Stavanger Oilers

Stavanger Oilers slo VIF og viste muskler i den første NM-semifinalen

Stavanger Oilers tok en oppskriftsmessig seier da de slo Vålerenga 4-1 i det første semifinaleoppgjøret lørdag ettermiddag.

Sluttspillsoppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seire avanserer videre til finalen.

Etter en målløs første periode sendte Oslo-gutten Ludvig Hoff vertene i ledelsen. Andreas Klavestad doblet ledelsen tre minutter senere, før Hoff gjorde sitt andre mål for kvelden etter en drøy halvtime spilt.

Halvannet minutt før pause økte André Bjelland Strandborg Oilers' ledelse ytterligere og punkterte på mange måter kampen før siste periode.

Vålerenga mistet likevel ikke håpet og bare tre minutter inn i tredje periode reduserte Mika Partanen for gjestene.

Oilers og Vålerenga endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i grunnseieren. Det skilte riktignok 17 poeng opp til den soleklare seriemesteren Storhamar.

I kartfinalen gjorde Oilers kort prosess på Lillehammer da de tok fire strake seire, mens Vålerenga vant 4-1 over Stjernen, som fikk med seg en 5-1-seier på hjemmebane i det fjerde oppgjøret.

Oilers er regjerende norgesmestere etter at de slo Storhamar i finalen forrige sesong.

I det andre semifinaleoppgjøret tok Storhamar det første stikket da de vant 5-3 hjemme over Frisk Asker lørdag kveld.