Sport

Krever sikkerhetsutvalget på banen etter slaget på Hamar

En smått episk seier til et Oilers som hang i tauene, svak dømming, slagsmål, Sudden Death og tre skadde spillere. Minst en av skadene krever operasjon. Dan Kissel og Juha Kaunismäki venter seg at det blir tatt affære etter at Oilers langt på vei drepte spenningen i Get-ligaen søndag.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Kampen mot Storhamar hadde det meste av drama. Oilers vant til slutt 4-3 på borteis etter Sudden Death. Den store helten ble Markus Vikingstad med sin scoring etter 63 minutter - sammen med en Henrik Holm i praktslag.

Samtidig hadde Oilers i realiteten et helt lag med helter. At laget kom seg gjennom denne ildprøven var kort og godt imponerende slik det ble.

LES OGSÅ: Slik var Storhamar-Oilers

Forbannet Kissel

For Dan Kissel ble tiden på isen kortvarig. Han måtte gi seg tidlig i kampen med blodet sprutende fra nesen etter et sammenstøt med Patrick Thoresen.

Statusen er at det er litt usikkert når jeg er tilbake. Han traff nesen, men det er ikke bruket, sier Kissel til RA.

Sannsynligvis er det ikke veldig alvorlig. Men Kissel er høyst kritisk til måten kampen endte på for hans del.

Jeg aner ikke hva Thoresen tenkte på. Jeg hørte snakk om at jeg skulle ha snudd inn i ham i situasjonen. Slik opplevde ikke jeg det. Dette er ligaens beste spiller. Det gir ingen mening at han ikke skal ha sett meg, sier Kissel.

Amerikaneren er usikker på om Thoresen traff ham med skulderen eller albuen - selv etter å ha sett videoen av det flere ganger. Uansett mener han Thoresen er ansvarlig. Det gjelder om det var med vilje eller ei.

Selvsagt er han ansvarlig. Du må jo se deg for. Jeg har vært i slike situasjoner før, sier Kissel.

Han var ikke den eneste som ble skadet hos Oilers. David Morley måtte hjelpes av isen med en ankelskade etter en takling inn mot vantet ved spillerboksene.

Vi vet ikke helt status på skaden nå. I morgen vet vi nok mer. Det som er sikkert er at det er helt utrolig at det ikke ble gitt straff der. Han takles av to spillere samtidig. Den ene taklingen er mot hodet, sier assistentrener Juha Kaunismäki.

På toppen av de fikk Dennis Sveum en puck rett i ansiktet og måtte ut.

Han er svært hoven på siden av hodet og er til undersøkelse, sier Kaunismäki.

Sent søndag kveld fikk RA følgende SMS av Sveum fra sykehuset.

– To brudd og operasjon i morgen.
Sveum kunne ikke si noe om lengden på rekonvalensen foreløpig.
– Jeg vet mer i morgen.

Melder inn flere inn hendelser

På tross av tre nøkkelspillere ute, het temperatur på isen og et vell av det som virket som billige utvisninger hang Oilers med i kampen.

Selv på 3-2 til hjemmelaget i den siste perioden ga de ikke opp. Laget slo seg tilbake mot alle odds og klarte på toppen av det hele å vinne kampen da Markus Vikingstad satte pucken i mål etter 63 minutter.

Med det er seriegullet langt nede i lommen.

Dette er mestertakter og definitivt en smått episk seier. Klarer du å vinne slike kamper mot seriens nummer to ser det lovende ut, sier Kissel.

Han er også klar på en annen ting etter "slakten på Hamar".

Her bør selvsagt spillernes sikkerhetsutvalg på banen. Det er ingen tvil. Det er ikke sånn at vi bare faller ned på isen uten grunn. Denne kampen venter jeg de tar en titt på, sier amerikaneren.

Juha Kaunismäki bekreftet også til RA etter kampen at flere hendelser nå er i ferd med å bli meldt inn av Oilers selv.

Det var ikke bra slik Storhamar holdt på. Her var mange stygge taklinger. Pål Higson holder på med å sende inn nå.  Det er viktig for norsk hockey at slikt tas. I Finland og Sverige gir det lange karantener. Vi bør følge etter og dette bør tas tak i, sier Kaunismäki.

Han minner også om at Patrick Thoresen, ligaens største stjerne, var involvert i to av situasjonene.

At Oilers likevel vant til slutt gjør at Kaunismäki tar fram de store superlativene.

Han mener dette forteller alt om karakteren til gruppen.

Jeg kan ikke huske en lignende seier. Vi mister noen av våre aller beste spillere. Vi ofret alt for å få seieren. Spillerne skal ha en stor takk. Så er dette viktig mentalt. Disse to lagene kommer nok til å møtes igjen i sluttspillet, sier Oilers-legenden.

Enorm Holm

Henrik Holm kommer man heller ikke unna. Storhamar, som spilte lange strekk i overtall, vant skuddstatistikken 44-17. Holm var ikke prikkfri. Han gjorde en tabbe på det andre målet med en feilpasning mot Nolan Zajac som ble snappet og scoret på.

Du kan lett bli litt liten etter en slik feil. Henrik svarte med å bli stor. Han har vært enda bedre i år enn i fjor. I dag gjorde han fantastiske redninger. Blant annet i undertall helt på slutten, sier Kaunismäki.

Og nå er gullet i boks?

Vi skal ikke hyle høyt om det, men det skal selvsagt mye til om vi skal rote dette bort nå. Det bør være i boks, sier Kaunismäki.

Kampfakta:

Ishockey, Get-ligaen
Storhamar – Oilers 3-4 e.f. (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)
CC Amfi, 4735 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (9.42) Brady Brassart (Nolan Zajac, Dennis Løvold Sveum), 1-1 (14.21) Robin Dahlstrøm (Eirik Salsten, Simen André Edvardsen), 2-1 (15.03) Matt Prapavessis (Tony Cameranesi, Patrick Thoresen).
2. periode: 2-2 (26.19) Greg Mauldin (David Morley, Zajac).
3. periode: 3-2 (48.09) Cameranesi (Prapavessis, Thoresen), 3-3 (49.16) Ludvig Hoff (Patrick Ulriksen).
Forlengning: 3-4 (63.19) Markus Vikingstad (Zajac, Mauldin).
Utvisninger: Storhamar 6 x 2 min. og 1 x 5 min., Stavanger 12 x 2 min. 1 x 5 min og 1 x 10 min.

Mer fra Dagsavisen