Kan vente seg karantene for dette

Skadeplagede Oilers kommer til å miste nok en spiller nå.

Simen Talge (22) kan nemlig vente seg karantene etter  slagsmålet mot Lillehammer lørdag. Det passer selvsagt svært dårlig for et Oilers i skadekrise.

Det var spilt snaue 29 minutter av oppgjøret da «Krabben» Talge og Lillehammers Stein André Økelsrud Hagen begynte å krangle foran bortelagets mål.

Etter noen sekunder med knuffing smalt det – og ble alvor. De to langet ut etter hverandre og ble begge sendt rett i dusjen. Dommerne delte ut fem pluss video, men «dommen» falt kort tid etter kampen.

– Det endte med matchstraff. Dermed blir det karantene. Vi får svar på hvor mange kamper mandag eller tirsdag, sier Oilers sportsdirektør Pål Higson.

Grei avgjørelse

– For strengt?

– Tja. Det er vel i tråd med tidligere bedømmelser. Slagserier ender ofte med matchstraff. Det blir nok ikke mange kamper karantene.

Simen Talge selv ville ikke klage på at dommerne sendte ham i dusjen. Han hadde ingen problemer med å erkjenne at det gikk over styr.

– Nja. Dømt er dømt. Han kjente nok at han fikk noen slag mot seg, sier Talge.

Oilers uheldige med avgjørelser

Selv om akkurat denne avgjørelsen kanskje ikke var så veldig kontroversiell var det nok av dem i oppgjøret Oilers tapte 3–2 etter straffeslag lørdag.

Et skadeskutt hjemmelag spilte egentlig en kamp som burde holdt for å ta alle tre poengene – og sørget for at de kom opp på hesten igjen etter tapet for Storhamar sist. Slik ble det ikke og det var ikke kun Oilers feil.

Blant annet var begge Lillehammers scoringer av den diskutable sorten. På den første forteller reprisene veldig på det som ser ut som en klar interference på David Morley i forkant. På det andre lot dommerne noe som framsto som en soleklar boarding passere.

På toppen av det tok de ikke en utvisning for seks spillere på isen på Lillehammer med to minutter igjen på stillingen 2–2. Da kunne Oilers fått muligheten til å avgjøre i overtall.