Stavanger Oilers

Ble historisk og sikret nok seriegullet

Dan Kissel fornekter seg ikke. I et skikkelig drama i Stjernehallen tangerte og passerte han Christian Dahl-Andersen som Oilers poengkonge gjennom alle tider i serien. 36-åringen sikret fort seriegullet for klubben også med to kjappe mål på tampen.

Juha Kaunismäki fungerte som hovedtrener ettersom Todd Bjorkstrand hadde fått fri for å reise til USA. Han er ikke i tvil om viktigheten av seieren og scoringene til Kissel.

– Dan «The Man» var på plass i dag da vi behøvde han mest. Kult for laget og for ham med rekord også. Det var også klassescoringer som ble levert. Tidspunktet kunne ikke vært bedre. Han avgjorde fort ligaen med dette, sier Kaunsimäki.

– Kan dere rote dette bort mot Lillehammer, MS eller Grüner?

– Vi faller neppe nå. Så ærlige må vi være. Samtidig må vi rette blikket mot neste trening og neste kamp. Men det har vi alltid vært gode på. Det blir selvsagt press, men denne gjengen vet å takle det.

Vaklet i starten

Det var Stjernen som skapte de farligste sjansene innledningsvis mot Oilers lørdag i den første perioden. Titteljagende Oilers så på ingen måte veldig villige ut til å ta store sjanser.

Den første store sjansen til bortelaget kom etter drøye 14 minutter etter en retur.

Fire minutter før den første pausen måtte Martin Lefebvre av isen etter at han ble truffet i ansiktet av en puck i forbindelse med en farlig Stjernen overgang. Oilers-backen kom heldigvis tilbake i kampen igjen.

Hjemmelaget var også nære mål like før pause og dominerte den første perioden totalt sett.

I starten av den andre perioden så Oilers friskere ut og skapte flere greie sjanser i starten. Etter snaue 27 minutter misset Tommy Kristiansen alene med keeper – en situasjon han havnet i rett fra fryseboksen.

Det var bare en forsmak. Like etterpå satt 1-0-scoringen. Anders Tangen Henriksen kom løs og skjøt nydelig i mål helt nede ved stolpen.

Bare ti sekunder senere satt 2–0 til bortelaget. André Bjelland Strandborg ble satt nydelig opp av Christoffer Karlsen og gjorde ingen feil.

På dette tidspunktet ledet også Oilers perioden 9–0 i skudd – etter 6–6 i den første. Til slutt vant de perioden med 17–3 i skudd – etter å ha dominert totalt.

– Dette var kjempeviktig, Det er ingen tvil om det. Vi startet sakte. Stjernen var gode i første periode. Dette var en lang reise for oss, men det var som om dieselmotoren kom i gang i andre periode. Da tok vi fullstendig over, sier Juha Kaunismäki.

Drama og Kissel-rekord

I den tredje perioden snudde bildet så fullstendig. Stjernen brukte bare sekunder på å redusere til 2–1 og fikk ganske raskt 2–2. Samtidig misbrukte Ludvig Hoff et par gode muligheter for Oilers.

Etter målene levde kampen virkelig.

Da det var sju minutter igjen av tredje periode dro dramaet seg til ytterligere. Dan Kissel ordnet en utvisning for Oilers, men Stjernen kontret og kom alene med Henrik Holm. Martin Lefebvre måtte lage straffe, men Henrik Holm reddet fra Austin Cangelosi.

Med 3.30 igjen å spille av oppgjøret kom Markus Søberg løs og skjøt fra kloss hold. Keeper reddet, men Dan Kissel plukket opp returen og dundret den i mål. Med det tangerte han klubbrekorden til Christian Dahl-Andersen på 464 poeng i serien.

Dramaet var likevel ikke over. Med minuttet igjen fikk Oilers en avventende utvisning mot seg og Ole Einar Egeland Andersen fikk utligne fra kloss hold – og sende kampen inn i overtid.

Da var det nok en gang Kissel som reddet Oilers. Etter 61.44 trampet han inn i sonen og sendte et håndleddsskudd opp i krysset. Med den scoringen gikk Kissel til 465 poeng og står nå alene på toppen av statistikkene.

– Jeg prøver å distansere meg, men gutta er på meg om den rekorden i garderoben hele tiden, fortalte Kissel til RA nylig.

Nå er det i boks.

– I tredje periode kom det noen personlige feil og vi mistet flyten. Slik skjer. Det var en herlig følelse da vi satte inn 3–2. Så varte det ikke hele kampen ut, men jeg hadde på følelsen av at dette skulle bli vår dag. Det ble det. Du kunne se på guttene at de var klare for å vinne, sier Kaunismäki.

De to poengene lørdag betyr også at Oilers har en luke på ett poeng på toppen av tabellen. Med økonomisk kriserammede Lillehammer og MS igjen – samt jumbo Grüner – bør de regjerende mesterne nå forsvare tittelen.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Stjernen-Oilers 3–4 e.f (0-0, 0-2, 3-1, 0-1)

Stjernehallen, tilskuere

Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 0–1 (27.40) Anders Tangen Henriksen (Dineen, Klavestad), 0–2 (27.50) André Bjelland Strandborg (Karlsen, Hoff).

3. periode: 1–2 (40.36) Håkon Stormli. 2–2 (43.29) Stian Nystuen (Buskoven, Stormli), 2–3 (56.26) Dan Kissel (Søberg, Dineen), 3–3 (59.01) Ole Einar Egeland Andersen (Cangelosi, Dostie).

Forlengning: 3–4 (61.44) Dan Kissel.

Skudd: 16–38

Utvisninger: Stjernen 3x2 min. Oilers 2x2 min.

Dommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg og Christian Bo Persson

---Nyeste fra Dagsavisen.no: