Sport

Kan begrense skadene for Oilers

Oilers er blant klubbene som er rammet av koronavirusets økonomiske konsekvenser. Regjeringens krisepakke ser Terje Haukali positivt på.

Følg RA Sporten på Facebook!

Regjeringen la onsdag fram en krisepakke for kultur og idrett. Totalt gis det 900 millioner, hvor 600 millioner er forbeholdt idretten. Daglig leder i Oilers, Terje Haukali, er fornøyd med at regjeringen ser situasjonen som har oppstått innen kultur og idrett i forbindelse med koronaviruset.

– Det er bra at regjeringen ser alvoret i situasjonen vi i kultur og idrett opplever, sier Terje Haukali til RA.

LES OGSÅ: Viking vurderer permitteringer

Nå vil 600 millioner fordeles ut til norsk idrett. Støtten er i utgangspunktet innrettet mot tapte arrangementsinntekter.

– Det tar vi positivt. Vi håper at det blir fordelt riktig ut fra det som er meldt inn.

Kulturminister Abid Q. Raja (Venstre) holdt pressekonferanse med idrettspresident Berit Kjøll onsdag. Der ble det opplyst om at det var meldt inn inntektstap på 500 millioner så langt.

LES OGSÅ: Planlegger for tom DNB Arena i hele 2020

For Oilers, som driver både et ishockeylag og en kulturarena, vil krisepakken komme godt med.

– Hvis vi kan få hjelp til å begrense skaden, så er det positivt, sier Haukali.

Det er fortsatt ikke helt klart hvordan pengene skal fordeles mellom idretter og idrettslag. Ishockeypresident Tage Pettersen melder på Twitter at det skal være snakk om rundt 30 millioner kroner som er meldt inn fra Norges Ishockeyforbund til NIF. Summen er for tapene i mars.

– I første omgang vil Norges idrettsforbund nå gå i dialog med myndighetene for å avklare den praktiske oppfølgingen av denne støtten og hvordan dette skal fordeles i tiden fremover. Det er viktig med en smidig ordning som raskt kan tilføre likviditet til norsk idrett, sier generalsekretær i NIF Karen Kvalevåg.

LES OGSÅ: Dette bruker Vikingstad tiden som permittert på 

Mer fra Dagsavisen