Stavanger Oilers

Noe gledet Trettenes mer enn fire målpoeng

Oilers slo Vålerenga 4-3 i det som ble et utrolig spennende drama i DNB Arena. Mathias Trettenes var involvert i alle Oilers’ scoringer.

Det var likevel ikke scoringen og de tre målgivende pasningene som gledet Oilers-kapteinen mest.

– For laget er det tre poeng til fulltid som var viktigst. Vi spilte en bra taktisk kamp, sier Mathias Trettenes til RA.

Selv om Oilers tok ledelsen da Trettenes skjøt Oilers opp i 1–0 etter to minutter av kampen, og Tristin Langan doblet til 2–0 i løpet av perioden, kom Vålerenga seg inn i kampen. De kongeblå fra Jordal reduserte i midtperioden, før Andreas Klavestad økte Oilers-ledelsen til 3–1.

I begynnelsen av tredje periode scoret Vålerenga på de to første skuddene på mål, og tente for alvor liv i kampen med Kalle Ekelunds utligning til 3–3.

Det som skjedde der er noe Trettenes mener Oilers kan ta med seg i erfaringsbanken.

– Vi må lære av det andre veien også. Det er noe vi selv må bli flinkere på; bare få pucken på mål. I andre enden må vi bli flinkere å stoppe det, sier Oilers-kapteinen.

Oilers-VIF

Oilers avgjorde foran 4250 tilskuere i DNB Arena

Med 35 sekunder igjen av kampen fikk Oilers-backen Simon Bourque en sjanse til å skyte fra blålinjen. Den tok han, og pucken gikk via vantet og Vålerenga-føtter i mål. Dermed unngikk Oilers poengtap, og vant tre poeng foran en utsolgt DNB Arena.

– Det føltes godt. Jeg så bare (Tristin) Langan og (Dan) Kissel prøvde å være tilgjengelige foran, og Vålerenga-spillerne flyttet seg godt for min del. Da var det bare å skyte og håpe på det beste, sier Bourque.

Simon Bourque

At avgjørelsen kom så nære sluttsignalet var med på å sende stemningen til himmels.

– Det var helt fantastisk. Fullsatte haller er noe spillere knapt opplever i Europa. Denne vant vi ikke alene, det var med fansen, sier Trettenes.

Etter en trøblete sesongoppkjøring med skadeproblemer som holdt ham borte fra tre og en halv kamp i Champions Hockey League var det uansett godt for 29-åringen å få vist seg fram med fire målpoeng.

– Jeg prøver å tenke mer på helheten. Jeg må jobbe opp grunnivået mitt, sier Trettenes.

Oilers-VIF

Oilers-nøkkelen til å heve seg

Etter tre sesonger med suksess i utlandet er det knyttet store forventninger til bidragene hans i Oilers denne sesongen.

I takt med Trettenes’ formstigning har også Oilers hevet seg. Torsdag tapte de 2–0 borte mot Storhamar, og spørsmålene var mange etter kampen. Lørdag hevet de seg betraktelig mot Vålerenga.

Responsen til Oilers-spillerne mener Trettenes viste en styrke.

– Vi følte vi ikke fikk vist oss fram på Hamar. Det har heller en motivasjon for oss enn at vi begynte å tvile på hverandre. Hvis vi ikke hadde klart å motivere oss av slike kamper havner vi i noen dupper i løpet av sesongen. Der skal vi ikke, sier han.

Nå får Oilers noen dager kampfri før Frisk Asker venter i Varner Arena torsdag kveld. Da er det Mathias Trettenes som overtar gullhjelmen som Oilers’ beste poengplukker. Han har fem poeng, mens både Simon Bourque og Dan Kissel har fire.

PS1: Tidligere Oilers-spiller Daniel Bøen Rokseth hadde en målgivende pasning for Vålerenga.

Daniel Bøen Rokseth

PS2: Lørdag hadde Stavanger-gutten Vegard Faret assist i Lørenskogs 2-1-seier mot Storhamar.

---

KAMPFAKTA

EHL, ishockey.

Stavanger Oilers – Vålerenga 4–3 (2-0, 1-1, 1-2)

DNB Arena, 4250 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1–0 (2.03) Mathias Trettenes (Dan Kissel, Tristin Langan), 2–0 (15.51) Langan (Simon Bourque, Trettenes).

2. periode: 2–1 (28.02) Christopher Bengtsson (Tommi Taimi, Daniel Bøen Rokseth), 3–1 (36.30) Andreas Klavestad (Trettenes, Kissel).

3. periode: 3–2 (40.38) Mathis Olimb (Thomas Olsen, Mika Partanen), 3–3 (46.15) Kalle Ekelund (Martin Røymark, Bengtsson), 4–3 (59.25) Bourque (Trettenes, Kissel).

Utvisninger: Oilers 3 x 2 min., Vålerenga 4 x 2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: