Stavanger Oilers

Leverte varene og fikset mandagsdrama

Solid spill og Bryce Gervais’ beste sluttspillkamp var nøkkelen da Oilers slo Storhamar 3-0 i CC Amfi. Mandag blir det kamp sju, og byttå skal deles ut.

Oilers spolerte Storhamars gullmulighet i CC Amfi, og spilte overbevisende fra begynnelse til slutt. Etter 1-4-tapet i DNB Arena hadde Oilers kniven på strupen, men den fjernet de effektivt på borteis.

Først i køen for å punktere den potensielle gullfesten på Hamar var Bryce Gervais. Canadieren sendte Oilers i ledelsen i første periode, og fulgte opp med å doble ledelsen i tredje.

– Jeg vil alltid hjelpe laget, og at vi skulle ha det første målet. Vi har ikke scoret først så ofte. Det er et godt hockeylag vi møter, sier Bryce Gervais til rettighetshaver TV 2.

Den relativt nybakte tobarnsfaren sto virkelig fram da Oilers trengte det som mest. Men det ble ikke kampens eneste scoringer.

Snart 41 år gamle Greg Mauldin brøt ut av egen sone og serverte Thomas Berg-Paulsen etter at Storhamar-trener Petter Thoresen hadde tatt ut keeper Trym Gran i et siste forsøk på å sikre kongepokalen på hjemmeis. Stavanger-gutten Berg-Paulsen sikret 0–3 på måltavlen med sitt første sluttspillmål for sesongen.

Thomas Berg-Paulsen og Greg Mauldin

Oilers’ snuoperasjon

Mye stemte ikke for Oilers i torsdagens tap, men det var snudd helt om til lørdagens seier. Todd Bjorkstrands menn viste seg fra en langt mer strukturert side, og i tillegg var det direkte angrepsspillet tilbake i andre enden av isen. Oilers’ duellspill var mye bedre, og de framsto mer på den måten de har gjort på det jevne gjennom sesongen.

– Stolt av guttene, og vi viser at vi vil være med helt hjem, sier Tommy Kristiansen til rettighetshaveren.

Han gir mye av æren videre til Henrik Holm. Oilers-keeperen fornektet seg ikke og holdt buret rent. Det skjedde tross flere gode sjanser i de to overtallene Storhamar hadde.

Til TV 2 var Oilers-keeperen naturligvis fornøyd med egen innsats.

– Ja, fornøyd med min og lagets. De skaper mange sjanser i overtall, men jeg synes vi spiller tett og solid. Slik en god bortematch skal være, slår Holm fast.

Henrik Holm

Han hadde god hjelp fra resten av laget som spilte solid. Daniel Bøen Rokseth spilte mest av samtlige utespillere, og gjorde en bunnsolid jobb i egen sone.

Det bidro sterkt til at Oilers forlenget sesongen med minimum 49 timer. Seieren på Hamar har nemlig gitt begge lag samme mulighet for gull mandag. I DNB Arena skal det avgjøres hvem som vinner byttå.

Kamp sju neste

Til vanlig er DNB Arena et fort for Oilers i sluttspillet, men i årets finaler har det derimot lugget ved to anledninger.

Keeper Holm kommer med en klar beskjed før den sjuende og avgjørende finalekampen.

– Nå er det på tide å ta tilbake den gode følelsen i DNB Arena.

Den gode følelsen skaffet Oilers seg iallfall i lørdagens finale. Det er derfra nøkkelen til seier, og dermed byttå, ligger for Oilers – ifølge Tommy Kristiansen.

– Litt mer som i dag, vi må være klare, sier han.

Storhamar-trener og tidligere medaljegrossist i Oilers, Petter Thoresen, mener det ikke er noen unnskyldninger på bordet etter tapet på egen is.

– De var mye smartere enn oss, sier han til TV 2.

Petter Thoresen

Etter kampen var det raskt over til noe av sjarmen med sluttspill. Det at forrige kamp ikke betyr noe. Uansett resultat er det kun én kamp som er vunnet.

– Det blir blanke ark igjen, men vi må spille en kampplan. Trenger ikke holde på som i dag, sier Thoresen.

Oilers har kun spilt sjuende finale én gang, og det var mot nettopp Storhamar i 2015. Det endte med seier for Oilers.

Interessen for kampen er stor. Lørdag kveld var det estimert over én times ventetid for å få kjøpt billett via Ticketmaster til det som etter alt å dømme blir en utsolgt kamp sju.

---

KAMPFAKTA

Storhamar – Stavanger Oilers 0–3 (0-1, 0-0, 0-2), sammenlagt 3–3

Mål:

1. periode: 0–1 (11.03) Bryce Gervais.

2. periode: Ingen.

3. periode: 0–2 (47.59) Gervais (Rob Bordson), 0–3 (58.06) Thomas Berg-Paulsen (Greg Mauldin, Daniel Bøen Rokseth).

Utvisninger: Storhamar 2 x 2 min., Oilers 2 x 2 min.

7. kamp spilles i Stavanger mandag.

---


Mer fra Dagsavisen