Stavanger Oilers

Oilers henter tilbake sluttspillhelt

Paul Bittners erstatter er klar.

Stavanger — Da Oilers vant byttå i april var den amerikanske centeren Rob Bordson (34) blant de mest sentrale spillerne i laget. Mandag formiddag skrev RA at vi kjente til at Bordson var i dialog med Oilers om å slutte seg til laget for resten av sesongen. Det ble bekreftet av klubben på Twitter mandag kveld.

RA har vært i kontakt med Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson, men han ønsket ikke å kommentere opplysningene RA satt på mandag formiddag.

Bordson har ikke spilt for noen ny klubb etter forrige sesong ble avsluttet. Dermed er han tilgjengelig umiddelbart.

Han ankom Oilers i oktober 2021, og viste seg raskt som en god pasningslegger. Målene uteble nærmest fram til sluttspillet, da kom det fem viktige scoringer fra 34-åringen.

34-åringen kan dermed bli en bidragsyter til å øke Oilers’ effektivitet, både gjennom å spille opp til scoringer og skyte pucken i mål selv.

Da han la om fra å være servitør i Fjordkraft-ligaen til sniper i sluttspillet ble han spurt av RA om han hadde en magisk formel.

– Jeg vet ikke helt hva som gjør det, og vil gjerne finne en magisk formel på det. Mye handler nok om at jeg kommer i bedre posisjoner, og skyter bedre, svarte Bordson.

Overgangen ble aktuell etter Paul Bittner ble løst fra kontrakten for å dra til Düsseldorfer EG i Tyskland. Han spilte for DEL-laget deler av forrige sesong, men ønsket seg til Stavanger for å få en større offensiv rolle. Slik ble det ikke, og han var derfor ønsket tilbake da Oilers ba ham om å se seg om etter alternativer.

Lagorientert spiller

Med Bordson vet Oilers naturligvis hva de får. I en RA-artikkel fra april fortalte sportsdirektør Pål Haukali Higson om den lange prosessen for å få Bordson til Stavanger. Alt startet med en AHL-kamp hvor norske Mats Zuccarello spilte, og Higson var på tribunen. Det var i 2010. Da det omsider klaffet etter elleve år ble det full klaff også på isen, og dobbeltgull til Oilers. Higson trakk fram spilleforståelsen, de korte pasningene for å løse situasjoner og kynisme som nøkkelpunktene i Bordsons spill.

Selv hadde amerikaneren følgende beskrivelse av egne ferdigheter:

– Jeg legger mye ære i det vi hjemme kaller 200 fot-spillet, men som her er å spille på alle 60 meterne. Jeg har spilt forskjellige roller både hjemme i Nord-Amerika og her i Europa, og det er derfor jeg ble hentet hit. Jeg kan bidra i forskjellige faser av spillet, og gjør alt for å vinne. Ønsket mitt er å spille en lagorientert ishockey, sa Bordson til RA.

Han kan bekle posisjoner som både center og ving. I sistnevnte posisjon ble han kun brukt mot slutten av kamper for å forsvare ledelsen, da ofte sammen med Jarrett Burton (center) og Dan Kissel, Greg Mauldin eller Tommy Kristiansen.

Backskader

På backsiden er Jan Brejcak under kontrakt med Oilers de neste to ukene, men står arbeidsledig ved dens utløp. Han pådro seg en skade i forrige ukes kamp mot Vålerenga, og venter på svar angående omfanget.

Dersom han er ute og ikke får forlenget oppholdet vil Oilers etter alt å dømme være på jakt etter en ny back, ettersom Kristian Østby er ute i lang tid framover. Den 201 centimeter lange backen fikk tidligere i november operert håndleddet for andre gang etter bruddene han pådro seg i sluttspillet i april. Han har selv uttalt at det kan bli aktuelt med sluttspill, men det er en rehabilitering som er vanskelig å tidfeste. Den unge backen Thomas Higson imponerte før landslagspausen, men ble skadet og har ikke spilt kamper etter landslagsoppholdet.

Etter pausen har Oilers hatt to uker på rad med tre kamper, før de nå har en roligere uke med kun to kamper. Torsdag venter Stjernen i Fredrikstad, før laget setter snuten hjemover og møter Lillehammer i DNB Arena søndag.

Oilers har ti poeng opp til serieleder Sparta, som har spilt én kamp mindre. Fra Oilers femteplass er det kun tre poeng opp til Vålerenga på andreplass.

Torsdagens motstander Stjernen er på tredjeplass med ett poeng mer enn Oilers i det som er en jevn liga som har kommet halvveis.

---

FAKTA

Navn: Rob Bordson

Født: 9. juni 1988

Ishockeyspiller som igjen er aktuell for Stavanger Oilers.

Bidro sterkt til Oilers’ dobbeltgull i 2021-22-sesongen.

Kan spille både center og ving.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: