Stavanger Oilers

Kristiansen tilbake med et smell: – Han er tross alt yngst i rekken

Da Oilers slo Lørenskog 7-2 var Tommy Kristiansen tilbake i kamp. Det gikk ikke upåaktet hen på isen og blant lagkompisene.

Tommy Kristiansen (34) har vært ute av spill med brukket skulderblad helt siden bortekampen mot Dynamo Pardubice i Champions Hockey League i begynnelsen av september. Mot Lørenskog fikk han sesongdebuten i EHL, og da var 34-åringen virkelig tilbake i rampelyset. Riktignok er det der han trives best.

– Det var utrolig deilig. Det var litt tungt. Jeg kjente det utover i kampen, sier Kristiansen til RA.

Med både mål, assist og en liten brytekamp mot Lørenskogs Dennis Rystad ble det «Gordie Howe-hat trick» for Kristiansen. Selv om rekkekamerat Greg Mauldin mener han ikke fikk det nødvendige poenget for slåssing, er mener Kristiansen det på mange måter beskriver stilen.

– Det er min type spillestil. Jeg liker å være der det skjer. Gjøre den jobben som gjør det vondt å være her. Samtidig var det deilig å spille med Greg (Mauldin) og Nick (Dineen) igjen, sier Kristiansen.

Jeg forventer mye energi fra Tommy (34). Han er tross alt yngst i rekken

—  Greg Mauldin

Kristiansens garanti

Rekkekameratene Greg Mauldin (41) og Nick Dineen (34) var også sterkt involverte i målprotokollen i DNB Arena. Trioen viste seg fram fra sin beste side, og til sammen sto de for fire av Oilers’ sju mål.

– Jeg kan garantere at den rekken bare blir bedre og bedre, sier Kristiansen.

Forrige sesongs center i den rekken, Thomas Berg-Paulsen, dro videre til Malmö Redhawks i den svenske toppligaen SHL. Om målet er å spille Nick Dineen til samme nivå er usikkert, men Mauldin er fornøyd med å være sammen med de to andre veteranene – uten at han vil ta noe bort fra Oliver Calik som har vikariert på høyrevingen.

– Det er annerledes. Jeg har en naturlig kjemi med Tommy, og pasningene fra Nick gjør det enkelt for oss, sier Mauldin – og kommer med en liten spøk:

– Jeg forventer mye energi fra Tommy (34). Han er tross alt yngst i rekken.

Stavanger Oilers-Lørenskog

NHL-veteranen Mauldin sto selv for kampens første scoring da han sendte Oilers i ledelsen etter kun 31 sekunder. Med litt under seks minutter igjen av kampen scoret han sitt andre, og Oilers’ sjuende mål.

– Det andre var bra, men det første var for en god start. Det er godt å komme hardt ut, og det synes jeg vi gjorde, sier han.

– Større og tyngre

Trener Anders Gjøse var spesielt fornøyd med hvordan laget hans åpnet kampen.

– Jeg synes alle gjorde det godt i det første skiftet. Vi var mer på innsiden og fikk trykk på kassen. Skapte mer, sier Gjøse.

– Hva er det som gjør at rekken med Dineen, Kristiansen og Mauldin fungerer så godt?

– De er større og tyngre enn de andre. De har mulighet til å spille annerledes. De har en fordel med størrelse og vekt, sier han.

Lørenskogs Madla-kar, Vegard Faret, assisterte Lørenskogs 2-1-redusering. Det betyr at han beholder gullhjelmen i neste serierunde. Den kommer relativt raskt.

Allerede lørdag er det ny kamp for Oilers. Da skal de til Hønefoss for å møte Ringerike Panthers i Schjongshallen. I utgangspunktet skulle serieåpningen vært der, men grunnet uværet Hans ble sesongens første EHL-kamp flyttet til DNB Arena.


---

KAMPFAKTA

EHL, ishockey.

Stavanger Oilers-Lørenskog 7–2 (2-1, 3-0, 2-1)

DNB Arena, 3606 tilskuere.

Mål: 1–0 (00.31) Greg Mauldin (Tommy Kristiansen), 2–0 (04.52) Tristin Langan (Andreas Klavestad, Anders Tangen Henriksen), 2–1 (15.46) Christian Blomqvist (Vegard Faret), 3–1 (28.04) Ludvig Hoff (Henriksen, André Bjelland Strandborg), 4–1 (31.54) Martin Gran (Strandborg, Henriksen), 5–1 (37.42) Nick Dineen (Mathias Trettenes), 5–2 (46.02) Kristoffer Fayen-Vestavik (Vestby), 6–2 (47.58) Kristiansen (Nick Dineen, Mauldin), 7–2 (54.18) Mauldin (Dineen, Patrick Ulriksen).

Utvisninger: Oilers 4 x 2 min., Lørenskog 4 x 2 min.

Skudd: 34–14.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: