Stavanger Oilers

Rekordoverkjøring: – Aldri vært med på noe sånn

Det manglet ikke på rekordene da Oilers knuste Lillehammer 13-0 i DNB Arena.

Seieren mot Lillehammer er den største sluttspillseieren i Oilers’ klubbhistorie.

Oilers er i ferd med å avslutte kvartfinaleserien mot Lillehammer, og tirsdag tok de et langt steg mot semifinalen med den tredje strake seieren. Dermed leder de 3-0, og må kun vinne én av potensielt fire kamper til for å gå videre. Sannsynligvis blir det kun én kamp til i serien mellom lagene, for det skal mye til for at Lillehammer vinner torsdagens kamp i Eidsiva Arena og tvinger fram kamp fem i best av sju-serien.

Rekorder

Martin Lefebvre hadde seks målpoeng i kampen, og satte dermed sluttspillrekord for antall individuelle målpoeng i én kamp for Oilers.

– Jeg har aldri vært med på noe sånn i sluttspillet. Vi må bare spille vårt spill og bli klar til semifinalene, sier Lefebvre til RA.

I tredje siste serierunde ble det også poengrekord for backen, som i Fjordkraft-ligaen ble Oilers’ beste poengplukker. Canadieren hadde sju målpoeng i 12-2-seieren mot Lillehammer og tangerte dermed Eric Nystroms ikoniske klubbrekord.

Kamp to i Eidsiva Arena søndag var ikke nøyaktig som Oilers ønsket spillemessig. Revansjelysten var høy blant spillerne, ifølge Lefebvre.

– Vi ønsket å komme ut sterkt, og det var det vi gjorde.

Hat trick-helten Tommy Kristiansen og kaptein Dennis Sveum tok plass som nummer fem og seks i klubbhistorien med over 50 målpoeng i sluttspillet i løpet av tirsdagens kamp.

Kristiansen var fornøyd med å få med seg godfølelsen videre selv om målene ikke var av relativt stor betydning for resultatet.

– Det er alltid godt å score mål, sier Kristiansen.

Det var også rekordmange skudd i kampen, hvor Oilers endte med totalt 71 skudd på mål. Det er ny klubbrekord i sluttspill.

---

KAMPFAKTA

NM-sluttspillet, ishockey.

Stavanger Oilers – Lillehammer 13–0 (5-0, 5-0, 3-0)

DNB Arena, 3388 tilskuere.

Mål: 1–0 (7.14) Tommy Kristiansen (André Bjelland Strandborg, Martin Lefebvre), 2–0 (9.25) Kristiansen (Thomas Berg-Paulsen, Lefebvre), 3–0 (15.01) Lefebvre (Bryce Gervais, Nick Dineen), 4–0 (16.22) Greg Mauldin (Dennis Sveum, Andreas Klavestad), 5–0 (19.57) Christoffer Karlsen (Lefebvre), 6–0 (21.59) Anders Tangen Henriksen (Rob Bordson), 7–0 (24.00) Colton Beck (Klavestad, Gervais), 8–0 (34.14) Dan Kissel (Bordson, Sander Hurrød), 9–0 (38.49) Ludvig Hoff (Strandborg, Lefebvre), 10–0 (39.59) Klavestad (Sveum, Beck), 11–0 (42.02) Kissel (Henriksen, Lefebvre), 12–0 (44.06) Kristiansen (Patrick Ulriksen, Mauldin), 13–0 (50.30) Gervais (Markus Søberg, Beck)

Skudd: 71–16.

---

Sjeldent bytte

Overkjøringen ble komplett ettersom Lillehammer først byttet ut Daniel Ingvaldsen med Preben Schønningsen. Senere ble Ingvaldsen sendt inn igjen etter enda flere mål imot. Det er normalt å bytte keeper dersom det kommer for mange mål mot, men at en keeper kommer tilbake tilhører sjeldenhetene.

TV 2-ekspert og tidligere Oilers-keeper Ruben Smith kan ikke huske å ha sett tilsvarende selv.

– Jeg har aldri sett det i norsk hockey, men har hørt om at det skal ha skjedd, sier Smith.

Landslagsspiller Christian Bull var vraket til kampen, og tok plass på tribunen sammen med Sander Husebø og Thomas Higson. Det gjorde at Patrick Ulriksen omsider var tilbake etter sykdom, og fikk satt sitt preg på kampen med heroisk defensiv innsats i tillegg til noen offensive bidrag.

Henrik Holm fikk også sin første sluttspillkamp for sesongen, og brukte anledningen til å holde nullen. Det har han satt norsk rekord for i seriesammenheng, men klarte å starte sluttspillet på samme måte som han avsluttet Fjordkraft-ligaen med mot Grüner.

Torsdag klokken 19.00 møtes lagene igjen, og da er det etter alt å dømme siste kamp i kvartfinaleserien mellom lagene.

– Vi vet det er en semifinale som kommer snart, og da må vi ha med en godfølelse, sier Kristiansen – som mener de ikke kan ta med seg dårlige vaner videre i sluttspillet.


Mer fra Dagsavisen