Sport

Kristoff involvert i krasj

Markus Hoelgaard gjorde et forsøk på stikke i fra, men ble kjørt inn med 2,4 kilometer igjen av landsveisrittet i sykkel-EM. Italias Giacomo Nizzolo vant.

Følg RA Sporten på

Det norske laget var desimert mot slutten. Flere av nordmennene var involvert i en massevelt tidlig i rittet, blant dem Alexander Kristoff.

Kristoff kom seg tilbake på sykkelsetet, men maktet ikke å ta seg opp i hovedfeltet igjen og sto senere av i det 177 kilometer lange rittet i franske Plouay.

LES OGSÅ: Slik forandret Oilers-profilen kroppen i sommer

Markus Hoelgaard var frisk i avslutningen og gjorde et lite forsøk på å stikke fra feltet på de siste kilometerne, men han fikk aldri stort nok forsprang. På det meste ledet han med rundt ti sekunder på hovedfeltet, og gapet ble raskt spist opp da hovedfeltet bestemte seg for å ta ham igjen.

LES OGSÅ: Slik vurderer RA-sporten Viking-stallen

Giacomo Nizzolo var best og ble europamester i en svært tett massespurt. Nizzolo er forøvrig lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i NTT, og Boasson Hagen må nok finne seg i være hjelperyttet for Nizzolo i store deler av årets Tour de France.

- En helt utrolig dag. Laget jobbet heroisk gjennom hele dagen, og det ble svært tett til slutt. Nå er det Tour de France neste, sa Nizzolo til arrangørens intervjuer etter seieren.

Franske Arnaud Demare spurtet inn til sølv foran Pascal Ackermann fra Tyskland.

Sven Erik Bystrøm ble beste norske på 12.-plass. Bystrøm ble norsk mester i landeveisritt sist helg.

 

Mer fra Dagsavisen