunsjkampen.

– Jeg synes vi var fantastisk gode, spesielt i første omgang. Da synes jeg vi blåser dem av banen. Det er sjeldent man ser så stor forskjell på to lag. Vi gjør en brukbar omgang etter hvilen også. Vi slipper dem til noen sjanser, men Jerv er et godt lag. Vi skaper vanvittig mange muligheter, sier Landro, før han fortsetter:

– Totalt sett er det kanskje årets beste kamp. Vi begynner å se ut slik jeg har drømt om i OBOS-ligaen.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Mer offensive

Da han kom til Sandnes før sesongen var det med en tydelig plan på hvordan spillestilen skulle være. Spillergruppen har vært gjennom store endringer, både taktisk og fysisk. Spillestilen hans krever god fysisk form, i tillegg til en litt annerledes stil. Gjennom store deler av sesongen har de spilt en veldig defensiv variant med 5-3-2. Mot Jerv blomstret Ulf med en langt mer offensiv 3-5-2.

– De som kjenner meg, og vet hvordan jeg vil spille, vet at det er dette jeg står for. Vi har en god blanding mellom overtall på sidene og komme oss inn i bakrommet. Det var stor forskjell på lagene, og hvis vi husker tilbake til andre seriekamp var vi ikke like gode. Det er en utrolig stor glede etter en så sterk prestasjon, sier Ulf-treneren.

LES OGSÅ: Spiller fra lokalfotballen med sin første Ulf-scoring

Kvalikmuligheter

Selv om de lyseblå har tapt elleve kamper denne sesongen er det fortsatt muligheter for kvalikplass. Laget er på sjetteplass i OBOS-ligaen før siste serierunde, men det er jevnt under dem. Landro erkjenner at de har alt i egne hender.

– Vi er på sjetteplass nå, og vet det blir en tøff kamp mot Ranheim. Ingenting hadde gledet meg mer enn å forsinke julefeiringen, sier Landro.

– Er du bekymret for hvordan spillergruppen håndterer presset?

– Vi så det mot Jerv. Vi trener bedre enn vi har gjort i hele år, og spiller bedre enn i år. Nå skal vi fikse bortestatistikken. Det gleder vi oss veldig til, sier Ulf-treneren.

LES OGSÅ: Derfor mener Landro det har snudd

Kampfakta:

OBOS-ligaen, fotball
Sandnes Ulf – Jerv 3-1 (2-1)
Øster Hus Arena

Mål: 1-0 Kent Håvard Eriksen (str. 16), 2-0 Eriksen (22), 2-1 Iman Mafi (43), 3-1 Johannes Andres Nuñez (90).

Dommer: Stian Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Christian Landu Landu, Sandnes Ulf, Daniel Aase, Espen Knudsen, Thomas Zernichow, Jerv.

Lagene:

Sandnes Ulf (3-2-3-2): Aslak Falch – Tord Salte, Espen Berger, Christer Reppesgård – Claes Kronberg, Ári Mohr Jónsson – Chris Sleveland (Christian Landu Landu fra 80.), Adnan Hadzic, Magnus Grødem (Johannes Andres Nuñez fra 81.) – Kent Håvard Eriksen, Jostein Ekeland (Mads Berg Sande fra 72.).

Jerv (4-5-1): Øystein Øvretveit – Torje Wichne, Espen Knudsen, John Olav Norheim, Jørgen Solli (Thomas Ness fra 7.) – Daniel Aase (Diego Campos fra 63.), Thomas Zernichow (Bjørnar Hove fra 81.), Mathias Wichmann, Jesper Isaksen (Ikhsan Fandi fra 62.), Iman Mafi – Ole Marius Håbestad.

LES OGSÅ: Ulf-profil mister resten av sesongen

Mer fra Dagsavisen