Sport

Klar for comeback: – En bedre keeper siden han dro

Til tross for kun ti seriekamper på tre år i RBK er ikke keepertrener Kurt Hegre i tvil om at Arild Østbø (28) har returnert til Viking som en klart bedre spiller. Søndag får han første mulighet til å vise det mot Arendal.

Følg RA Sporten på Facebook!

Arild Østbø var lei av å slite benken i Viking og forlot klubben etter 2015-sesongen. Ferden gikk først til Sarpsborg 08 og så til Rosenborg. I løpet av de årene er det blitt totalt 23 seriekamper på Buøy-karen – som duellerte med Anders Kristiansen om plassen i Sarpsborg.

På tross av manglende kamptrening mener keeperguru Kurt Hegre at han har sett en klar utvikling.

– Først og fremst er han veldig sikker og trygg. Han er tydelig i kommunikasjonen og blitt veldig god til å dirigere forsvaret. Husk at han har trent med ekstremt gode spillere i RBK. De setter krav. Han har tatt til seg mye selv om spilletiden var begrenset, sier Hegre til RA.

LES OGSÅ: Fjorårets Viking-spiss har signert for rival

Tryggere på seg selv

Hegre peker på en keeper som er mye mer taktisk klok, men som fortsatt har sine spisskompetanser intakt.

– Han er ekstremt rask i forflytningene, har god distribusjon og enorme reflekser. Kastarmen hans er grassat god, slår han fast.

– En bedre keeper nå?

– Ja. Jeg mener Arild er blitt en mye bedre keeper siden han dro. Husk at du plukker med deg ting på veien. Han er veldig flink til å bidra både i keeperteamet og i garderoben.

Hovedpersonen vet utmerket godt at duellen med Iven Austbø og Erik Johannes Arnebrott blitt tøff. Men han er vant med konkurranse etter å ha hatt den gående med André Hansen i RBK de siste årene.

– Jeg er nok blitt mye tryggere på meg selv nå. Du bygger deg opp en del rutiner selv om du ikke spiller så mye. Så har det også gitt meg muligheter. Jeg har trent mye ekstra ved siden av å trene og spille med de beste, sier Østbø.

Allerede på tredje økten etter returen til Viking fikk han vondt i et kne, men står likevel i morgendagens treningskamp mot Arendal.

– Kneet er ikke perfekt, men godt nok. Vi skal gi alle keeperne nok muligheter til å vise seg, sier Bjarne Berntsen. Østbø innser at han ikke spaserer inn som førstekeeper.

LES OGSÅ: Lokal duo fikk kontrakt med Viking

Imponert

– Det var ekstremt imponerende å se hvordan Iven reiste seg i fjor og hvor godt han håndterte kritikken i mediene. Han hadde en veldig god sesong. Så har jeg selvsagt lyst til å stå.

Østbø har også merket seg noe annet ved Bjarne Berntsen.

– Det er ikke alltid han tar ut den beste keeperen, men den han mener er best for laget.

Østbø er selvsagt opptatt av å redde mest mulig. Han er først keeper.

Samtidig kan spillet hans gi en annen dimensjon til Viking med den ekstreme spisskompetansen på igangsetting.

– Viking er blitt et godt kontringslag og her tror jeg selvsagt at jeg kan bidra, sier Arild Østbø.

Keeperen er for øvrig i ferd med å slå rot her i Stavanger igjen med samboeren og deres to år gamle datter. Han har akkurat kjøpt seg hus – ikke så langt fra SR-Bank Arena.

Nå ser han fram til å fortsette der han slapp i fjor – nemlig på banen.

Østbø sto den siste kampen i Europaligaen mot PSV og bidro til poeng. Det fikk aldri André Hansen være med på.

Mer fra Dagsavisen