Stavanger Oilers

Slik vurderes Oilers-spillerne så langt

Kun én spiller får sekser av RA-sporten i vurderingen etter halvspilt serie.

Stavanger — Sesongen er rett over halvspilt for Oilers, som nå har unnagjort 23 av 45 kamper i Fjordkraft-ligaen. I den anledning har RA tradisjonen tro vurdert spillerstallen.

For å bli vurdert må en utespiller ha deltatt i ti kamper i Fjordkraft-ligaen. Karakteren går på en skala fra én til seks, hvor én er lavest og seks høyest. Spillerne er vurdert ut fra hvilken rolle de har i laget denne sesongen, og prestasjonene ut fra det.

Målvakter

Henrik Holm 5 – Har i takt med laget vært ujevn, men viser seg ofte fram som den toppkeeperen han er når Oilers trenger det. Holdt buret stengt i 208 minutter sammenhengende, noe som er ny Oilers-rekord. Redningsprosenten på 92,3 forteller også at han er helt i toppen.

Backer

Thomas Higson 5 – Debutsesongen går bra så langt, og utviklingen fra første kamp til nå har vært solid. Løser situasjoner på isen bra med enkle løsninger, og framstår ikke som en junior i spillestilen. Sterk i duellspillet, og evner å bruke størrelsen. Skadet i landslagsoppholdet, og har ikke spilt kamper etter det.

Thomas Higson

Dennis Sveum 4 – Ulykkesfuglen har fått en ny høst med skader, men ingenting som har holdt ham borte i lengre tid. Har fungert bra defensivt, og blant annet logget mange minutter med toppbacken Martin Lefebvre.

Noah Bergersen Aarthun 3 – Den første seniorsesongen, og nå skrus forventningene opp. Må prøve å tilrive seg en fast plass på laget, noe som i seg selv er vanskelig med gullambisjoner. Åpnet sesongen med veldig høye skuldre, men har i det siste levert noen kamper på det nivået han gjorde i fjor.

Daniel Bøen Rokseth 3 – Så langt denne sesongen har kamper hvor han har gjort avgjørende feil kommet oftere enn der han har avgjort kampen for Oilers. Stabilitet blir et nøkkelord for resten av sesongen, og da flyter det kanskje offensivt igjen.

Patrick Ulriksen 5 – En av ligaens aller beste defensive backer. Den tidligere løperen (fram til junior) har også vist at han kan mestre den offensive delen av spillet, og står med to mål på 22 kamper. Forrige sesong ble det null på 45.

Andreas Klavestad 5 – Et offensivt maskineri. Kombinasjonen av skøyteferdigheter og det han skaper med pucken gjør ham til en moderne toppback. Spilte seg til en VM-plass forrige sesong, og har denne sesongen vist at han kan være stødig på det nivået.

Martin Lefebvre 5 – Du vet hva du får. 19 poeng på 23 kamper, og en langt mer skuddvillig Martin Lefebvre er tilbake i Fjordkraft-ligaen etter en sommer med planer om spill i slovakiske Bratislava. Har vært nødt å ta større ansvar i form av mer istid med skadesituasjonen. Har Fjordkraft-ligaens peneste skøyteteknikk.

Martin Lefebvre og Patrick Ulriksen

Løpere

Dan Kissel 5 – Gullhjelm med 28 målpoeng på 23 kamper. Sniperen fra Chicago kan langt mer enn å score mål, og det har han vist igjen denne sesongen. Samtidig er han en leder, og må ta sin del av ansvaret for at Oilers’ overtall ikke har vært der det skal være gjennom store deler av sesongstarten. Uansett er Kissel helt der oppe, og nå jakter han Christian Dahl-Andersens poengrekord.

Colton Beck 4 – Null X-faktor, men likevel høyt nivå. Klarer han å holde det stabilt vil han være en viktig brikke for Oilers i det som kan bli en lang vår.

Bryce Gervais 4 – Må våge mer! Defensivt er canadieren rå, og det er ikke mange backer som kan stoppe ham i fart framover. Han må bare gjøre det. Igjen og igjen. Har 17 poeng på 18 kamper, og har vært uheldig med småskader i starten av oppholdet i DNB Arena.

Ludvig Hoff 6 – Fra Oilers’ andrerekke nærmer han seg ett poeng i snitt per kamp, og er en av spillerne som virkelig tar ansvar i begge ender av isen. Selvskreven på landslaget, og dessverre for Oilers kan det være en større liga som venter etter sesongen.

Ludvig Hoff

Christoffer Karlsen 4 – Har funnet seg selv igjen etter en utrolig svak poengfast i sesongåpningen. Sammen med André Bjelland Strandborg og Ludvig Hoff utgjør han en farlig offensiv rekke med ungdommelig kreativitet. Sniperen ser ut til å ha kalibrert siktet, og er oppe i seks mål nå etter en treg start.

Thomas Berg-Paulsen 5 – Wow-faktor! Han er kanskje ikke den som setter opp de fineste spillene, for det ligger utenfor rollen i laget, men har aldri et svakt skift. Bruker den enorme fysikken til å skaffe seg fordeler, og har endelig begynt å bruke skuddet sitt oftere. Det er ikke rart at Tobias Johansson bruker ham på landslaget, for Berg-Paulsen er internasjonalt krutt.

Thomas Berg-Paulsen

André Bjelland Strandborg 5 – Er konstant hjernen bak det som skjer på isen, og sammen med Karlsen/Hoff får han fram mer av det. Smart spiller som er blitt senior, og gjør seg klar for sin andre landslagssamling. For å ta sekseren må produksjonen økes fra åtte poeng på 19 kamper.

Paul Bittner 2 – Var en av Oilers’ sterkeste duellspillere, men det hjelper lite når omgivelsene forventer produksjon som i en topprekke. Åtte poeng på 21 kamper endte Oilers-eventyret med for Bittner, som nå er tilbake i tyske Düsseldorfer EG for resten av sesongen.

Greg Mauldin 4 – Maskineriet fra Boston er en av Oilers’ mest solide spillere, men tilhører likevel en smal gruppe med spillere som er på minus i den viktige pluss/minus-statistikken. Viste i CHL at han har et langt høyere nivå inne, og forhåpentligvis kommer det tydeligere fram nå som han er tilbake i dynamittrekken med Tommy Kristiansen og Thomas Berg-Paulsen.

Anders Tangen Henriksen 4 – Får mye ut av lite istid. Har et høyere nivå inne enn det han har fått fram til nå denne sesongen.

Markus Søberg 4 – Kom seg raskt tilbake fra Slovakia, og har ennå ikke helt funnet plassen sin. Har vært innom alt fra første- til fjerderekken. Det skapes mye fart med Søberg på isen, og for Stavanger-publikumet er det bare å håpe at han justerer siktet til siste halvdel av sesongen.

Sander Hurrød 4 – Variert istid så langt, men er en spiller som er viktig for dybden i laget. Med Bittner ut var det godt for trenerne å ha Hurrød tilgjengelig, i og med at han også kan bekle rollen som center.

Tommy Kristiansen 4 – Publikumsfavoritten er en leder i laget, og har en litt annen rolle enn da han kom til Oilers for første gang. Spiller sin beste hockey sammen med Berg-Paulsen og Mauldin, men produksjonen har vært lav sammenlignet med tidligere. Kristiansen er også minus to i pluss/minus, men kommer nok til å jobbe den opp gjennom sesongen. Spill med skader må naturligvis tas hensyn til.

Vegard Faret 4 – Madla-karen ble signert på en korttidskontrakt, og viste seg verdig en A-lagskontrakt ut sesongen. Den enormt solid trente vingen fikk hull på byllen før landslagssamlingen og scoret tre mål. Etter det har det vært svært begrenset med istid. Må takle variasjonen med istid som følge av tøff konkurranse, og det klarer han.

Ikke vurdert grunnet få kamper: Joona Partanen, Oliver Calik, Sander Husebø og Jan Brejcak.