Stavanger Oilers

Berg-Paulsen avgjorde norsk skjebnekamp

Stavanger-gutten scoret Norges mål i 1-0-seieren mot Slovenia.

Norge sikret seg tre poeng i ishockey-VM ved å slå Slovenia 1–0. Seieren var svært viktig med tanke på å overleve som elitenasjon neste sesong.

Stavanger-gutten Thomas Berg-Paulsen ble matchvinner. Det ble klart før VM at 23-åringen fortsetter karrieren i den svenske klubben Malmö Redhawks etter å kun ha spilt for Oilers på seniornivå.

Kun seier var godt nok for Tobias Johanssons menn, og Norge står nå med fire poeng etter tre kamper så langt i VM.

Henrik Haukeland var tilbake i målet. Det norske laget fikk kjørt seg de første par byttene, men så overtok Norge kommandoen. Laget spilte seg til den ene store sjansen etter den andre, og selvtilliten økte.

Thomas Berg-Paulsen gjorde alt rett da han banket pucken opp i krysset fra spiss vinkel etter drøye 14 minutter til 1-0-ledelse.

– Stort å score sitt første VM-mål, sa Berg-Paulsen til Viaplay.

Stavanger-karen Johannes Johannesen hadde førsteassist på scoringen. Den kommende sesongen skal Hinna-gutten spille for Redhawks naborival – Rögle.

Sjanser

Midtperioden endte uten scoringer, men Norge hadde mye puck og fortsatte å produsere gode muligheter. Nærmest scoring var Mathias Trettenes, som hadde et stolpetreff. Slovenia fikk også en puck i mål bak Haukeland, men dommerne hadde blåst for interference i trekket før.

I tredjeperioden hadde Norge er visst press og kontroll på motstanderen. I et overtallsspill gjorde Ken André Olimb og Michael Haga alt riktig utenom å score mål.

Haukeland sto godt imot mot slutten av kampen da slovenerne spilte seks mot fem etter å ha tatt ut keeper.

Slovenia startet sitt VM med 0–7 for Sveits og 2–5 for Canada. Norge innledet med 3-4-tap etter straffer mot Kasakhstan og 0–3 mot Sveits.

To debutanter

Tobias Johansson hadde satt inn backen Ole Einar Engeland Andersen, mens Philip Granath ikke var skiftet til kampen. Noah Steen kom inn i hans sted. Både Andersen og Steen fikk sin VM-debut.

Slovenia blir ledet av Matjaz Kopitar, faren til Los Angeles Kings-spiller Anze Kopitar. Den målfarlige sønnen spiller ikke VM, og han var sterkt savnet.

Slovenias Gasper Kroselj er også en gammel kjenning for noen av de norske spillerne. Han har en sesong i Sparta bak seg.

17. mai møter det norske laget Latvia.

Mer fra Dagsavisen