Stavanger Oilers

Kristiansen før VIF-kampen: – Nesten som å spille mot MS

Oilers er tilbake på vinnersporet, og Jordal Amfi er neste stoppested for Tommy Kristiansen og lagkameratene.

Rivaloppgjørene mot Vålerenga har vært definerende for store deler av Oilers’ historie. Klubbens første finale i 2006, den første kongepokalen i 2010, første kamp i DNB Arena i 2012 og første byttå i DNB Arena for å avslutte åpningssesongen. Alle de begivenhetene var med Vålerenga på andre siden av isen.

Det siste årene har likevel Vålerenga ikke klart å komme helt opp for å utfordre Oilers, og lagene har ikke møttes i NM-finaler siden 2014.

Nå er Vålerenga på andreplass i Fjordkraft-ligaen, bak Sparta, og framstår som et topplag igjen etter mange skuffende sesonger. De er også vel inne i et nyoppusset Jordal Amfi.

Ifølge Kristiansen er det ikke noen stor stemning å spille der.

– Det er blitt en finere hall, men dårligere stemning. De trodde det bare var å få en finere hall, sier Kristiansen til RA – og legger til:

– Det er nesten som å spille mot MS.

VIF med nye spillere

Nettopp Manglerud Star har de siste dagene sluppet to av spillerne til Vålerenga. Keeperen Mitch Gillam og løperen Darien Craighead har signert for VIF, og sistnevnte overrasket alle i starten av sesongen da han viste fram offensive ferdigheter og tidlig tok gullhjelmen hos grønntrøyene.

Defensivt var det litt annerledes, og Craighead ledet på et tidspunkt Fjordkraft-ligaen i pucktap.

Kristiansen tror Vålerenga behøver mer tøffhet for å kjempe om gull mot slutten av sesongen.

– Jeg tror ikke det er den signeringen som skal få Vålerenga til å vinne. Jeg føler de har nok spillere som ham, sier Oilers-profilen.

Tommy Kristiansen

Han mener det er viktig for norsk ishockey å ha Vålerenga i toppen, og husker selv tilbake til kampene mot VIF som ung Sparta-spiller. Det var et av høydepunktene i kamphverdagen.

Før oppgjøret på Jordal Amfi har Vålerenga tre poeng mer enn Oilers etter like mange kamper. Opp til Sparta, som slo Oilers to ganger forrige uke, er det sju poeng.

– Snakker dere noe om tabellen i garderoben?

– Vi prater litt om det, men vet det er en lang sesong. Vi vet vi får oppturer og nedturer. Sparta har hatt en fryktelig opptur, men vi vet de kommer til å få nedturer, sier Kristiansen.

Han vet av erfaring at det kan skje mye på de siste 24 seriekampene.

– Folk dømmer med en gang vi taper, men jeg har vært med fryktelig mange år nå og vet det vil snu, sier Kristiansen.

– Så lenge vi dominerer hver kamp kommer det til å gå bra til slutt.

Fridag før fysisk kamp

Oilers hadde forrige uke en god sjanse til å jobbe seg opp mot toppen av Fjordkraft-ligaen, der de har ambisjoner om å være, men det endte med tre tap på like mange kamper. Tirsdag slo Oilers tilbake og ga et resultatmessig spark til Storhamar med 4–0 i DNB Arena.

Kristiansen tror folk kan forvente to sultne lag på Jordal Amfi.

– Jeg forventer et Vålerenga som vil vinne, for de er helt oppe. Er egentlig det samme med oss. Vi er utrolig revansjesugne etter tapene forrige uke. Det kommer til å være to voksne lag, men kanskje ikke den peneste hockeyen, sier han.

Som opplading til kampen fikk spillerne fri onsdag etter seieren mot Storhamar tirsdag. Spillerne har vært gjennom et tøft kampprogram, og trener Todd Bjorkstrand valgte å gi dem en dag av.

– Det kommer til å gjøre at vi kanskje har litt lettere bein mot Vålerenga, sier Kristiansen.

33-åringen skryter av trenerens vilje til å gi spillerne fri for å restituere, og tror det kan være en suksessfaktor gjennom en lang sesong.

– Jeg har aldri vært borti en trener som gir oss så mye fri, sier Kristiansen – og forklarer at det selvsagt forventes full innsats og hard trening når spillerne er samlet.

Torsdagens kamp på Jordal Amfi har første dropp klokken 18.30.

Nyeste fra Dagsavisen.no: