Jakob Ingebrigtsen nummer to

Jakob Ingebrigtsen løp inn til 2.-plass på 1500 meter med tiden 3.30.74 i Diamond League-stevnet i Stockholm.

Timothy Cheruiyot vant løpet på 3.30,25.

– Det føltes dårlig. Tunge bein i dag, så det henger nok litt igjen etter Monaco. Alt tatt i betraktning er jeg veldig fornøyd. Bare et tidsspørsmål før jeg slår Cheruiyut, sa Ingebrigtsen i et intervju på NRK etter løpet.

Storebror Filip brøt løpet på siste runde.

Jakob Ingebrigtsen brøt som første nordmann 3.30-grensen da han løp inn til 2.-plass på tiden 3.28,68 i Diamond League-stevnet i Monaco forrige fredag. Det var ny europarekord. Broren Filip ble da nummer fire med 3.30,35.

– Bare en uke etter kan jeg løpe på 3.30, det betyr mye, sa Jakob.

Luke til Cheruiyot

I likhet med i Monaco ble det satt god fart fra start og Jakob Ingebrigtsen måtte gi en luke til Cheruiyot. Med 500 meter igjen var derimot luka tettet og Ingebrigtsen kunne ligge i rygg på kenyaneren.

Australieren Stewart McSweyn presset nordmannen på siste runden, men inn på oppløpet var det bare Ingebrigtsen som klarte å følge Cheruiyot. Kenyaneren holdt likevel unna og vant nok en gang i Diamond League-sirkuset.

Brødrene Ingebrigtsen skal etter planen løpe i Brussel 4. september.

– Prøver å få løpe ett par ekstra løp. Målet var å løpe raskt på 1500, det har jeg allerede gjort.

Hynne nummer tre

Hedda Hynne ble nummer tre på 800 meter, men lå for langt bak da feltet rundet etter halvløpt distanse, og var derfor aldri i nærheten av å true den norske rekorden på øvelsen.

– Rotete løp. Tror jeg kunne vært med de foran, men veldig mye fram og tilbake. Jeg er fornøyd med å plassere meg godt i ett bra heat, sa Hynne i et intervju på NRK og la til:

– Jeg har mer inne.

Hynne var nær å slå Ingvill Måkestad Bovim norske rekorden i italienske Trieste tidligere i august. Da løp hun på tiden 1.59,94, tolv hundredeler bak bovims 1.59,82.

Pallen glapp for Lillefosse

Lengdekonkurransen i Stockholm ble avgjort i en avgjørende omgang mellom de tre beste etter de fem første omgangene. Formatet betyr at en utøver i teorien kan hoppe de fem lengste hoppene i konkurransen uten å vinne.

Sør-Afrikas Ruswahl Samaai vant med et svev på 8,09 i finaleomgangen. Norgesrekordholder Ingar Kiplesund tangerte sin sesongbeste med ett svev på 7,68 meter og ble nummer sjuendeplass.

I stavkonkurransen gikk Pål Haugen Lillefosse over både 5,33 og 5,53, men rev alle forsøkene på 5,73, som ville vært personlige rekord med 12 centimeter. Det ga fjerdeplass. Svenske Armand Duplantis vant etter å ha gått over 6.01.

Også i diskos ble det svensk seier. Verdensmester Daniel Ståhl vant med et kast på 69,17, mens Ola Stuenes Isenes 62,39 holdt til sjetteplass.