Kapteinen tilbake med smell og smil

Kristian Forsberg hadde all grunn til å glise bredt etter to mål i comebacket etter fem ukers skadefravær. Han er i rute til sluttspillet. Samtidig så også Oilers ut som Oilers igjen.

Klubbens kaptein viste hvorfor han er så viktig, og har vært det lenge, mot Narvik i DNB Arena torsdag.

Bortelaget tok ledelsen og Oilers så ut for å bli litt grepet av et snev av angst utover i den første perioden. Heldigvis var Forsberg på "kontoret" og styrte inn 1-1.

Så gjorde han det samme da han sendte Oilers i ledelsen med 3-2 - etter at Narvik hadde ledet 2-1.

Forsberg gjorde det han skulle. Angriperen  var lederen som tok ansvar.

Etterpå var han også strålende fornøyd med målfangsten etter fem uker uten å spille hockey. Enda mer fornøyd med tanke på at han kun hadde fem mål totalt før denne sesongen.

Herregud! Dette var jo ketsjupeffekten som slo til, sier en glisende Forsberg til RA.

Denne uken brakte RA nyheten om at han kan komme til å flytte hjem til Østlandet etter denne sesongen. Forsberg erkjente at han er i tenkeboksen. Nå ligger også leiligheten til familien ute for salg, men kapteinen benekter at det betyr at han alt har bestemt seg for å ikke benytte seg av det siste året på én pluss én-kontrakten han har med klubben.

Vi har to unger nå og leter etter noe større.

Oilers lignet seg selv igjen

Aller viktigst sportslig sett torsdag var det at Oilers igjen så ut som seg selv.

Et Oilers som har kladdet i det siste rant fullstendig over Narvik etter at Forsberg hadde fått roet nervene til 3400 i DNB Arena.

Vi lignet på oss selv igjen og var tilbake til å gjøre ting enkelt igjen. Det er grunnen til at vi kom opp på såpass mange skudd.

Hva betyr dette foran sluttspillet?

Man vil jo ta med seg godfølelsen inn der. Den fikk vi i dag. Nå har vi bare én kamp igjen til å terpe på detaljer før det starter, sier 33-åringen.

Forsberg mener for øvrig at Oilers ikke var så svake i 1. periode som 1-2 vitnet om.

Vi var ganske gode innledningsvis også synes jeg. Så mange sjanser hadde de ikke, sier han.

Trettenes opp på 54 poeng

Mathias Trettenes peker også på at resultatet nok løy litt etter de første 20 minuttene.

Det første målet deres var egentlig en ufarlig situasjon. Så fikk det et mål i overtall. De skapte ikke så mye utenom det. Så vet vi at Narvik har noen gode spillere som kan gjøre ting på egen hånd, sier han.

Trettenes selv så frisk ut. Det skjedde noe hele tiden rundt ham. Det eneste som manglet var egentlig scoringene. Han hadde sjanser nok, men det ble med stang ut.

Noen ganger spretter de ikke inn. Slik er det bare, sier han.

Den lokale stjerneangriperen fikk seg likevel en assist og står nå med 54 målpoeng i serien.

Dersom han tegner seg for poeng i siste serierunde mot Lillehammer lørdag vil han tangere Rasmus "Babu" Gjesdals 55 poeng fra 1981/1982-sesongen. Da er deler han "rekorden" for flest målpoeng fra en siddis i et Stavanger-lag i øverste divisjon. Flere enn ett poeng så troner han alene på topp.

For Oilers lever også muligheten for poengrekord videre. De står nå på 110 poeng.

Tre poeng mot Lillehammer lørdag betyr 113 og ny rekord i Get-ligaen.

Ishockey, Get-ligaen
Oilers – Narvik 6-2 (1-2, 2-0, 3-0)
DNB Arena, 3412 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (9.13) Wade Murphy (Artur Niskakangas), 1-1 (13.04) Kristian Forsberg (Daniel Bøen Rokseth, Magnus Hoff), 1-2 (17.20) Kåre Benjamin Byrkjeland (Murphy, Connor Hurley).
2. periode: 2-2 (28.45) Rylan Derek Schwartz (Nolan Zajac, Dan Kissel), 3-2 (33.05) Forsberg (Nicolai Bryhnisveen), 4-2 (33.46) Kissel (Tommy Kristiansen, Zajac).
3. periode: 5-2 (43.51) Kissel (Mathias Trettenes, Kristiansen), 6-2 (46.37) Hoff.
Utvisninger: Stavanger 2 x 2 min., Narvik 3 x 2 min.
Skudd: 63-10