Stavanger Oilers

Mauldin har bestemt seg

Snart 41 år gamle Greg Mauldin har tatt et valg om Oilers-framtiden etter litt over én måned i tenkeboksen.

Stavanger Oilers har signert Greg Mauldin på en ettårskontrakt. Det får RA bekreftet.

– Påvirkningen han har på laget av og på isen er en viktig grunn. Han er alltid en viktig faktor, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Mauldin kom til Oilers i desember 2018, og ble værende fram til koronapandemien startet i 2020. Da dro han hjem med en ødelagt hamstring. Naturstridig nok klarte amerikaneren å komme seg tilbake til isen, og ble hentet som sluttspillforsterkning til Oilers i 2022 etter fem kamper for Kalamazoo Wings i ECHL (nordamerikansk nivå tre).

Etter returen til Oilers har Mauldin vært med på å vinne to dobbeltgull med seriemesterskap og byttå.

Når han fyller 41 år 10. juni vil han bli den første aktive Oilers-spilleren i historien til å passere 41. Han innehar nå rekordene for eldste aktive spiller og eldste poengplukker.

Hvis det er en som skal klare å få det til er det Greg.

—  Pål Haukali Higson

Treningsmaskinen Mauldin

I sluttspillet hadde Mauldin problemer med en skade i magen, men det er likevel noe den tidligere NHL-veteranen er blitt kvitt.

Det var derfor ikke et vanskelig valg for Oilers’ sportsdirektør å signere amerikaneren.

– Vi får ikke gjort så mye med alderen hans. Summen er at vi vil ha ham tilbake. Skadehistorikken er det heller ikke så mye å gjøre noe med. Hvis det er en som skal klare å få det til er det Greg. Den treningen han legger ned er avgjørende, sier Higson.

Mauldin er nemlig kjent for å være ekstremt godt trent og ta vare på kroppen. Gjennom pandemien og opptreningen etter hamstringskaden begynte amerikaneren å publisere videoer på Instagram og YouTube av egne treningsøkter – til forbauselse for mange.

Trenerkarriere på vent

Fortsettelsen på isen betyr også at trenerkarrieren blir satt på pause i minimum én sesong til. Mauldin var nemlig trener for USA Hockeys utviklingsprogram da han valgte å komme tilbake til Oilers.

I Oilers har hele trenerteamet blitt skiftet ut til den kommende sesongen.

– Var det aktuelt å ansette Mauldin i trenerteamet?

– Ja, men nå ble det ikke aktuelt. Han ville først og fremst finne ut om han ønsket å spille videre, og ønsket tiden fram til månedsskiftet mai-juni. Nå ønsket han å spille, så det har aldri vært et tema, sier Higson.

Mauldin har tidligere fortalt RA at han ser for seg å holde karrieren gående så lenge kroppen tillater det, og gjerne i flere sesonger.

De ordinære kontraktslengdene i europeisk ishockey, som ofte er på ett eller to år, passer likevel godt for den snart 41-årige løperen.

– Både vi og ham er klar på at ett år er riktig nå, sier Higson.

Foreløpig er det ikke tatt en avgjørelse angående Bryce Gervais og Rob Bordson. Gervais har fått jobb i Nord-Amerika, men har ennå ikke utelukket spill den kommende sesongen.

---

Oilers-kontrakter

Utgående kontrakter:

Joona Partanen (ut, Vålerenga), Noah Bergesen Aarthun (ut, Lørenskog), Martin Lefebvre (ut, Ässät), Daniel Bøen Rokseth (ut, Vålerenga), Dennis Sveum (lagt opp), Colton Beck, Thomas Berg-Paulsen (ut, Malmö Redhawks), Rob Bordson, Vegard Faret, Bryce Gervais, Sander Hurrød (ut, Storhamar), Christian Bull (ut, Pioneers Vorarlberg) og Markus Søberg (ut).

Har kontrakt:

Henrik Holm (24/25), Jens Hoekstra (23/24), Nicolai Bryhnisveen (23/24), Patrick Ulriksen (23/24), Oliver Calik (23/24, junior), Iver Wick Karlsen (23/24, junior), Amandus Segadal Klungtveit (23/24, junior), Philip Mønnich Hagen (23/24, junior), Thomas Higson (23/24) Kristian Østby (23/24), Ludvig Hoff (24/25), Anders Tangen Henriksen (23/24), Christoffer Karlsen (23/24), Nick Dineen (24/25), Dan Kissel (23/24+1), André Bjelland Strandborg (24/25), Andreas Klavestad (25/26), Sander Husebø (23/24), Greg Mauldin (23/24) og Tommy Kristiansen (23/24).

Inn:

Martin Gran (Kristianstads IK), Patrick Elvsveen (Storhamar) og Sondre Bjerke (Storhamar).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: