Stavanger Oilers

Slik skal Oilers løfte seg

Søndag tok Oilers nok et steg mot semifinale i NM-sluttspillet, men i tirsdagens kamp vil Oilers-treneren se en annen utgave av eget lag.

Det var ikke overbevisende selv om Lillehammer ble beseiret 4–1 i Eidsiva Arena, og dermed gikk opp i 2-0-ledelse i kvartfinaleserien. Til RA fortalte Oilers-assistent Juha Kaunismäki etter kampen at han synes de startet feigt, og målscorer Christoffer Karlsen var enig i at det ikke så fint ut.

Likevel er det kun seiere som betyr noe i sluttspillet, og det er første laget til fire for å komme seg videre til semifinalen. Det er Oilers-trener Todd Bjorkstrand tydelig på.

– Hva er det som må forbedres etter søndagens kamp?

– Jeg er der at det handler kun om å vinne, men vi kan bedre enn det vi gjorde på søndag. Vi må spille mer direkte, og få pucken oppover på isen, sier Bjorkstrand til RA.

Han trekker fram spesielt én spillers innsats, nemlig Dan Kissel. Etter en lang tørkeperiode rundt juletider har sniperen fra Chicago omsider begynt å finne den offensive formen spillemessig. Det viste han også i bortekampen mot Lillehammer.

– I tredje periode klarte han å bytte mens vi hadde pucken i offensiv sone, og det sier mye. Da er spillet slik vi ønsker det, sier treneren.

Jeg vil legge ned det som må til for å kreve mer istid.

—  Christian Bull

---

FAKTA

Kvartfinalene

Stavanger Oilers – Lillehammer (2-0 i kamper)

Storhamar – Manglerud Star (2–0)

Vålerenga – Frisk Asker (2–0)

Sparta – Stjernen (2–0)

Sluttspilldatoer

Kvartfinaler: 3, 5, 7, 9, 11 (hvis nødvendig), 13 (hvis nødvendig) og 15. mars (hvis nødvendig).

Semifinaler: 18.–31. mars (Én serie per dag, øverst rangerte lag spiller først)

Finaler: 3, 5, 8, 11, 13 (hvis nødvendig), 15 (hvis nødvendig) og 17. april (hvis nødvendig).

---

Holm tilbake

Patrick Ulriksen, Rob Bordson, Henrik Holm og Christian Bull var de eneste som trente på isen mandag. Spillerne kom tilbake til DNB Arena for å gjøre rehabilitering etter den andre kvartfinalen, og keeper Holm fikk seg en treningsøkt for å bli klar til å spille tirsdagens kamp.

Han måtte nemlig stå over første kvartfinale på grunn av sykdom, og var kun på benken i kamp to.

Når pucken droppes i DNB Arena tirsdag kveld er han derimot tilbake i målet.

– Jeg spiller, sier Holm.

Bordson og Ulriksen var hjemme da laget spilte bortekamp på grunn av henholdsvis nært forestående fødsel i familien og sykdom. De kan begge spille tirsdagens kamp, mens Bull var med til Lillehammer og tok en økt sammen med trener Bjorkstrand etter ankomst DNB Arena.

Henrik Holm

Ekstra for Bull

I Eidsiva Arena fikk backen kun tre minutter og tre sekunder på isen. Landslagsbacken ble hentet som forsterkning på overgangsvinduets siste dag, men har ikke slått helt gjennom i Oilers enn så lenge.

Han var likevel ikke kritisk til ekstratreningen.

– Det er sånn det er når man ikke spiller mye, sier Bull.

– Hva tenker du om det?

– Jeg vil legge ned det som må til for å kreve mer istid.

Christian Bull

Oilers-trener Bjorkstrand forteller at situasjonen til Bull er vel så preget av tidspunktet han ankom klubben som andre årsaker. Amerikaneren synes det var godt å få litt tid til å lære backen mer om spillesystemet.

– Jeg ønsker å lære ham litt. Det er en tøff situasjon for ham. Han kom sent inn, og blir kastet rett i det, sier Bjorkstrand.

Dersom Ulriksen er klar for spill betyr det at åtte seniorbacker er disponible, i tillegg til Thomas Higson som har juniorkontrakt. Løsningen de siste ukene har vært utradisjonell. Oilers har spilt på åtte backer.

Det er kun tillatt å ha med 20 utespillere til kamp, og dermed har ikke trenerne hatt mulighet å ha med en ekstra løper i kampene med åtte backer. Bjorkstrand er usikker på hva de velger å gjøre i tirsdagens kamp.

– Det er fortsatt litt avklaringer som må gjøres, men jeg tror ikke vi går for åtte, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: