Kristoff mistet poengtrøyen

Lotto Soudal-rytter Caleb Ewan leverte en kanonspurt og vant mandagens Tour de France-etappe mellom Nice og Sisteron. Alexander Kristoff hadde ikke flyt i spurten og mistet samtidig poengtrøyen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Alexander Kristoff, som syklet i den grønne poengtrøya, var fastlåst da spurten gikk. Han endte på 15.-plass mandag og tapte poengtrøya til Peter Sagan.

Det er litt problemer. Jeg må holde meg selv foran. I en slik spurt trenger du hjelp til det for å ikke havne i midten. Jeg holdt på å krasje flere ganger på de fire-fem siste kilometerne. Det er ikke lett når du må bremse på vei inn på oppløpet, men jeg viste det ville bli litt sånn. I forrige spurt klaffet alt. Denne gangen klaffet ingenting. Det blir litt sånn framover, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Sagan lå bedre plassert i spurten, men ble passert av Sam Bennett. Iren så ut til å vinne, men ble forbikjørt av Ewan like før mål og endte på 2.-plass. 3.-plassen gikk til Giacomo Nizzolo.

Etappen endte i massespurt etter en relativt rolig dag mellom Nice og Sisteron. Total Direct Energie-syklisten Jérôme Cousin tilbrakte en stor del av dagen i solobrudd, men franskmannen var aldri i nærheten av å holde på forspranget som på det meste var oppe på fire minutter og ti sekunder.

LES OGSÅ: Kristoff i gult - en drøm som går i oppfyllelse

Klatreleder ute

I starten hadde Cousin med seg landsmennene Anthony Perez (Cofidis) og Benoît Cosnefroy (AG2R), men de lot ham gå alene da det gjensto 127 kilometer. Cousins forsprang økte til 4.10, sank så til 2.30, før han senere økte det til rundt fire minutter igjen, uten at det skapte noen frykt i hovedfeltet. Han ble kjørt inn 16 kilometer før mål.

Dramatisk ble det på vei ned fra den tredje av fire kategoriserte stigningen på mandagens etappe. Perez, som hadde overtatt klatretrøya i Touren etter å ha vært først over de to første stigningene, krasjet og måtte bryte rittet.

Laget hans opplyste ifølge Cyclingnews at Perez punkterte, og at han deretter krasjet med en av Cofidis-lagets biler. Rytteren pådro seg et brudd i det venstre kragebeinet, og dermed blir det ingen fjerde etappe i klatretrøye for franskmannen.

LES OGSÅ: Kristoff mistet gul trøye

Alaphilippe i tet

Foran i hovedfeltet som jaktet Cousin, satt Deceuninck-Quick-Step-laget godt plassert med flere ryttere og beskyttet sin sammenlagtkandidat og mannen i den gule ledertrøya, Julian Alaphilippe. Han beholdt sitt forsprang på fire sekunder i sammendraget ettersom rytterne kom samlet inn til mål.

Rytterne kjørte en stund med regnjakker på grunn av betydelig nedbør, men været bedret seg i siste halvdel av den relativt flate etappen.

Tirsdag fortsetter Touren med en kupert etappe på 160,5 kilometer fra Sisteron til Orciéres-Meriette.