Stavanger Oilers

Satte klubbrekord i storseier

Henrik Holm satte ny klubbrekord for antall kamper uten baklengsmål på en sesong da Oilers smadret MS med 8-0 lørdag.

Etter at Oilers offentliggjorde at de kommer til å skille lag med trener Todd Bjorkstrand etter denne sesongen på fredag var det selvsagt noen spørsmål som måtte besvare i «Garasjen» lørdag. Hvordan ville spillerne respondere?

Selv om motstanderen er kraftig svekket, på grunn av økonomiske problemer, kom svaret på direkten. Etter to minutter ledet Oilers 1–0 og til første pause sto det 4–0. Skuddstatistikken viste 15–1.

Den største spenningen i første periode var egentlig om Steffen Thoresen og Tommy Kristiansen ville klare å unngå å havne tidlig i dusjen. De to var konstant i tottene på hverandre, men det roet seg.

Det gjorde også Oilers i den andre perioden. Da var laget ikke like skarpe som i første periode, men fikk likevel en scoring ved Christoffer Karlsen. I den siste perioden hadde MS gitt opp. Det var plankekjøring og tre nye mål.

Satte rekord

Samtidig som Oilers-angriperne fikk pyntet kraftig på statistikkene sine over mål og pasninger, hvor Dan Kissel spiste seg enda nærmere klubbrekorden til Christian Dahl-Andersen, ble Henrik Holm historisk.

Keeperkjempen passerte sin gamle lagkamerat Ruben Smith ved å holde nullen for åttende gang denne sesongen i 8-0-seieren.

– Det er gøy! Dette er absolutt en av de kule rekordene å ha. Den deler jeg med laget også. Spillesystemet fungerer og folk er lojale til det. Da blir det lite mål mot og mange for som resultat, sier Holm til RA.

– Hvordan er det mentalt sett å møte et lag som MS?

– Hvis vi hadde måtte vinne 12–0 hadde vi nok klart det også. Vi gjorde det på en proff måte synes jeg.

Fornøyd trener

Assistenttrener Juha Kaunismäki var meget godt fornøyd med det han fikk se lørdag. Også med hvordan spillerne responderte på nyheten om trenerskifte etter sesongen.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Vi har mange eldre spillere som er profesjonelle og masse lederskap i laget uansett, sier han til RA – og fortsetter:

– Når det er sagt er det ikke enkelt mentalt å møte MS borte. Vi var gode i første periode. Disse kampene er viktige med tanke på seriemesterskapet. Du kan ikke fomle og miste det, sier Kaunismäki.

Han var godt fornøyd med både overtall og undertall. Så gledet han seg også over Holm.

– Kult for Henrik! Det var ikke en lett kamp å stå, men vi hørte i garderoben at han hadde satt rekord.

Det han ikke er like glad for er situasjonen til MS og hvor svake de har blitt etter de økonomiske problemene.

– Så generelt sett er det trist å se. Det samme med situasjonen i Lillehammer. Klubbene må ha kontroll på en helt annen måte enn dette. Det er ikke bra for norsk hockey. Det er dumt at de seks beste er så jevne og gode, mens det spranget ned er for stort, mener han.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

MS-Stavanger Oilers 0–8 (0-4, 0-1, 0-3)

Manglerud ishall, 225 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (02.03) Nick Dineen (Kissel, Gervais), 0–2 (07.05) Colton Beck (Berg-Paulsen), 0–3 (14.57) Christoffer Karlsen, 0–4 (17.32) Sander Hurrød (Kissel, Gervais).

2. periode: 0–5 (33.50) Christoffer Karlsen (Kissel, Kristiansen).

3. periode: 0–6 (48.28) Nick Dineen (Kissel), 0–7 (49.05) André Bjelland Strandborg, 0–8 (54.14) Rob Bordson (Tangen Henriksen, Beck).

Utvisninger: MS 6x2 min og Oilers 6x2 min.

Skudd: 15–41

Dommere: Robert Hallin og Erik Fredriksen

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: