Sport

– Jeg er lei av å trene, nå vil jeg spille kamp og vin­ne

Oilers møter Stjernen lørdag, og Chris Rumble ser virkelig fram til å debutere over én måned etter han signerte med klubben.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

Et­ter man­ge må­ne­der uten is­ho­ckey er Oilers-bac­ken Chris Rum­ble klar for sitt før­s­te møte med norsk is­ho­ckey. På isen i DNB Arena ven­ter Stjer­nen fra Fredrikstad.

– Jeg er lei av å trene, nå vil jeg spille kamp og vin­ne. Jeg er klar, nå skal vi spille hardt og kom­me i gang med en sei­ers­rek­ke, sier en nær­mest over­tent Rum­ble til RA.

Det er ikke rart han kjen­ner på ener­gi­ni­vå­et. 30-år­in­gen har ikke spilt kamp si­den for­ri­ge se­song, da spil­te han for Iser­lohn Ro­os­ters i den tys­ke topp­li­ga­en DEL.

LES OGSÅ: Oilers-backens kamp mot kreften

Et­ter fle­re må­ne­der med usik­ker­het ble han be­kref­tet klar for Oilers 1. sep­tem­ber, og måt­te vente len­ge på ar­beids­til­la­tel­se før han fikk kom­me inn i Norge.

Un­der se­rie­pre­mi­eren på Ha­mar måt­te han stå over, nå er han klar til sin de­but.

Sann­syn­lig­vis vil Rum­ble bli sen­tral i over­talls­spil­let for Oilers. Den puckbesittende bac­ken er til­tenkt en rol­le som lagets frem­ste of­fen­si­ve back, og vil tro­lig få sjan­sen til å vise det al­le­re­de i sin før­s­te kamp for klub­ben.

LES OGSÅ: 18-åring på scoringsjakt

For­ven­ter sei­er

En an­nen av de nye ut­len­din­ge­ne i laget er Joey Martin. Han se­rie­de­bu­ter­te med sco­ring i CC Amfi, og er nå klar for sin før­s­te kamp i DNB Arena.

Centeren fra On­ta­rio had­de hå­pet å ha fle­re til­sku­e­re enn de 200 til­lat­te i sin nye hjem­me­are­na.

– Det blir spen­nen­de å spille min før­s­te hjem­me­kamp for Oilers. Jeg skul­le selv­sagt øns­ket at det var åpent for fle­re til­sku­e­re, slik at vi had­de hatt full hall, men nå er ikke det mu­lig, sier Martin.

Joey Martin. Foto: Kristoffer Knutsen

Joey Martin. Foto: Kristoffer Knutsen

– Hva for­ven­ter du i kam­pen mot Stjer­nen?

– At vi skal vin­ne, slår Martin fast.

Sei­ers­lys­ten i Oilers er stor et­ter ta­pet på Ha­mar. As­si­stent­tre­ner i Oilers, Juha Kau­nis­mä­ki, har nøk­ke­len til tre po­eng klar.

– Det er vik­tig at vi spil­ler mer Oilers-ho­ckey mot Stjer­nen. Det kos­ter å gjø­re det, og vi må være mer ag­gres­si­ve, sier «Kaunis».

LES OGSÅ: Dette skal Oilers forbedre etter serieåpningen

Juha Kaunismäki. Foto: Kristoffer Knutsen

Opp­gra­dert Stjer­nen 

Han er også klar på hva som ven­ter i DNB Arena. Stjer­nen kom­mer fra 3-1-sei­er mot na­bo­ri­va­len Spar­ta, og har tan­ket opp med gode spil­le­re gjen­nom som­me­ren. Blant an­net har rød­trøy­e­ne fra Fredrikstad sig­nert den nors­ke lands­lags­spil­le­ren Alexander Reichenberg. Ut­len­din­ge­ne de har hen­tet for se­son­gen er også av høyt ka­li­ber.

En an­nen ting som er verdt å mer­ke seg er at in­gen av sco­rin­ge­ne de­res mot Spar­ta kom i over­tall.

– De er et bedre lag enn i fjor. Det har en sterk før­s­te­rek­ke og har hen­tet gode ut­len­din­ger, sier Kau­nis­mä­ki.

Oilers har hatt kamp­fri si­den se­rie­åp­nin­gen på Ha­mar for­ri­ge lør­dag, og jak­ter se­son­gens før­s­te po­eng. På Stjernen spiller også Hundvåg-karen Henrik Medhus.

LES OGSÅ: 20-åring har imponert i treningskampene

Mer fra Dagsavisen