Sport

Joey Martin: – Jeg har in­gen­ting mot å dekke skudd

Et­ter ti da­gers ka­ran­te­ne er om­si­der Joey Martin på is med sine nye lag­ka­me­ra­ter. Den me­ri­ter­te centeren er ty­de­lig på må­let sitt i Oilers.

Følg RA Sporten på Facebook!

Joey Martin er i full tre­ning i DNB Arena for Oilers. Den kraft­ful­le centeren er ikke i Stavanger for å pynte på sta­tis­tik­ker, han vil ha gull.

– Jeg set­ter ikke per­son­li­ge mål før se­son­gen. Alt må være for lagets beste, det er slik vi opp­når suk­sess, sier Martin til RA.

Han vet hva han snak­ker om. 32-år­in­gen fra On­ta­rio i Ca­na­da har vun­net to slutt­spill i den bri­tis­ke is­hoc­key­li­ga­en EIHL, med gam­le­klub­ben Car­diff Devils. Der var han kap­tein den siste se­son­gen, og en del av le­der­grup­pen si­den an­koms­ten.

– Jeg er her for å vin­ne, sier Martin.

Det er man­ge som sier det når de kom­mer til en ny klubb, men med Martin er det noe som gjør det vel­dig rea­lis­tisk. Per­son­lig­he­ten til enda en vin­ner­skal­le har gått inn i DNB Arenas gar­de­ro­be. Jak­ten på gul­let er i gang, for­ri­ge se­songs av­lys­te slutt­spill skal re­van­sje­res for Oilers.

Centeren be­skri­ver seg selv som en to­veis­spil­ler, som leg­ger mye ære i egen sone.

– Jeg har in­gen­ting mot å dekke skudd, det hand­ler om å vin­ne.

LES OGSÅ: Dette ønsker Oilers-treneren

Øns­ket vin­ner­lag

– Spil­te mes­ter­skaps­mu­lig­he­ter inn på val­get?

– De­fi­ni­tivt. Da mu­lig­he­ten kom, og det er et lag som skal vin­ne, pas­ser det meg godt. Det er vel­dig meg, sier Martin.

Med seg på flyt­te­las­set til Stavanger har han kjæ­res­ten, fra USA. De møt­tes i Wales, hvor han var is­hoc­key­spil­ler. Hun had­de dratt til Stor­bri­tan­nia for å spille fot­ball.

Så langt har han ennå ikke sett mye til byen, da han har vært i ka­ran­te­ne. Ut fra det lil­le han har sett er det en fin re­gi­on. Prak­tisk er det også for 32-år­in­gen, som bor rett over vei­en for DNB Arena.

Spil­ler­ne har han også kom­met godt inn med.

– Det er en god og in­klu­de­ren­de spil­ler­grup­pe. De har vært vel­dig hjelp­som­me, sier ca­na­di­e­ren.

LES OGSÅ: Tommy Kristiansen om ungguttene i laget

Hockey hele li­vet

Ho­ckey­kar­rie­ren star­tet, som for de fles­te ca­na­di­e­re, tid­lig. Hele fa­mi­li­en har vært in­vol­vert i id­ret­ten.

– Jeg har to eld­re brød­re, som selv­sagt spil­te is­ho­ckey. I til­legg spil­te min far i den ame­ri­kans­ke uni­ver­si­tets­li­ga­en. I opp­veks­ten var det all­tid is­ho­ckey. En­ten spil­te jeg med brød­re­ne mine, el­ler med ven­ner, sier Martin, og mim­rer til­ba­ke til barn­dom­men. Han voks­te opp en time uten­for To­ron­to, nær Nia­ga­ra Falls.

Må­let om å bli pro­fe­sjo­nell is­hoc­key­spil­ler star­tet egent­lig da han fikk sti­pend til å spille i den ame­ri­kans­ke uni­ver­si­tets­li­ga­en.

– Det var stort for meg. Det var da jeg øy­net mu­lig­he­ten for å bli pro­fe­sjo­nell. Nå, noen år se­ne­re, er jeg i Norge, sier ca­na­di­e­ren.

Det gjen­står kun én tre­nings­kamp før se­rie­åp­nin­gen mot Stor­ha­mar 3. ok­to­ber.

I lø­pet av se­son­gen hå­per han på en opp­le­vel­se, som i ko­ro­na­si­tua­sjo­nen er å be­teg­ne som en drøm.

– Jeg hå­per å opp­le­ve et full­satt DNB Arena med fan­sen. Jeg har hørt at vi har de beste sup­por­ter­ne i Norge, sier Martin.

LES OGSÅ: Kristiansen hyller Holm, som hyller en annen

LES OGSÅ: Dette vil den lokale Oilers-spilleren bidra med

Mer fra Dagsavisen