Stavanger Oilers

Oilers vurderer utradisjonelt grep

Konkurransen mellom spillerne i Oilers er blitt hardere de siste månedene. Derfor vurderer trener Todd Bjorkstrand å gjøre et spesielt trekk.

Stavanger — Med fem kamper igjen av Fjordkraft-ligaen 2022–23 har Oilers forsterket seg på backsiden med Christian Bull. Det gjør at trenerne må velge mellom ham, Martin Lefebvre, Patrick Ulriksen, Daniel Rokseth, Andreas Klavestad, Dennis Sveum, Kristian Østby, Sander Hurrød, Noah Bergesen Aarthun og Thomas Higson.

Totalt er det dermed ti backer, inkludert Higson som er på juniorkontrakt, å velge blant for Oilers før kampene. Gjennom Todd Bjorkstrands tid som Oilers-trener har det blitt en vane å spille på fire rekker, og seks til sju backer.

Nå vurderer han å endre på hvor mange backer som skal spille hver kamp.

– Vi har snakket om å spille med åtte backer, altså fire backpar. Det er noe vi har diskutert i trenerteamet, sier Bjorkstrand til RA.

Det er årets viktigste kamp. Nå må vi se at folk stepper opp etter to kamper uten å spille Oilers-hockey.

—  Todd Bjorkstrand
Todd Bjorkstrand

Beck inn som center – igjen

Tidligere har det finske landslaget gjort tilsvarende, men grepet er høyst uvanlig i ishockey. Normalt pleier backer å spille flere minutter enn løpere, men nå kan det bli endringer.

Dersom Oilers stiller til kamp med åtte backer er det uansett ikke den eneste endringen som gjøres til torsdagens kamp mot Frisk Asker. Det tar også bort muligheten for å ha med ekstraløper.

Thomas Berg-Paulsen er utestengt i to kamper, og soner den første mot Frisk. Det gjør at Bjorkstrand må finne en ny center til bulldoserrekken Berg-Paulsen normalt sett er center imellom Greg Mauldin og Tommy Kristiansen.

På treningene denne uken har Colton Beck blitt flyttet til center for å ta plassen i Berg-Paulsens fravær. Bjorkstrand bekrefter at det er planen å gjøre mot Frisk.

Bjorkstrand: – Ingen unnskyldninger

Den kampen blir avgjørende å vinne for et gulljaktende Oilers som, etter Sparta vant hengekampen mot Grüner, leder Fjordkraft-ligaen med kun ett poeng.

Forrige oppgjør mellom Oilers og Frisk endte med 9-2-seier til Bjorkstrands menn i Varner Arena. Det er spilt åtte kamper etter det, og de to siste endte med tap mot Storhamar (5–1) og Vålerenga (6–1) før landslagspausen.

Bjorkstrand vil se et revansjlystent lag på isen i DNB Arena når Frisk kommer på besøk.

– Det er årets viktigste kamp. Nå må vi se at folk stepper opp etter to kamper uten å spille Oilers-hockey. Nå må vi spille hardt, og kampen skal være på våre premisser, sier treneren – og slår fast:

– Det er ingen unnskyldninger. Alle vet om situasjonen.

Skadesituasjonen i Oilers har ikke sett bedre ut denne sesongen. Den eneste som er usikker til kampen er Bryce Gervais. Canadieren fikk seg en smell på tirsdagens trening, men kan likevel være aktuell til kampen mot Frisk Asker.

Avslutningen på sesongen inneholder også kamper mot Stjernen (førstkommende lørdag), Lillehammer, Manglerud Star og Grüner før sluttspillet går i gang.

Nyeste fra Dagsavisen.no: