Sport

– Kan ikke i min villeste fantasi se for meg hvordan forbundet kan degradere Sola

Camilla Herrem (33) er helt overbevist om at Sola spiller i eliteserien også kommende sesong. Ny trener, og ektemann Steffen Stegavik (36), kan heller skjønne noe annet slik situasjonen nå er.

Følg RA Sporten på Facebook!

Koronaviruset har stanset håndballsesongen uten at 1. divisjon ble ferdigspilt. Selv om eliteserien ble det er duoen helt sikre på at det ikke vil bli noen kvalifisering for Sola nå.

Stegavik, som mandag annonserte at han legger opp som spiller for å ta over Sola, slår nærmest fast at det er et eliteserielag han har sagt ja til.

– Jeg kan aldri i min villeste fantasi se for meg hvordan forbundet kan degradere Sola. Vi er det høyeste rangerte laget. Jeg er helt trygg på at det ikke blir nedrykk. 1. divisjon er ikke spilt ferdig. Sesongen er avlyst. Vi kan heller ikke gå i gang med noen kvalifisering i august. Det går ikke med spillere inn og ut, sier han til RA.

LES OGSÅ: Her er Solas nye trener

Åpenbare faktorer

Camilla Herrem viser til at NHF skulle komme med svar denne uken, men peker også på det åpenbare.

– Jeg klarer ikke å se for meg at det blir noen kvalifisering nå. Hvordan skulle de klare å avgjøre 1. divisjon? Poengsnitt? Innbyrdes oppgjør? Det går ikke, sier Herrem.

Lynvingen, som så seint som i vinter kom på verdenslaget, har en utgående avtale med Sola. Nå står verden på vent, men hun er tydelig på at hun skal spille videre på toppnivå. Så gjenstår det å se hvor.

– Jeg har selvsagt vært i dialog med andre klubber, men nå står Norge stille. Samtidig er det ikke å legge skjul på at det for min del er en stor pluss for Sola at Steffen blir trener.

Stegavik skal inn i en 50 prosent stilling i klubben. Han skal ha sin jobb som instruktør i livredningsfirmaet Blodstrupmoen AS utenom.

Den tidligere landslagsspilleren erkjenner at det sannsynligvis er han som vil lede den neste fellesøkten til Sola slik situasjonen er nå.

Om det blir med kona på laget skal det går fint. Diskusjonen er tatt. Det handler bare om å kommunisere spillereglene til de andre.

– Vi har selvsagt snakket om hvordan et slik scenario blir. Det tror jeg skal gå fint. Jeg vet hvor mye han kan taktisk og hvor flink han er til å snakke med spillere slik de føler seg trygge på det. Han er mye smartere enn meg på denne biten, sier Herrem.

– Godt valg

Hun er klar på at situasjonen også gjør det enklere å takle å ha mannen som trener. At verdens beste i posisjonen skal spille bør spille er åpenbart for de aller fleste.

Samtidig advarer hun litt.

– Så vet ikke Steffen hvordan jeg er på trening. Jeg er ærlig, snakker mye og spøker mye. Så kan jeg kjefte. Det vet alle mine trenere. Men det fine med oss er at vi begge er klare over at det som skjer på banen blir på banen.

– Hvordan tror du mannen din vil være som trener?

– Detaljfokusert! Han vil nok bruke lang tid bare på å gå gjennom trekk og systemer. Så er han god til å snakke med spillere. Det blir viktig med så mange unge. Han tar folk til sides i stedet for å kjefte og smelle. Han vil nok også være ekstremt godt forberedt til øktene. Det har jeg sett når han har kjørt noen av Nærbøs treninger. Jeg tror dette er et godt valg.

Stegavik selv vil ikke være med på at hans første store oppgave blir å overtale lagets største stjerne til å fortsette.

– Den diskusjonen tror jeg at jeg skal melde meg helt ut av. Det får bli mellom Camilla og Sola, sier den nye Sola-treneren – og ler.

LES OGSÅ: Kan bli kontraktskaos i Sola ved kvalifisering

Mer fra Dagsavisen