Sport

Lagerbäck etter EM-flyttingen: – En ventet beslutning

Sommerens fotball-EM for menn er utsatt og spilles neste år på grunn av koronaviruset. Norges landslagssjef Lars Lagerbäck må være tålmodig.

NTB-Espen Hartvig

Mesterskapet skal spilles fra 11. juni til 11. juli 2021, skriver Norges Fotballforbund på Twitter.

– Slik situasjonen er i verden nå, så var dette en ventet beslutning. Dette må vi selvfølgelig bare respektere. Det er ikke noen annen måte å ta dette på, sier Norges landslagssjef Lars Lagerbäck til NTB.

Tirsdag planla Uefa en telefonkonferanse med sine 55 medlemsnasjoner, spillerorganisasjoner og klubbsammenslutninger. Uefa besluttet før den startet å gå til det drastiske skrittet å flytte europamesterskapet for menn.

Allerede før telefonmøtet startet det å lekke ut at Uefa hadde bestemt seg for å utsette EM.

Tidligere tirsdag kom det også fram at flere hoteller som var booket i forbindelse med EM, også av Uefa, var avbestilt. Dette gjaldt også det danske landslaget som har nordmannen Åge Hareide som trener.

Sjansen senere

EM spilles vanligvis med fire års mellomrom, og det er den 16. utgaven som nå flyttes.

Norge kan kvalifisere seg for den kommende utgaven ved å slå Serbia og så enten Skottland eller Israel i et omspill i nasjonsligaen. Norge har fordelen av hjemmebane i disse kampene.

Det er ikke avklart når omspillet skal gjennomføres, men høsten er en trolig høyaktuell periode.

EM var planlagt å starte i Roma 12. juni. En måned senere skulle finalen spilles i London. Kampene i mesterskapet var lagt til tolv land.

Avlysningen rydder vei slik at nasjonale serier og Champions League og europaligaen kan fullføres ved at kampene eventuelt fortsetter langt inn på sommeren.

Koronaviruset har lammet store deler av europeisk fotball den siste tiden.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen