Stavanger Oilers

Håper forsterkning er på plass innen kort tid

Før den imponerende seieren mot VIF torsdag fikk Paul Bittner (26) beskjed om å se seg etter ny klubb. Pål Higson har alt åpnet dialog med potensielle forsterkninger og håper å ha på plass en ny angriper ganske kjapt.

Stavanger — Allerede mandag forrige uke varslet Higson i RA at de måtte vurdere grep. Målene uteble og produksjonen til utlendingene hadde ikke vært god nok.

Den svakeste produksjonen hadde Bittner og han fikk ikke være med i laget i 6–2 seieren borte mot VIF.

Paul Bittner

Higson presiserer at Bittner fortsatt er på lønningslisten og en del av garderoben. Han anser ikke at det er noe ondt blod mellom partene og Oilers opprettholder sine forpliktelser til han har funnet ny arbeidsgiver.

– Han er ikke kastet ut, men er vraket fra laget. Når du er her som en import er det annerledes enn om for eksempel Anders Tangen Henriksen havner på tribunen. Da ville det vært mer naturlig å kjempe seg inn igjen, men det er åpenbart ikke en god løsning for verken klubben eller Bittner at han sitter der, sier Higson til RA.

– Hvordan tok Bittner det?

– Vår oppfatning er at han tok beskjeden greit og skjønte hva som foregikk. Han sier også selv at det ikke stemmer for ham her av en grunn. Så må han selvsagt svare mer på det selv.

Bittner har ikke svart på RAs henvendelse.

Sportsdirektøren understreker at dette overhodet ikke handler om annet enn sportslige vurderinger og en spiller som ikke har passet i systemet.

– Forhåpentligvis finner han en ny arbeidsgiver kjapt. Verken vi eller han har en god forklaring på hvorfor det ikke har funket akkurat her. Han er en god spiller og jeg håper han får en mulighet en annen plass. Paul har ikke vært annet enn profesjonell. Han har aldri vært et problem i gruppen. Dette har ikke noe med ham å gjøre som person.

I dialog med forsterkninger

– Er det mulig at dere fortsatt vil bruke ham i kamp om det er skader, eller hvis han overbeviser på trening?

– I utgangspunktet er han jo tilgjengelig. Om han blir brukt vet jeg ikke. Om fire mann brekker foten så bruker vi ham selvsagt. Han er i garderoben og det er ikke noe ondt blod.

Samtidig er det selvsagt planen å få inn en ny import ganske raskt for å fylle opp kvoten.

– Klart det er naturlig å erstatte ham. Vi er ikke i mål med noen, men har fulgt markedet og har alt vært i kontakt med noen spillere. Det kan ordne seg i løpet av noen dager, men når det kommer til tidsstyringen er det lite som står på oss.

Oilers hadde tidligere i uken en mulighet da MS slapp sine importer på grunn av pengeproblemer. Det ble aldri til noe – selv om de ble vurderte. De offensive kanonene forsvant raskt til Sparta og VIF. Samtidig hadde disse også defensive mangler som nok gjorde dem mindre aktuelle for systemet til Todd Bjorkstrand.

– Når vi skal forsterke er vi opptatt av å finne noen som passer for oss og i vårt system. Uten å gå på enkeltpersoner er det mange som er aktuelle, men velges vekk fordi vi ikke tror det er rett for oss. Vi må finne en spiller som gir oss best mulig fleksibilitet med rekkesammensetningen. Noen som tilfører noe både offensivt og defensivt. Så må de passe i forhold til arbeidsoppgavene. Det er selvsagt fint om de leverer mål også, sier Higson.

Samtidig har importene også gjort det de siste kampene. Forvandlingen har vært formidabel.

– Ja, det er ganske sykt hvordan det snur. Så er det vanskelig å forklare hvordan det henger sammen. Skal du analysere tirsdagens seier mot Storhamar, i forhold til kvalitet på det vi gjorde, var den kampen svakere enn mye v det som skjedde i de tre foregående.

At Oilers har scoret ti mål på to kamper, etter tre tap og fire mål på en uke, mener han underbygger egne uttalelser.

– Det er viktig at vi skrur hvor vi må for å få produksjon – samtidig som vi ikke rokker med det som fungerer.

Brejcak skadet igjen

Selv om Oilers har tatt noen grep allerede, blant annet med Jan Brejcak inn, vil ikke nye krumspring knuse budsjettene helt.

Klubben har planlagt for full importkvote. Higson sier at de vil holde seg innenfor det fornuftige.

– Hva skjer med Brejcak?

– Han har avtale til landslagspausen i desember. Vi har ikke tatt stilling til om vi skal tilby en lengre avtale. Nå må vi også først få oppsummert litt rundt skaden han pådro seg mot VIF – da han gikk av isen halvveis. Det er en totalvurdering som må gjøres her, sier Higson.

Oilers møter Frisk lørdag. Dersom det ikke opprettes noen sak vil Tommy Kristiansen være tilgjengelig. Han fikk matchstraff for slåssing mot VIF, men situasjonen ble bedømt på isen. På vei ut kom han samtidig med obskøne håndbevegelser mot Klanen. Det likte ikke Higson. Samtidig vet han ikke hva som ble sagt fra tribunen og skjønner også at Kristiansen var forbannet.

Utvisningen anså han som innenfor regelverket. Likevel mener han dette var svakt bedømt. Sportsdirektøren peker på at det var Didrik Nøkleby Svendsen som gikk til angrep og han mener dommerne hadde andre muligheter innenfor rammene. Som for eksempel to pluss to, eller fem minutter, til Kristiansen – samtidig som VIF-spilleren kunne fått match.

– For Tommy var det nærmest umulig å komme ut av situasjonen. Det var ikke tvil om hva VIF-spilleren var ute etter. Da burde det blitt bedømt deretter. Regelverket åpner også for det. Hvis han ikke hadde lyktes med å ta ut Tommy ville han nok vært mindre troende til å starte et slagsmål ved neste korsvei. Alle er enige om at vi ikke vil ha slagsmål, men brukes regelverket bedre blir det mer avskrekkende. Nå fikk han byttehandelen han ønsket seg, mener Higson.

Nyeste fra Dagsavisen.no: