Sport

Kom med klar melding til Ibrahimaj

Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen hadde mandag sin aller første offisielle dag på kontoret som nye Viking-trenere. Duoen er tydelige på hva de første ukene vil handle om.

Følg RA Sporten på Facebook!

Klubbens nye delte trenerduo kom før jul med en tidsfrist til midtbanespilleren. Han måtte svare innen utgangen av året på om han ville være med videre. Hvis ikke trykket klubben på knappen for å finne en erstatter.

Det er de i gang med. Fram til treningene starter opp 25. januar skal duoen nærmest utelukkende vie sin tid til spillerlogistikk.

– Samtidig er ingen dører er lukket for Ylldren – selv om han ikke svarte innen tidsfristen, slår duoen fast overfor RA.
Det betyr at han fortsatt har alle muligheter til å ombestemme seg – såframt Viking ikke har funnet erstatteren de leter etter.

Foreløpig er det arbeidet i sonderingsfasen. Ingen eksterne spillere har fått noen tilbud av klubben. Det er heller ikke kommet inn noen bud.

Lunde Aarsheim peker likevel på at det er et klart minus at Ibrahimaj ikke kan regnes med, samtidig som Zymer Bytyqi nå virker å være på vei til tyrkisk fotball.

– Dette er klart ikke til noen fordel for oss. Poengspillerne er de som har forsvunnet ut etter sesongene de siste par årene i form av Zlatko Tripic, Kristian Thorstvedt og nå disse to.

LES OGSÅ: Slik var Viking-året fra A-Å

Regner med at de kan kjøpe

På sosiale medier svirret det også i helgen rykter om at Veton Berisha kunne være på vei mot tyrkisk fotball. Det tar duoen med en stor klype salt. Ingen henvendelser var kommet og det vil i så fall kreve en stor haug med penger å kjøpe ham fri. Berisha var selv også rett før jul klar i talen til RA på at han først og fremst er i Stavanger på grunn av trivselen.

– Så er det ikke unaturlig at våre beste spillere nevnes i sammenheng med andre klubber på sosiale medier. Det finner du på alle om du leter, sier Jensen.

Det som uansett er sikkert er at to mann må inn. Minst.

Så er spørsmålet om hvordan det skal skje. Viking leter etter gratisspillere, men korona kan ha endret markedet noe. Jensen og Lunde Aarsheim mistenker at klubber som normalt ville kjøpt nå ser etter spillere i denne kategorien. Da vil lønn ofte gjøre det umulig for Viking å gå etter de beste.

– Men kan dere vente penger å handle for?

– Vi har ikke fått noen beskjed om at vi ikke kan kjøpe. Så har vi heller ikke fått noen rammer, men jeg regner med at det vil bli vurdert fra tilfelle til tilfelle om vi presenterer gode caser, sier Jensen.

– Når vil dere ideelt sett være ferdige med handlingen?

– Vinduet stenger ikke før seriestart. Vi har god tid, sier Lunde Aarsheim.

Duoen innrømmer at de allerede har spillere i kikkerten og at det er opprettet dialoger – selv om ingenting har konkretisert seg.

– Men det dummeste vi kan gjøre nå er å forhaste oss og bomme. Ideelt sett ville det vært ønskelig med full tropp når vi starter opp, men det er ikke noe must, sier Jensen.

Plutselig kan også erstattere finnes internt. Harald Nilsen Tangen kommer blant annet tilbake fra et meget vellykket lån i Åsane. Han var nære en plass på serielaget i fjor.

– Vi har pratet med Harald og han virker veldig innstilt på å komme hjem for å vise seg fram igjen nå, sier Lunde Aarsheim.

De to vet også at det kommer overraskelser.

– Uten at Henrik Heggheim hadde slått til i fjor ville vi fort sett etter en stopper til nå, sier Jensen.

Frykter ikke for oppkjøringen

– Normalt ville det alltid vært klar en ny mann 4. januar. Har korona også utsatt handlevinduet?

– Siste kamp i Norge ble spilt 28. desember. Det var en vanvittig spesiell sesong, sier Lunde Aarsheim.

– Så har vi også ventet på svar fra to konkrete navn her, minner Jensen om.

De to peker likevel på at de langt ifra er på bar bakke. Jobben med erstattere ble påbegynt for lang tid siden.

– Frykter dere oppblomstringen av koronaviruset når dere nå skal starte opp igjen?

– Nei. Toppidretten har et særskilt unntak. Dessuten må spillerne nå likevel følge ganske strenge regler selv om de er på ferie med endringene som kom. De fleste er også i Norge. Det er kun islendingene som er ute av landet. Dette tror jeg går fint, sier Lunde Aarsheim.

– Det er ikke fare for at de får for lite pause fra «boblen» mentalt sett?

– Neppe. Jeg har alt møtt ett par som klør etter å komme i gang igjen, sier Jensen.

Det var de to også i går. For aller første gang offisielt sett.

– Jeg føler jo at vi alt var litt i gang, sier Lunde Aarsheim.

– Så har jeg gledet meg veldig til å komme skikkelig i gang, sier Jensen.

Det er Vikings to nye trenere nå. 4. januar var i så måte en merkedag – og den første i en ny epoke i Jåttåvågen.

NB! Verken Ylldren Ibrahimaj eller Zymer Bytyqi har svart på RAs henvendelser mandag.

LES OGSÅ: Zymer på vei til Tyrkia

Mer fra Dagsavisen