Stavanger Oilers

Sikret Oilers-gull: – Føles veldig fortjent

Oilers slo Manglerud Star 6-2 og ble seriemester i Fjordkraft-ligaen. Helt sentral var Anders Tangen Henriksen fra Kvernevik.

Sjeldent har lørdagskamper mot Manglerud Star utløst stor fest i DNB Arena, men lørdag ble Fjordkraft-ligaen avgjort med kun én runde igjen etter Vålerenga slo Storhamar 3–2 på Jordal Amfi og ga Oilers muligheten til å avgjøre på hjemmeis.

– Det føles veldig fortjent, sier Anders Tangen Henriksen til RA.

For en gutt fra Stavanger, nærmere bestemt Kvernevik, er det ekstra spesielt å vinne seriegull med Oilers og feire det med 3881 tilskuere i DNB Arena.

– Helt nydelig. Solen har skint hele dagen, sier han.

Hovedtrener Todd Bjorkstrand sikret med det sitt tredje og siste seriegull med Oilers, noe amerikaneren naturligvis var glad for.

– Det har vært en lang sesong, og vi har én kamp igjen før sluttspillet går i gang, men det er fortjent. Guttene har kjempet. Vi har hatt noen opp- og nedturer, men alltid kommet tilbake. Jeg er stolt av laget, sier Bjorkstrand.

Anders Tangen Henriksen

Avhengige av Vålerenga

Tangen Henriksen og lagkameratene var avhengige av at det gikk Vålerengas vei, og den kampen begynte to timer før første dropp i DNB Arena. Dermed var mange telefoner og nettbrett i bruk i starten av første periode i Oilers-kampen.

– Når visste dere utfallet i Oslo?

– Vi fikk beskjed av trenerne om å ikke fokusere for mye på det, men det er vanskelig. Man hører jo på publikum. Jeg visste det ikke før det sto på kuben, men hadde en liten mistanke, sier Tangen Henriksen.

Tore Christiansen
Todd Bjorkstrand

Han tok selv hovedrollen i DNB Arena der han sørget for både det første og femte målet til Oilers. Selv om det

– Jeg synes jeg jobbet godt, og hadde et par småfeil. Ellers er jeg fornøyd med kampen som helhet. Ekstremt fornøyd med hvordan laget presterer, sier Kvernevik-gutten.

Det tok 44 serierunder før gullet ble sikret, noe som vitner om en rekordjevn liga. Sparta, Storhamar og Vålerenga har vært seriøse utfordrere om ligagullet, hvor sarpingene ledet tabellen fram til jul. I Oslo og Hamar er lagene blitt kraftig forsterket gjennom sesongen, og Oilers har fulgt etter. Det har gitt en utrolig jevn sesong i Fjordkraft-ligaen.

Hjemmefordel

Med sluttspillet rett rundt hjørnet betyr ikke bare førsteplassen gullfest i Stavanger, men også hjemmebanefordel i sluttspillet. Oilers får selv velge motstander, og spiller kamp én og tre (eventuelt også fem og sju) på hjemmeis.

– Jeg tror den er ekstremt viktig, gjerne mer i år enn i fjor. Uansett veldig viktig. Vi har sett i serien at det er ekstremt jevnt, sier Tangen Henriksen.

– I år blir det et tøft sluttspill, det er bare å se på tabellen. Det er ikke noen lag som bare har stukket fra. Vi må vinne kampene, og det inkluderer de det forventes vi skal vinne, sier trener Bjorkstrand.

Tommy Kristiansen Oilers slåssing

– Hvor viktig blir hjemmebanefordelen?

– Det er viktig. Måten det er satt opp på i Norge gjør det viktig. Nå har vi fordelen, som er bra. Det skal nytes, så må vi gjøre oss klare til kamp på tirsdag, sier Bjorkstrand.

Han sikter da til tirsdagens kamp mot Grüner i Oslo, som er den siste i seriespillet. Deretter går sluttspillet i gang.

Oilers spiller første kvartfinale fredag 3. mars, og får dermed to dager uten kamp etter serien er avsluttet. Deretter begynner hardkjøret med kamp stort sett annenhver dag til en norgesmester er kåret, og byttå deles ut.

Valget av kvartfinalemotstander skjer etter tirsdagens serierunde. Der får Oilers velge mellom Manglerud Star og Lillehammer. Sistnevnte ble slått 12–2 i DNB Arena torsdag.

---

KAMPFAKTA

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stavanger Oilers - Manglerud Star 6-2 (2-0, 2-1, 2-1)

DNB Arena, 3881 tilskuere.

Mål: 1-0 (2.52) Anders Tangen Henriksen (Rob Bordson, Christian Bull), 2-0 (3.56) Bryce Gervais (Tommy Kristiansen, Martin Lefebvre), 3-0 (23.58) André Bjelland Strandborg (Kristiansen, Lefebvre), 3-1 (30.32) Lucas Loob Trygg (Henriksen, Thoresen), 4-1 (39.22) Dan Kissel (Lefebvre, Christoffer Karlsen), 5-1 (42.54) Tangen Henriksen (Bordson, Gervais), 6-1 (51.40) Gervais (Tangen Henriksen), 6-2 (59.57) Nicolai Olsvik.

Skudd: 44-14

Utvisninger: Oilers 6 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min. MS 4 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: