Stavanger Oilers

Tore i taket: - Slike markeringer dukker gjerne opp først etter at folk har gått i pennalet

Oilers har bestemt seg for å hedre styreleder og majoritetseier Tore Christiansen (60) i forbindelse med hjemmekampen mot Frisk neste helg.

I taket i DNB Arena henger navnene til et par av klubbens største spillerlegender i Tomi Suoniemi og Jari Kesti. Nå får de også selskap av et banner med navnet til mannen som har trukket i de fleste spakene for å gjøre Oilers til Norges ledende hockeyklubb.

Det melder klubben selv i en pressemelding torsdag.

– Dette blir nok den eneste gangen et banner heises i taket uten et enstemmig styrevedtak, sier sportssjef Pål Higson – og sikter til at Christiansen selvsagt har blitt holdt unna beslutningen.

Stolt Christiansen

Christiansen selv er svært stolt over at klubben ønsker å gjøre dette og peker på det som noe av det største man kan oppleve i norsk hockey. Han sette enormt stor pris på det og ser på det som en fantastisk anerkjennelse av arbeidet hans og verdiene de sammen har skapt i klubben.

– Slike markeringer dukker gjerne opp først etter at folk har gått i pennalet, som jeg liker å si. Nå får jeg oppleve å se banneret i taket, og kan tenke at det henger der og nærmest overvåker det vi sammen har skapt til evig tid. Det jeg får æren av å være symbol for føres videre gjennom arbeidet alle i klubben bidrar med, sier han til oilers.no.

SFF-gründeren og hockeyentusiasten tok over Oilers etter at Hartti Kristola kastet inn håndkleet i forkant av 2004/2005-sesongen. Siden det har Christiansen gitt full gass og bidratt til et av norsk hockeys mest velfylte premieskap. Klubben har også vunnet Continental Cup og vært et relativt fast innslag i mesterligaen.

DNB Arena hadde heller ikke blitt bygget uten Christiansens innsats og investeringer.

Fortsatt aktiv

Klubben har vært bevisst på å hedre Christiansen mens han fortsatt er aktiv.

– Mange faktorer bidrar til en fin ramme for seremonien denne høsten. Klubben har nettopp lagt bak seg 20-årsjubileum. DNB Arena har feiret sine første 10 år og hovedpersonen selv rundet 60 denne sommeren. Disse faktorene er imidlertid ikke årsaken til styrets vedtak, sier Pål Higson.

– Tore hadde havnet i taket uansett på ett eller annet tidspunkt. Hans betydning for klubben lar seg knapt måle. Uten Tore intet Oilers for å si det enkelt. Så er tradisjonen for bannere i taket at det gjerne knyttes til pensjonering/freding av drakter til spillere som legger opp. Vi ser ingen grunn til å vente på pensjonering i dette tilfellet. Tore er heller ingen vanlig spiller, slår sportssjefen fast.

Nå håper klubben på stinn brakke til seansen 26. november.


Nyeste fra Dagsavisen.no: