Stavanger Oilers

Oilers har valgt motstander: – De har dårligst form etter jul

Det er klart for sluttspill, og seriemester Stavanger Oilers har bestemt seg for hvem de ønsker å møte i første runde.

Etter den bisarre serieavslutningen mot Grüner har Oilers valgt å møte Lillehammer (sjuendeplass) i kvartfinaleserien. Dermed er nummer sju på tabellen valgt framfor nummer åtte (Manglerud Star) da seriemesterne fikk velge motstander.

Tradisjonelt har valget til Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson vært det svakest rangerte laget, men omstendighetene tatt i betraktning ble det et annerledes valg i år.

– Godt mulig det er utradisjonelt, men det er ikke utradisjonelt å ta de som har vært dårligst. Det har Lillehammer vært siden jul, og vi ser på det som den greieste veien for å gå videre. Sånn er det. Vi kunne landet på Manglerud Star også, sier Pål Haukali Higson til RA.

---

FAKTA

Oilers-Lillehammer

Storhamar-Manglerud Star

Vålerenga-Frisk Asker

Sparta-Stjernen

---

Det har nemlig vært krisetilstander i både Lillehammer og Manglerud Star gjennom sesongen. Da Oilers var i den ærverdige OL-hallen Håkons Hall for å spille Hockey Classic mot Lillehammer var det Manglerud Star som sto i økonomisk krise og måtte fristille flere av de utenlandske spillerne for å spare midler. De hadde håpet på en større økonomisk gevinst på den sportslige satsingen, men pengene fra sponsorer og potensielle tilskuere ble kun en drøm.

Pål Haukali Higson

Lillehammer-krisen

Én måned senere smalt det for Lillehammer. Da viste det seg at klubben var nærmere konkurs enn positiv egenkapital, og ble nødt å fristille de seks spillerne med høyest lønn. Blant dem var toppscorer Nick Dineen, som ble hentet til Oilers.

Etter det har Lillehammer stilt med mange unge spillere i Fjordkraft-ligaen, og senest forrige torsdag var de motstander i DNB Arena. Det endte med 12-2-seier til Oilers, som utover Martin Lefebvres sju målpoeng ikke hadde noen voldsomme prestasjoner tross timålsdifferansen.

– Jeg tror det er viktig å skille Lillehammer før og etter. Vi måtte ta et valg, og gjør det vi alltid har gjort. Det er spesielt å ta nummer sju, men de har dårligst form etter jul, sier Higson.

Avgjørelsen om å gå for Lillehammer er ifølge Higson tatt av ham selv og trenerteamet.

Første kamp fredag

Den første kvartfinalen spilles fredag klokken 19.00 i DNB Arena. Deretter er det kamp annenhver dag fram til ett av lagene har vunnet fire kamper. Alle kvartfinalene spilles samtidig, mens det i semifinalene blir kamp hver dag med de to seriene gående på ulike dager.

Petter Thoresens Storhamar møter Manglerud Star, mens Vålerenga valgte Frisk Asker. Det blir enda mer kortreist i Østfold. Der skal Sparta ha hjemmefordel mot naborivalen Stjernen i Østfold-derbyet.

Forrige sesong gikk Oilers ubeseiret gjennom kvartfinalene og vant fire strake kamper mot Ringerike Panthers. Det var Hønefoss-lagets første sluttspillopptreden i historien.

Nyeste fra Dagsavisen.no: