Stavanger Oilers

Mental mesteroppvisning da Oilers knuste VIF

At Oilers gikk på tre tap forrige uke skulle en ikke trodd etter ti mål og seks poeng denne uken. Etter å ha knust VIF på Jordal peker André Bjelland Strandborg på et lag som er svært sterke i hodene.

6–2 på Jordal Amfi er ikke hverdagskost. I alle fall ikke med den turbulente uken som var og en kampopptakt hvor Paul Bittner fikk beskjed om å se seg om etter en ny klubb.

Storseieren over Storhamar tirsdag ble fulgt opp på beste vis mot VIF.

– Dette var bra. Ikke noen engangstilfelle. Vi var solide og satte sjansene våre. Det var absolutt en god kamp, sier Bjelland Strandborg til RA.

Årsbeste vet han ikke om det var. Oilers har spilt ganske mange gode kamper – uten at de har hatt uttellingen som mot VIF. Stortalentet og landslagsmannen peker på at det for Oilers er veldig små marginer som avgjør om de vinner stort eller roter.

– Her var det stang inn, men vi har spilt ganske mange kamper som har vært gode med stang ut også.

Malte bare på

Tidligere VIF-profil Erik Follestad sa i TV2-studio at laget så ut som gamle gode Oilers. Et lag som bare malte på. Det var ikke tilfeldig.

– Vi snakket mye i garderoben om at vi skulle male på også. Korte bytt og friske bein. Vi skulle rulle på fire fulle rekker og jobbe dem i senk, sier Bjelland Strandborg – som gjorde 5-2-scoringen.

At laget har reist seg så veldig denne uken overrasker ham ikke så mye egentlig.

– Det er små marginer som utgjør forskjellen. I kampene mot Sparta sist uke følte vi at vi hadde mange sjanser og skudd. Så fikk vi noen dårlige sprett. Nå fikk vi gode. Det har nok sammenheng med at vi jobber godt og gjør hva vi trener på.

– Mange lag hadde klappet sammen litt etter tre strake tap på en uke. Sier det litt om det mentale at dere evner å snu det så voldsomt?

– At forrige uke ikke gikk som planlagt har ikke hatt stor innvirkning. Vi møter opp med samme holdning. Det er en stor del av dette laget, sier Bjelland Strandborg.

Utvist Kristiansen

For Tommy Kristiansen ble oppgjøret torsdag kveld av den korte sorten. Han ble utvist etter et basketak med sin gamle kamerat Didrik Nøkleby Svendsen alt i første periode.

Etter en boarding fra Kristiansen bestemte den storvokste VIF-spilleren seg for å by opp til dans. Kristiansen svarte og slagene fløy. Da ble det en tur rett i dusjen på begge.

– Men hva skal jeg gjøre? Det kommer 120 kilo for å ta meg. Da må jeg stille opp, sa Kristiansen til TV2 etter kampen – og fortsetter:

– Jeg fullførte en takling. Så kom han med ett mål – å ta meg ut av kampen.

Kristiansen, som har hatt noen feider med på isen med kompisen fra hjembyen før, understreker samtidig at de fortsatt er venner.

– Vi er kompiser vi. Det er ikke noe ondt blod. Han ville ha meg ut av kampen og klarte det. Det var et godt bytte for VIF. Jeg ville spille, men tre poeng var det viktigste, sa Kristiansen – som så ut for å gestikulere til Klanen med et «runketegn» da han gikk av isen.

Tommy Kristiansen eglet på seg VIF-fansen før kampen, og gikk som vanlig i krigen for at Oilers skulle vinne, noe de til slutt gjorde.

At Oilers knuste VIF til slutt, og vant hele 6–2 etter en kanonkamp, likte han.

– De var klart best i 2. periode. Da presset de på. Så var vi veldig gode i 3. periode. Det er alltid gøy å komme hit med Klanen som skriker litt, få det til å bli stille, og ta med tre poeng.

Forrige uke tapte Oilers tre kamper. To mot Sparta og en mot Lillehammer. Laget slet veldig med scoringene og uttellingen til utlendingene.

– Gode gamle Oilers

Denne uken slo de Storhamar 4–0 tirsdag og torsdag ble Paul Bittner vraket. Pål Higson var klar på at han sto fritt til å finne seg ny klubb.

Samtidig har de andre utlendingene levert så det holder og laget har scoret ti mål på to kamper.

– Jeg vet hva som bor i dette laget. Det er mange vinnerskaller og vi er gode til å snu det i motgang. Vi har hatt en treg start, men jeg tror vi gjør det igjen. Faktisk tror jeg vinner serien også, sa Kristiansen til rettighetshaveren.

Han er også sikker på at utlendingene vil våkne enda mer i poengproduksjonen.

– De kommer. Den gjengen leverer på trening hver dag og legger ned jobben. Vi går bare rundt og venter på at det skal løsne skikkelig.

Mye tyder på at det kan være i ferd med å skje nå.

Oilers neste kamp er mot Frisk Asker lørdag.

– Vi går for tre poeng lørdag også. Nå må vi gjøre litt opp for oss etter den poengløse uken. Det er absolutt noe vi jobber for, selv om vi ikke tenker mye på den uken, avslutter André Bjelland Strandborg.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Vålerenga – Stavanger Oilers 2–6 (0-1, 2-2, 0-3)

Jordal Amfi, 3933 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (14.21) Bryce Gervais (Daniel Thomas Kissel, Colton Beck).

2. periode: 0–2 (21.12) Christoffer Karlsen (André Bjelland Strandborg), 1–2 (23.10) Mark Auk (Kalle Ekelund, Darien Craighead), 1–3 (29.27) Gervais (Kissel, Beck), 2–3 (38) Auk (Craighead, Mathis Olimb).

3. periode: 2–4 (45.32) Thomas Berg-Paulsen (Greg Mauldin, Martin Lefebvre), 2–5 (48.19) Strandborg (Karlsen, Noah Thomas Bergesen Aarthun), 2–6 (54.09) Kissel (Gervais).

Utvisninger: Vålerenga 6 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Stavanger 4 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Skudd: 34–30

---