Sport

Kristoff og flere lokale i EM-troppen

Det er en virus-begrenset tropp som er tatt ut. Blant dem er flere lokale.

Følg RA Sporten på

Alexander Kristoff lader opp til Tour de France med kamp om EM-medaljer i Frankrike. Til mesterskapet får han med seg en redusert norsk tropp.

Landeveis-EM i Frankrike går i perioden 24. til 28. august. Som en konsekvens av virussituasjonen er Norge representert av kun profesjonelle ryttere som allerede oppholder seg i Europa.

Det bekrefter Norges Cykleforbund (NCF) onsdag.

LES OGSÅ: Stolt over å være ny Oilers-kaptein

– Vi har tatt et valg basert på den situasjonen Norge og Europa står i. Det er svært krevende å opprettholde deltakelse i mesterskap i denne situasjonen, men vi mener vi har truffet en riktig balanse her, sier generalsekretær Eystein Thue Stokstad.

– Den norske troppen består utelukkende av proffsyklister som allerede har oppdrag for sine arbeidsgivere i Europa, som sammenfaller i tid med mesterskapet i Frankrike, sier sportssjef Hans Falk.

Han understreker videre at rytterne og alle i støtteapparatet er underlagt strenge testregimer og smitteverntiltak av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og sine arbeidsgivere.

Sykkelforbundet stiller heller ikke med eget støtteapparat under mesterskapet. I stedet er det inngått samarbeidsavtaler med de norske lagene Uno-X og Team Hitec Products-Birk Sport for gjennomføring av den norske deltakelsen.

Alexander Kristoff og Andreas Leknessund blir de fremste norske medaljehåpene. Leknessund deltar i U23-klassen.

– Franske myndighetene har jo gitt klarsignal for flere sykkelarrangementer, og med det jeg nylig erfart av smitteverntiltak i forkant av og under Critérium du Dauphiné, føler jeg meg trygg, sier UAE-proffen Sven Erik Bystrøm

LES OGSÅ: Alt annet enn en stereotyp fotballspiller

Norges tropp ser slik ut:

Menn elite: Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Anders Skaarset, Daniel Hoelgaard, Markus Hoelgaard, Erik Nordsæter Resell.

Menn U23: Andreas Leknessund, Jonas Iversby Hvideberg, Idar Andersen, Martin Bugge Urianstad, Sindre Kulset.

Kvinner elite: Stine Borgli, Katrine Aalerud, Susanne Andersen, Ingrid Lorvik, Vita Heine.

LES OGSÅ: Bjorkstrand tilbake i Oilers

Mer fra Dagsavisen