Stavanger Oilers

Scoringsglisene tilbake: – Enormt viktig for fortsettelsen

Samtidig som Henrik Holm var i det umulige hjørnet var effektiviteten tilbake hos Colton Beck og Oilers. Det var en perfekt start på en svært viktig uke.

Stavanger — Etter tre tap forrige uke, og et sjansesløseri uten like, var de regjerende dobbeltmesterne så definitivt under press foran hjemmemøtet mot Storhamar. Responsen var perfekt. Evnen til å skape de store sjansene, og omsette dem, var tilbake.

– Hockey er rart spill. Vi spilte kamper som var bedre forrige uke, sier en glisende Colton Beck til RA.

Vanskelig å forklare

Hvorfor det ble slik sliter han med å komme med en god forklaring på. Samtidig er det slik i hockey at marginer er noe en gjør seg fortjent til. Skuddene kom fra litt bedre områder, folk kom seg i litt bedre posisjoner og sjansene var litt større når de kom mot Petter Thoresens menn. Da åpnet ketsjupflasken seg plutselig.

Colton Beck, som satte 3-0-målet i overtall, sier følgende:

– Når du har kommet inn i en måltørke er det ofte sånn at man har for lyst på målene. Du skviser rett og slett for hardt. Da kan det slå ut feil vei.

Patrick Ulriksen

Samtidig som det løsnet litt tirsdag er det ikke til å stikke under stol at det har vært en trend i år at laget ikke setter nok pucker bak motstandernes keepere. Sportsdirektør Pål Higson sa rett ut til RA mandag at klubben nå må vurdere grep om noe ikke skjer raskt.

Patrick Ulriksen så jo ut som Paul Coffey på 1–0. Det var akkurat hva vi behøvde nå.

—  Henrik Holm

De har ingen intensjoner om å la Sparta og VIF stikke helt ifra i toppen av tabellen. Da må det leveres.

I så måte var 4–0 over Storhamar et perfekt svar. Det er også et resultat som gir selvtillit foran møtene med VIF torsdag og Frisk lørdag. Dette er kamper Oilers helst må vinne for å henge med. Uken kan godt bli veldig avgjørende for gullsjansene i serien.

– Det er selvsagt tidlig, men du vil ikke slippe de andre for langt foran deg. Det er ingen tvil om at dette er en stor uke for oss, sier Beck – og fortsetter:

– Så er det selvsagt viktig å gå videre med masse selvtillit før en meget viktig kamp mot VIF.

Strålende Holm

En spiller som også kan ta med seg bøttevis med selvtillit er Henrik Holm. Landslagskeeperen var strålende mot Storhamar og holdt nullen. Det gjorde han til tross for 38 skudd mot seg.

– Deilig! Selv om det var litt mer fram og tilbake i starten. Patrick Ulriksen så jo ut som Paul Coffey på 1–0. Det var akkurat hva vi behøvde nå, sier Oilers-legenden.

Han mener Oilers var bedre til å finne de gode posisjonene og skuddmulighetene mot Storhamar. Da ble også mulighetene bedre. Det hele var litt mindre oppjaget.

– Vi har lagt en svært tøff uke bak oss. Nå måtte vi nullstille og ta tre poeng.

Henrik Holm

– Hvor viktig var denne seieren for fortsettelsen?

– Klart det betyr noe. Vi ligger bakpå og behøver å plukke poeng, sier Holm.

Oilers ligger etter tirsdagens kamp sju poeng bak Sparta, men med en kamp mer spilt. Laget er tre poeng bak VIF på 3. plass og møter erkefienden i Oslo torsdag.

– Det blir en meget viktig kamp mot et VIF som er på offensiven både på isen og med å hente spillere, avslutter Holm.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Stavanger Oilers – Storhamar 4–0 (2-0, 1-0, 1-0)

DNB Arena, 3331 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (2.12) Patrick Ulriksen (Ludvig Hoff, Christoffer Karlsen), 2–0 (5.15) Markus Søberg (Anders Tangen Henriksen, Sander Dilling Hurrød).

2. periode: 3–0 (24.05) Colton Beck (Daniel Thomas Kissel, Martin Lefebvre).

3. periode: 4–0 (44.53) Lefebvre (Karlsen, Tommy Kristiansen).

Utvisninger: Stavanger Oilers 3 x 2 min., Storhamar 4 x 2 min.

Skudd: 30–38

---