Stavanger Oilers

Dette er Stavangers ti største ishockeytalenter blant guttene

RA har igjen kåret de største talentene tilhørende Stavanger-hockeyen.

Nok en gang kårer RA de ti største talentene i eller fra Stavanger.

I år er det spillere født mellom 2003 og 2006 som er tatt med i vurderingen. Spillerne må være fra Stavanger eller spille i byen.

Kåringen er basert på egne observasjoner og kildeinformasjon.

Iver Wick Karlsen 2005

Er en toveiscenter som er ekstremt god i gjenvinningsfasen av spillet. Er en bra puckflytter, og sterk når han er i besittelse av pucken. Har litt å gå på defensivt, men er definitivt en spiller å ha øynene opp for i årene som kommer. Kan bli tatt ut til U18-VM, og har ikke gjort seg bort i anledningene han har fått med A-laget.

Iver Wick Karlsen

Oliver Calik 2004

Den hardtarbeidende centeren, som også kan spille ving, er lojal til spillesystemet og forstår ishockey godt. Har bra fysikk og står fram som en ledertype i juniorhockeyen. Har allerede fått smake på seniorhockey.

Sebastian Hagen Aarsund 2004

Stavanger-keeperen som har vært med Frölunda på benken i SHL. Har gått akademiveien i Sverige, og var med det norske U19-landslaget i februar. Går kanskje verdens beste keeperskole i Frölunda, som blant annet har fostret opp NHL-legenden Henrik Lundqvist.

Sebastian Hagen Aarsund

Thomas Higson 2004

Moderne back med størrelse er vel den beste og mest presise beskrivelsen av Higson. En trist albueskade ødela muligheten for U20-VM i desember, men 19-åringen har det som må til for å konkurrere om plass når det norske U20-landslaget skal spille mot ishockeystormaktene i VM mot slutten av året. Før skaden i november tok han stadig mer ansvar på A-laget, noe som blir vanskeligere nå med totalt ni backer i stallen.

Thomas Higson

Sander Dahl 2004

En framtidig publikumsfavoritt? Er energisk og uredd. Ikke redd for å ta de tøffeste duellene, selv om han egentlig ikke har størrelse til det. Er kreativ med pucken og produserer bra med målpoeng. Kanskje en av de mest fryktede motstanderne i hele U20-ligaen.

Philip Mønnich Hagen 2005

Spillende back som er i besittelse av gode førstepasninger, i tillegg til sterke offensive kvaliteter. Med litt mer fysikk og defensiv tilnærming vil han nå langt.

Didrik Baanerud 2006

Kan bli det mest fysiske monsteret fra Kongsvinger noensinne. Er en rolig type, men har målteft. Bruker det gode skuddet sitt smart, er sterk med pucken og har bra fart. En av landets beste 2006-spillere, og aktuell til U18-VM.

Marcus Walberg 2006

Mange gode spillere på A-laget til Oilers er fra Sarpsborg, og i junioravdelingen er Walberg byens ambassadør. Keeperen er grunnteknisk bra, og ekstremt reflekssterk.

Marius Bjørnsgaard 2005

Treningsmaskinen Marius Bjørnsgaard fullfører alt han gjør, og kan være den som vinner kamper for U18-laget. Kan bli aktuell for Norge til U18-VM.

Amandus Klungtveit 2005

Lojalitet, defensiv spilleforståelse og gode skøyteferdigheter. Med den miksen vil han bli en fantastisk toppspiller i løpet av de kommende årene. Er i ferd med å bli en moderne rollespiller med høyt ferdighetsnivå. Kommer nok også til å spille U18-VM for Norge.

Nyeste fra Dagsavisen.no: