Stavanger Oilers

Se bildene: Oilers-damene med ny norsk tilskuerrekord

1610 tilskuere benket seg søndag for å se Oilers-kvinnene ta i mot Hasle-Løren til toppkamp i Bambusa-ligaen. Det har aldri skjedd før. Laget vant også en helt avgjørende 2-1-seier.

Stavanger — På forhånd var målet å fylle de over 4000 setene i DNB Arena. Det var dessverre aldri Oilers-damene i nærheten av å klare.

DNB Arena

Likevel opplyste daglig leder Terje Haukali til RA at det var solgt over 1500 billetter alt før kampstart. Det totale tallet stanset på 1610.

Rebekka Haukali

Dermed ble rekorden for en ishockeykamp for kvinner i Norge, som ble satt under «Hockey Classic» i Håkons Hall mot Lillehammer sist helg slått. Da var 1340 tilskuere på plass i den gamle OL-arenaen.

Kari Nessa Nordtun

Før kampen talte ordfører Kari Nessa Nordtun. Hun roste klubben for satsingen på damene og understreket også viktigheten av å minske kapitalgapet mellom kvinneidrett og herreidrett. Ordføreren fikk også æren av å droppe i gang hockeyfesten.

Marcus Forgaard

På isen leverte også Oilers-damene varene i det som var sesongens klart viktigste kamp. Etter tre tap forrige helg var det helt nødvendig å slå Hasle-Løren i de to kampene denne helgen. Oslo-laget var ubeseiret tidligere i sesongen.

– Dette var en helt fantastisk opplevelse. Det løfter norsk damehockey og skaper blest. Så tror jeg jentene digget det, sa Oilers-trener Marcus Forgaard etter kampen.

Han kan ikke få understreket nok viktigheten av poengene heller.

– Hasle-Løren var ubeseirede. Forrige helg var tung for vår del med tre tap og dette er alltid jevne kamper med historie bak. Det er meget sterkt å vinne to ganger mot dem denne helgen.

Oilers vant 2–0 i Siddishallen fredag.

Oda Austefjord

Oilers-spiller Rebekka Haukali var også strålende fornøyd med helgen. Seieren søndag kom etter scoring med bare snaue fem minutter igjen. Opplevelsen, med så mye tilskuere, ble også perfekt.

– Veldig, veldig kjekt! Vi slet sist uke. Derfor var det ekstra deilig å slå tilbake nå. Vi ville vise hva vi kan, sier Haukali.

– Er dette seieren som gir dere muligheten til å vinne grunnserien likevel?

– Det er helt klart at dette gir oss muligheten, avslutter hun.

Nora Hundsnes Pollestad

---

FAKTA

Ishockey, Bambusa-ligaen

Oilers-Hasle-Løren 2–1 (1-1, 0-0, 1-0)

DNB Arena, 1610 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (10.52) Miriam Helene Toet-Uddveg (Andersen, Reiten), 1–1 (19.50) Oda Austefjord (Gundersen).

2. periode: Ingen scoringer.

3. periode: 2–1 (54.27) Christina Furuseth (Paurat, Gundersen).

Skudd: 47–20

---