Stavanger Oilers

Knust over at de spolerte Christiansens fest

DNB var rigget for fest og hyllest av eier Tore Christiansen. Dessverre klarte ikke Dennis Sveum og co. å følge opp på isen. Det irriterte kapteinen voldsomt.

3-2-tapet hjemme for Frisk Asker var litt hakk i platen egentlig. Oilers er stabilt ustabile resultatmessig for tiden. Selv om laget spilte seg til sjanser nok til vinne sviktet det foran mål. Samtidig stengte veteranen Niklas Dahlberg buret – også det en setting man har sett før i DNB Arena mot Frisk noen ganger.

– Helt jævlig at vi ikke fikk gitt ham en fest. Det var en vel fortjent hyllest av en fantastisk person før kampen, men trist at vi ikke klarte å følge opp, sier Dennis Sveum.

Kapteinen, som har vært med på hele eventyret og alle triumfene, innrømmer de hadde ekstra lyst til å levere varene akkurat i denne kampen. I garderoben etter tapet satt det mange spillere med samme bismak som Sveum.

Store muligheter

Selv om spillerne til Oilers måtte stå på isen i nesten 20 minutter i forbindelse med markeringen til Christiansen er Sveum klar på at det var likt for begge lag – selv om det selvsagt ikke er helt ideelt.

– Men vi kom ut og var ganske på i starten, mener Sveum.

Selv om Oilers ikke var på samme nivå spillemessig som i kampene sist uke, og i den sterke seieren mot VIF torsdag, burde de fått mer ut av denne kampen også. Nok en gang var det det foran mål det skortet – samtidig som laget også slapp inn litt for enkle mål mot.

– Vi hadde vanvittige sjanser på 0–0 og på 1–1. Vi burde satt noen av dem. Det er sånne øyeblikk som vipper kamper, men vi klarer ikke å utnytte momentum når vi har det, mener veteranbacken.

Sveum sliter med å peke på hvordan Oilers skal klare å bli mer stabile – ut over å kjøre på med hva de gjør.

– Det er litt frustrerende. For hva skal du egentlig gjøre annerledes når spillet stort sett er bra, men kun uttellingen uteblir?

Bittner fant ny klubb

En spiller som har hatt god uttelling i det siste er Kristoffer Karlsen. Etter en meget svak start på sesongen har han virkelig våknet i det siste. Lørdag knallet han inn to mål. Nå har han fem scoringer på de siste seks kampene. Samtidig har han også tegnet seg for flere målgivende pasninger.

– Klart at det hjelper på selvtilliten. De første ti kampene var jeg helt fraværende. Alt gikk stang ut. Så har det kommet seg de siste ni-ti.

– Desto surere at de to målene i dag ikke ga oss et annet utfall, sukker Karlsen.

Christoffer Karlsen

Han peker på at Oilers ikke helt evner å skru det sammen. De dagene laget ikke scorer på sjansene er de ikke solide nok bakover. Samtidig er det for mange dager hvor de spiller bra, men ikke scorer. Resultatet er et lag som sakker akterut i gullkampen.

– I dag slapp vi dessverre inn noen enkle mål. Vi holdt litt for lenge på pucken i egen sone. Det har vi egentlig vært gode til å unngå i det siste. I denne kampen hadde vi masse sjanser, men skjøt i altfor stor grad Niklas Dahlberg i Frisk-målet god. Samtidig gjorde han også noen veldig gode redninger, erkjenner Karlsen.

En som ikke var med lørdag var Paul Bittner. Importangriperen fikk før helgen beskjed om at han ikke var med i planene videre. Allerede nå har han funnet seg ny klubb. Han returnerer til DEL og Düsseldorfer.

– Det var her han spilte i fjor. De var egentlig veldig godt fornøyde med ham, men han ønsket seg en mer offensiv rolle. Det kunne de ikke tilby, sier sportsdirektør Pål Higson.

Han er glad det ordnet seg raskt med en ny klubb for Bittner – som han beskriver som en veldig fin fyr.

Oilers ser nå etter forsterkninger og venter på endelige svar. Forhåpentligvis kan noe gå i orden i løpet av få dager. I løpet av samme tidsrom ventes det også svar på bilder tatt etter at Jan Brejcak ble skadet mot VIF torsdag.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Stavanger Oilers – Frisk Asker 2–3 (1-1, 0-0, 1-2)

DNB Arena, 3600 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (6.54) Christoffer Karlsen (Colton Beck, Martin Lefebvre), 1–1 (13.32) Hampus Gustafsson (David Morley).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1–2 (41.59) Mikkel Christiansen (Anton Holm, Felix Girard), 1–3 (44.50) Gustafsson (Mats Frøshaug), 2–3 (58.11) Karlsen (Lefebvre, Beck).

Utvisninger: Stavanger 7 x 2 min., Frisk Asker 8 x 2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: